Maanantai 1. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Teemu, Nikodemus, Rabbe
Julkaistu 5.5.2016 00:00

Evankelistan palvelutehtävä kunniaan

Olen iloinen siitä, että Hyvä Sanoma ry järjestää evankelistojen koulutusta. Evankelistat on mainittu Ef. 4:11:ssä rinnan apostolien, profeettojen, paimenten ja opettajien kanssa. Kaikki ovat Kristuksen asettamia palveluksen työhön.

Nämä virat, oikeammin palvelustehtävät eli diakoniat, ovat kuin ylösnousseen Jeesuksen käsi, jolla hän varustaa ja hoitaa seurakuntaa. Jos evankelistat loppuvat, niin yksi keskeinen sormi tästä kädestä puuttuu, ja se alkaa ennen pitkää näkyä myös seurakuntaelämässä.

Eräs uskova valitti hiljattain, että evankelistoja ei enää siunata tehtäväänsä. Jos niin on, se on valitettavaa. Raamatussa ainakin Timoteus, joka oli myös evankelista (2. Tim. 4:5), siunattiin tehtäväänsä kätten päällepanemisella (1. Tim. 4:14).

Kyllähän evankelista voi Kristuksen kutsumana toimia ilman virallista työhön erottamistakin, kuitenkin seurakunnan suostumuksella, mutta nimenomaan tässä työssä seurakunnan siunaus ja julkinen tuki ovat suuriarvoiset. Liian usein evankelista kokee puurtavansa yksin.

Kun minut valittiin koe-evankelistaksi joulukuussa 1959 ja siunattiin seurakunnassa tähän tehtävään loppiaisena 6.1.1960, koin sen suurena luottamuksena ja tukena työlleni.

Toivotan kaikille evankelistoille rohkeutta, sitkeyttä, voimia ja Jumalan johdatusta arvokkaassa tehtävässään.


Juhani Kuosmanen
Lahti

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!