Dreamlife kulkee Jumalan johdatuksessa

Samulin (vas.) ja Jannen projekti on voittanut puolelleen kaupungin viranomaisetkin. Miesten haaveena on, että jonain päivänä kaikki joensuulaiset seurakunnat tekisivät yhdessä työtä niin, että ihmiset pelastuisivat. Kuva viime vuodelta.

Puutalon sisällä kahvion tapaisessa huoneessa istuu kaksi nuorta miestä. Sisätiloista näkyy, että se on remontoitu ja kalustettu hyvällä silmällä. Parinsadan neliön talo on tyhjä, mutta illalla nuoria on tulossa hengailemaan.

 

Nuoret miehet, Samuli Hiltunen ja Janne Sinervä, pitävät Joensuussa päihteetöntä Dreamlife-nuorisotilaa, jossa kaupungin nuoria hengailee lähes päivittäin. Tämä on mahdollista, koska Janne ja kaksi muuta vapaaehtoistyöntekijää asuvat talon yläkerrassa. Samulin ja Jannen sydämellä on luoda joensuulaisiin nuoriin ystävyyssuhteita, jotta heidät voitettaisiin Jumalalle. He ylläpitävät yhdistystä, jonka puitteissa nuorisotoimintaa pyöritetään. Hengailun lisäksi miehet yrittävät luoda nuorille töitä, kuten esimerkiksi renkaiden vaihtoa ja erilaisia kiinteistönhuoltoon liittyviä tehtäviä; kaikkea sellaista, johon ei tarvita pitkää koulutusta. Yritystoiminta on vielä pientä, mutta pienestä kaikki muukin on lähtenyt.

 

 

”Sano mitä vain, niin minä teen”

Kaikki alkoi yhdeksän vuotta sitten, kun Samuli ajoi pyörällä kotiin Joensuun Vapaaseurakunnan nuortenillasta.

 

– Katselin meininkiä kaupungilla ja näin nuoren tytön aivan humalassa itseään paljon vanhemman pojan kaulassa. Menin kotiin ja sanoin Jumalalle, että tämä ei voi jatkua näin. Jotain pitäisi tehdä. Seuraavana päivänä sanoin Jumalalle, että ”sano mitä vain, niin minä teen”.

 

Jonkin ajan kuluttua Samulille soitettiin ja kerrottiin rakennuksesta, joka oli vuokralla. Soittaja koki, että rakennus liittyi jotenkin nuoriin. Samuli lähti muutaman ihmisen kanssa katsomaan taloa.

 

– Se oli sisältä aivan kamalassa kunnossa, mutta muut mukana olleet näkivät, että siitä tulisi vielä jotain.

 

Joulukuussa 2007 Samuli teki kaupungin kanssa talosta vuokrasopimuksen. Kaupunki teki pohjaremontin ja lopullisen silauksen toi kristitty rakennusalan ammattilainen.

 

– Aluksi meillä ei ollut yhtään rahaa. Saimme juuri ja juuri vuokrat maksetuiksi. Meillä ei ollut edes huonekaluja. Eräänä päivänä, kun tuskailin Jumalalle, että miksi hän on antanut meille vain rakennuksen, koin, kuinka hän puhui sydämelleni: ”Samuli, minulla on varaa pitää tätä paikkaa tyhjillään ihan vain sen vuoksi, että sinä kasvat.”

 

Näin meni muutama vuosi. Sen aikana Janne tuli työhön mukaan. Pitkän odotuksen jälkeen alkoi tapahtua.

 

– Kesällä koimme, että Jumala kehotti meitä viemään sohvat keskustaan, luomaan sinne olohuoneen ja jakamaan ihmisille kokista ja käyntikortteja, Janne kertoo.

 

Tempauksen tuloksena toimintaan tuli kesän ja syksyn aikana tutustumaan useampi sata nuorta.

 

 

Ystävyyssuhteita

Samulin ja Jannen toive ystävyyssuhteista nuorten kanssa on toteutunut. Muutaman vuoden aikana Dreamlife-toiminnan piiriin on vakiintunut muutama kymmenen nuorta, toistaiseksi suurin osa poikia. Heidän kanssaan hengataan, pelataan tietokonepelejä ja ulkopelejä ja syödään ja saunotaan. Hengaus nuorten kanssa voi jatkua reilusti yli puolen yön.

 

Työn ollessa aivan alkuvaiheissa miehet saivat profetian, jonka mukaan Jumala tulee  lähettämään Dreamlifeen kaikkein vaikeimmat tapaukset. Miehet ovatkin huomanneet, että nuorten sydämet ovat olleet aluksi kovia ja on kestänyt kauan, ennen kuin ne ovat alkaneet pehmentyä.

 

 

Jumalan taloudenhoitoa

Samulin ja Jannen puheista kuultaa voimakas Jumalaan turvautuminen. He puhuvat paljon Jumalan äänen kuuntelemisesta ja Pyhän Hengen johdatuksesta. Erityisesti talouden alueella he ovat saaneet kokea Jumalan ihmeitä.

 

– Monet ovat ihmetelleet sitä, että meillä on täällä talossa paljon laadukasta irtaimistoa. Meidän ajatuksenamme on ollut panostaa laatuun, koska uskomme, että se on yksi tapa osoittaa ihmisille, että me arvostamme heitä.

 

Miehet ovat esimerkiksi rakentaneet yhdestä huoneesta hienon peliluolan, jossa on useampi tietokone, seinällä iso näyttö ja toisella seinällä sohvia, joista voi seurata toisten pelaamista. Kaiuttimista voi kuunnella musiikkia tai pelimaailman ääniä.

 

Miehet kertovat pyrkineensä ostamaan irtaimistoa ”Jumalan johdatuksessa”.

 

– Olemme huomanneet, että harvoin rahat ovat tulleet etukäteen. Ensin on otettava uskon askel. Kun olemme toimineet uskossa sen mukaan kuin Jumala on puhunut, sen verran meille on myös tullut rahaa. Jos taas emme ole toimineet Jumalan kehotuksen mukaan, ei ole myöskään tullut rahaa.

 

Rahaa ”tulee” yhdistykselle vuokratulojen, yksityisten lahjoittajien ja erilaisten liikeideoiden kautta. Tällä hetkellä Dreamlife pyörii noin viidenkymmenen tuhannen euron vuosibudjetilla.

 

– Toiminnan alkuvaiheessa puhuimme sadoista euroista, nyt puhumme tuhansista ja tulevaisuudessa ehkä sadoista tuhansista euroista. Jumala haluaa, että ajatuksemme laajenee koko ajan ja ettemme jää paikoillemme, miehet sanovat.

 

– Syy, miksi pidän Dreamistä, on se, että sen kautta näen, kuinka todellinen Jumala on, Janne sanoo.

 

Samulin ja muiden vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa hän tekee työtä ilman palkkaa. Heti Kelasta ”pois jäätyään” hän kertoo saaneensa yhteydenoton henkilöltä, joka halusi tukea häntä rahallisesti.

 

– Uskon, että on siunaus, että meillä ei ole muuta tukiverkkoa kuin Jumala. Meidän on ollut pakko luottaa häneen.

 

 

Pyhän Hengen johdatuksessa

Pyhän Hengen johdatuksessa kulkemista miehet ovat opetelleet pikkuhiljaa vuosien varrella. Janne sanoo olleensa aluksi epäileväinen.

 

– Jumalan äänen kuuleminen tuntui aluksi tyhmältä ja hassulta. Mutta kun lopulta huomasin, että Jumala todella puhuu, ajattelin, että onpa tämä helppoa. Mitä enemmän oppii tuntemaan Jumalaa, sitä enemmän myös kasvaa hänen äänensä kuulemisessa. Loppujen lopuksi kyse on aivan arkipäiväisestä asiasta.

 

Samulilla ja Jannella on sydämellä nähdä myös, että muutkin kristityt uskaltautuvat astumaan omaan kutsumukseensa.

 

– Jumala on kutsunut meitä tavoittamaan laajasti joensuulaisia, ei pelkästään nuoria. Haluaisimme olla sellainen yhteisö, johon ihmiset voisivat tulla toteuttamaan henkilökohtaista kutsumustaan. Mikä olisi sen siistimpää, kuin se, että ihmiset tekevät, mitä Jumala pyytää heitä tekemään. On niin paljon mahdollisuuksia toteuttaa asioita.

 

 

Niina Tuovinen

 
38/2017

UutisetOtaniemen teekkareiden kristillinen opiskelijajärjestö lienee yksi Suomen ahkerimmista – ja omintakeisimmista.
Miten onFloridan suomalaiset kristityt odottelivat Irma-hurrikaania jännittyneinä. Ennusteissa myrskyn pelättiin osuvan kovimmin juuri West Palm Beachin alueelle, missä Lake Worth ja suomalainen...
UutisetYhtyminen liturgian ehtoollisrukouksiin muodostaa riittävän perustan ehtoolliselle osallistumiselle, piispainkokouksen sihteeri kiteyttää.
UutisetSuomen helluntailiikkeen järjestöistä kolme toimii nykyisin Helsingin Roihupellossa Tulppatiellä olevassa Fidan kiinteistössä. Fidan lisäksi Suomen Helluntaikirkon toimisto ja IK-opiston...
UutisetLohjalla järjestetään ensi lauantaina perinteiset Omenakarnevaalit. Kaupunki on tunnettu omenoistaan, sillä siellä kasvaa ainakin 136 000 omenapuuta kotipihoilla, puutarhoissa ja ammatti...
UutisetHenkilöiden väliset suhteet ratkaisevat niin seurakuntien yhteistyössä kuin evankelioinnissakin, vaasalaispastorit korostavat.
UutisetOlemme mielestäni Suomessa jonkinlaisessa syvässä prosessissa suhteessa saarnoihin, pastori ja toiminnanjohtaja Mika Jantunen muotoili RV-TV:n keskustelussa viime viikolla.

...
UutisetProfessori Eila Helanderin tutkimusryhmän tekemän selvityksen mukaan luterilaisen kirkon ei pitäisi luopua vihkimisoikeudestaan. Selvityksen tilasi piispainkokous.


Noin 4...
UutisetFranklin Grahamin Turun-mission peruuntuminen ei johtunut hänen räväköistä mielipiteistään.
UutisetKristittyjen brittivanhempien Nigel ja Sally Rowen päätös vetää 6-vuotias poikansa Englannin kirkon koulusta puhuttaa Britanniassa. Rowet siirsivät lapsen kotiopetukseen tämän hämmenny...
UutisetYhdysvaltain Houstonia elosyyskuussa repineen hurrikaani Harveyn jälkiraivauksissa tehtiin yllättävä löytö, kun kansainvälinen israelilaistaustainen ZAKA-ryhmä pääsi todistamaan, miten e...
UutisetKatolisen Santa Maria -kirkon työntekijä Italian Cappellassa lähellä Venetsiaa on löytänyt kirkosta muinaiset luut, jotka saattavat kuulua apostoli Pietarille.


Cappellan S...
MuutKuuluisan amerikkalaisen pastorin, Greg Laurien, klassikkoteos on päivitetty 2010-luvun lukijoille. Tämä valkosinikantinen painos pursuaa aina ajankohtaista armon sanomaa. Teos keskittyy siis pi...
KolumniParin viime vuoden aikana olen havainnut, että vapaakristillisten nuorten piirissä on syntynyt kasvava kiinnostus teologiaa kohtaan! Tarkoitan tällä oikein riuskaa, akateemista teologiaa pa...
MuutPositiivinen ajattelu kuuluu nykytrendeihin, mutta aivan uusi keksintö se ei ole. Myönteinen ajattelu tunnetaan jo Raamatussa.
MuutLumina campus -yhteisö järjestää yliopistolla rukous- ja ylistyshetkiä. Myös paikallisseurakunnassa on nähty opiskelijoiden arvo.
MuutNuorisotyötä ja valtavia tenttikirjoja. Siinä tuoreen yliopisto-opiskelijan lähitulevaisuuden näkymät.
PikavisiittiTimo Luoto on ollut yhtä kauan naimisissa kuin hän on soittanut rumpuja Exit-yhtyeessä. Tänä vuonna rinnakkaiseloa tulee täyteen 30 vuotta.
MuutMatti J. Kuronen pohtii Askeleessa (9/2017), millaista olisi kuulla jatkojalostamatonta Jumalan sanaa.


– Mitä tapahtuisi, jos saisimme armon tutustua Raamattuun prima vista,...
MuutOpiskelu raamattukoulussa Belgiassa muutti suomalaisen Hanna Vandendriesschen elämän.
PakinaTilivelvollisuuden määritelmä on joko vapaaehtoisesti tai pakosta tehty sopimus raportoida tekemisistään jollekin taholle. Tilivelvollisuudesta on hyötyä niin työyhteisöissä kuin yksityi...
ArtikkelitRaamattu- ja teologinen koulutus on ollut vilkkaan kansainvälisen keskustelun aiheena viimeisten vuosikymmenten aikana. Pyrittäessä löytämään ratkaisuja koulutuksen haasteisiin ja heikko...
MielipideViime kuukausien aikana ovat useat yhdistyspohjaiset seurakunnat saaneet ihmetellä Poliisihallituksen lähettämiä kirjeitä ja ohjeita koskien jumalanpalveluksissa kerättäviä kolehteja....
MielipideOpetusneuvos Jouko Ruohomäki on kirjoittanut teoksen Kutsu ylistämään ja palvomaan: Jumalanpalveluksen historiaa ja nykypäivää (Aikamedia). Kirjan kansikuva, jossa on saviruukku, leipä, vi...
MuutUskoontulo oli viimeinen asia, johon Janne ja Johanna Pahkala olisivat odottaneet päätyvänsä. Nyt Jeesus on heille koko elämä.
MuutTimo Saarinen vietti 60-vuotissyntymäpäiväänsä 3. syyskuuta Haapamäen helluntaiseurakunnassa. Timo tunnetaan Keuruulla ja sen naapurissa Haapamäellä hymyilevänä ja asiantuntevana antiikki...
MuistolleRakas isäni Arvo Venäläinen sai kotiinkutsun 24. syyskuuta 2017 Mikkelin keskussairaalassa lyhyen sairausjakson jälkeen. Hän oli syntynyt Kaavilla 14.2.1928. Hänen isänsä piti siellä sek...
MuutKansankielinen Raamattu antoi suomalaisille sivistyspääoman ja opetti ihmiset lukemaan.
UutisetMenestyvä nuorisotoiminta alkoi halusta auttaa paikallisia nuoria. Nyt Samulilla ja Jannella on haaveena tavoittaa evankeliumilla koko kaupunki.
MuutVaikka Mika Hirvi koki laulajanurallaan hienoja asioita, jotain silti puuttui. Uskoontulon myötä hän löysi uuden sisällön niin elämäänsä kuin musiikkiinsakin.
Berliiniin nousee kolmen uskonnon yhteiskirkko 
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
"Haluamme heidän tietävän, että he eivät ole yksin" – Uskoon tulleet muslimit tarvitsevat rukousta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!