Eikö Jeesus-nimeä saa mainita lastenlasten kodissa?

Kuva: Joonatan Kuosmanen.Saimme olla Juhannuskonferenssissa Aikamedian lehtipisteellä työssä. Mieleemme nousi muutamia ajatuksia tavattuamme suuren määrän konferenssivieraita ja keskusteltuamme heidän kanssaan.

Jees-lehteä esitellessämme koimme muutaman mieltämme pahoittavan tilanteen. Moni uskovainen, helluntailainen isoisä ja isoäiti kertoi, että heillä ei ole mahdollista tilata lapsenlapsilleen kyseistä lehteä vävynsä tai miniänsä kielteisen asenteen vuoksi. 

Kerrassaan järkyttävältä kuulosti, kun joku mainitsi, ettei Jeesus-nimeä saa lainkaan mainita heidän lastenlastensa omassa kodissa.

Mieleemme nousi ajatus, että usein tällaisissa tilanteissa saattaa olla kyse uskovaisen nuoren avioitumisesta kääntymättömän henkilön kanssa. Miten tärkeätä olisikaan seurakunnissamme antaa nuorillemme ajoissa Raamatun mukaista avioliitto-opetusta!

Mieluisaa oli merkitä Jees-lehden tilauskaavakkeeseen etelä-suomalaisen isoisän nimi maksajan kohdalle. Hän halusi tilata jokaiselle neljälle lapsenlapselleen oman Jees-lehden eri paikkakunnille.

Hyvä Sanoma -lehti on laadukkaasti toimitettu sisältönsä ja kansiensakin osalta. Oli ilo havaita, että monet ovat ymmärtäneet tilata kyseistä lehteä itsensä lisäksi myös ystävilleen ja joihinkin julkisiin tiloihin, että lehden lukijat voisivat näin tulla uskoon ja löytää yhteyden Jeesukseen.

Tarjotessamme herätysliikkeemme pää-äänenkannattajan Ristin Voiton vuosikertaa totesimme, että lehti ei todellakaan tule jokaiseen tapaamaamme perheeseen. Jotkut valittivat, että lehti on liian kallis. Kaikki on tietenkin suhteellista eikä kenenkään taloustilanteeseen nähden voi ottaa kantaa lehden hintaa koskien.

Yleisellä tasolla voi kuitenkin todeta, että verrattaessa Ristin Voiton vuosikertamaksua mihinkä tahansa vastaavaan, viikoittain ilmestyvään lehteen, hintaa ei voi pitää korkeana.

Eniten Ristin Voiton kohdalla hämmästytti, että tapasimme myös vanhimmistojen jäseniä, joille ei tule meidän helluntailaisten omaa lehteä. Miten sellainen seurakuntansa johtoryhmään kuuluva saa tärkeätä tietoa omasta herätysliikkeestämme? Tai kattavaa yleiskatsausta maamme muustakin hengellisestä elämästä ilman hyvin ja monipuolisesti toimittua RV-lehteä. Puhumattakaan syvällisistä Raamatun opetukseen luotaavista kirjoituksista.

Juhani ja Aino Happonen30/2019

UutisetKihniöllä Osuuspankin tapahtumatorilla soi heinäkuisena lauantaina hengellinen musiikki jo kuudettatoista kertaa. Tapahtuma jatkui puolesta päivin iltamyöhälle, ja ryhmät ja musiikkigenret vai...
UutisetRauhallinen lepopaikka täyttyi viikoksi lasten naurusta.
Mäntän helluntaiseurakunnan perinteinen lastenleiri pidettiin ensimmäistä kertaa Vilppulan Evankelistakodilla. Paikka osoittautui erinom...
UutisetEnemmän kuin joka kymmenes lontoolainen on islaminuskoinen. Seurakunnat ovat aktivoituneet viime vuosina lähetyskentälle omassa kaupungissaan.Whitechapelin metroaseman seutu Lontoossa tunnetaa...
MielipideSaimme olla Juhannuskonferenssissa Aikamedian lehtipisteellä työssä. Mieleemme nousi muutamia ajatuksia tavattuamme suuren määrän konferenssivieraita ja keskusteltuamme heidän kanssaan.
Jees-lehteä...
MuutPidetty gospeltulkki ja monen rakastetun laulun tekijä Kale, Kalevi Vaija, menehtyi yllättäen perjantaiaamuna 5. heinäkuuta. Hän ei toipunut muutamaa päivää aiemmin saamastaan sairaskohtauksesta....
PikavisiittiIntian-matkalla turistien suosimassa hindutemppelissäkin järjestyi luonteva hetki esirukoukselle – Mimmi Pekurinen on oppinut luottamaan johdatukseen.
Minulta kysytään jatkuvasti, mik...
PakinaKuin prinssi Ruusunen näin unta, että heräsin satavuotiaasta unesta ja lähdin ulos maailmaan auvoisen tietämättömänä kaikesta tapahtuneesta kuin kananpoika.
Koplottelin puukengissäni pitkin katuja,...
UutisetSuomen Raamattuinstituutti syntyi eri baptistitahojen yhteistyönä – lähetyslinja osoittautumassa suosituimmaksi.
Suomen Raamattu-instituutti aloittaa toimintansa syyskuussa Turussa. Institu...
Kolumni”Rohkaiseva kokemus”.
Tämän arvion kuulin monesta suusta Juhannuskonferenssin jälkeen. Kolmen surkean juhannuksen jälkeen ilmat viimein suosivat suurtapahtumaa ja väki löysi tiensä Keuruulle. ...
PääkirjoitusUseimmat meistä painivat monien henkistä ja hengellistä elämää rasittavien arjen asioiden kanssa. Vaikka monet asiat ympärillämme ovat viimeisten vuosikymmenten aikana parantuneet, monet ongelmat ovat...
UutisetJoskus paluu Afrikkaan on tuntunut enemmän lomalta kuin lomajakso Suomessa.Lähetystyöntekijä Heidi Söderlund vietti miehensä Pertin kanssa pari aktiivista kesäkuukautta Suomessa.
Pari...
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!