Lauantai 30. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Pasi, Rurik
Julkaistu 23.2.2017 00:00

Fifteen Israel kutsuu nuoria

Pieni ryhmäkoko edesauttaa tutustumista, ja tiivis yhdessäolo kasvattaa niin nuoria kuin ohjaajiakin.Israelissa käyty Fifteen-leiri avaa silmiä ja auttaa ymmärtämään Raamatun tapahtumia paremmin. Jeesuksen jalanjäljissä Via Dolorosalla, puutarhahaudalla ja Kapernaumissa Raamatun opetukset konkretisoituvat ja saavat uuden ulottuvuuden. Historian tuntemus avaa tapahtumien merkitystä paremmin.

Raamatunopetuksen ja historiaan syventymisen lisäksi leirillä päästään kokeilemaan muun muassa vesipatikointia, kamelilla ratsastamista sekä vuorilla kiipeilemistä. Iltaisin rukoillaan, ylistetään ja pidetään hauskaa yhdessä.

Kasteella Jordanissa

Yli kolmenkymmenen asteen lämpötilassa jokainen ymmärtää, kuinka tärkeää vesi on. Leirin opettaja Ville Kalaniemi puolestaan tarjoilee hengellistä vettä suoraan Raamatun lehdiltä. Oppituntien aiheet ovat hyvin pitkälle samoja uskon perusasioita kuin muillakin Fifteen-leireillä.

Israelissa koetut asiat vaikuttavat vielä pitkään matkan jälkeen.

– Erityisesti syksyllä pidetyllä jatkoleirillä, epilogilla, nuorten hengellisen kasvun pystyi näkemään. Ihan kuin leirin jälkeen olisi tapahtunut kasvupyrähdys, toteaa ohjaajana toiminut Sarah Nyström.

Yksi koskettavimmista hetkistä viime vuoden leirillä varmasti oli se, kun yhteensä kaksitoista nuorta käveli vuorotellen Jordan-virtaan kastettavaksi. Jokainen heistä halusi hylätä vanhan elämänsä, antautua Jeesukselle ja käydä kasteella.

Fifteen Israelia johtaa Kari Ketoja, jolla on lukuisien vuosien kokemus Israelista ja seurakuntatyöstä. Myös suurin osa viime vuonna mukana olleista ohjaajista on lähdössä matkalle. Lisäksi mukaan otetaan koulutettavaksi entistä suurempi joukko uusia ohjaajia eli piispoja.

Fifteen-leirit ovat saavuttaneet valtavan suosion nuorten keskuudessa. Niillä on suuri vaikutus nuorten tulevaisuuteen ja hengelliseen kasvuun. Tarkoituksena on vakiinnuttaa myös Israelissa järjestettävä leiri Fifteen-leiritarjontaan.

Lisätietoja: isokirja.fi/leirit/fifteenisrael


Leea Miettinen

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!