Keskiviikko 3. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Orvokki, Viola, Viola
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Aurinkoa ja ilosanomaa

Park 7 on tehnyt tähän mennessä viisi musiikkivideota, joista uusin on kesällä kuvattu Huudetaan-video. %u2013 Nuoret kuuntelevat musiikkia monesti netistä, joten musiikkivideot ovat isossa roolissa musiikin levittämisen kannalta, Miika Lamminmäki (toinen oik.) sanoo. Kuva: Hannes HonkanenVuonna 2008 perustetun Park 7 -yhtyeen soittama surffirock vie ajatukset aurinkoisiin maisemiin.

– Surffirock-sana kuvastaa hyvin meidän energistä ja positiivista musiikkiamme, bändin laulaja-lauluntekijä Miika Lamminmäki selvittää.

Musiikkityylin ohella myönteinen asenne näkyy myös bändin sanoituksissa ja keikoilla.

– Olemme monesti saaneet palautetta siitä, että keikallamme on aurinkoinen meininki ja että hymyilemme paljon. Koska evankeliumi tarkoittaa ilosanomaa, on hyvä, että on olemassa kristillistä musiikkia iloisestakin näkökulmasta.

Tarinoita arjesta ja toivosta

Useissa Park 7:n kappaleissa käsitellään toivoa, uuden alun mahdollisuutta ja ihmisen arvoa Jumalan kuvana.

– Haluamme korostaa sitä, että jokainen on arvokas ja että aina saa aloittaa alusta. Varmasti moni miettii tuollaisia juttuja.

– Jotta teksteissämme olisi elämänmakua, ne kertovat jonkin verran myös elämän synkistä puolista. Haluamme silti pitää toivon ja iloisuuden päällimmäisenä.

Rippikouluikäiset ja heitä muutaman vuoden vanhemmat kuulijat ovat Park 7:n musiikin suurin kohderyhmä.

– Olen miettinyt, millaiset sanoitukset voisivat puhutella juuri heitä. Siitä ei olisi mitään hyötyä, jos tekisi kristillistä nuorisomusiikkia, mistä nuoriso ei saisi mitään irti.

– Vierastan vähän käyttää teksteissäni perinteistä ja vertauskuvallista sanastoa. Tyylini kirjoittaa lauluja on kertoa tarinoita arkipäiväisesti, Lamminmäki toteaa.

Kohtaaminen on tärkeintä

Enimmäkseen Park 7 esiintyy seurakuntien järjestämissä konserteissa ja nuortentapahtumissa mutta heidän keikkakalenterinsa sisältää myös kouluvierailuja.

– On ollut hienoa soittaa kouluissa, sillä kouluihin pääseminen ei ole mikään itsestäänselvyys. Nuoret kuuntelevat musiikkiamme usein mielenkiinnolla ja avoimella asenteella. He haluavat tietää, mistä evankeliumissa on kyse.

– Emme halua jättää sanomamme kertomista pelkästään kappaleidemme varaan, sillä keikalla ei aina välttämättä saa kaikista sanoista selvää. Sen takia välispiikit ovat tärkeässä roolissa. Erityisesti koulukeikoilla yhtye haluaa kertoa siitä, kuinka jokainen ihminen on Jumalan kuvana kaunis.

– Varsinkin yläasteella monet nuoret saattavat olla hukassa oman itsensä kanssa. Ehkä he ovat kuulleet viimeksi lapsena sen, että he ovat arvokkaita – tai pahimmassa tapauksessa he eivät ole ikinä kuulleet sitä.

Keikan jälkeen Park 7:n jäsenet haluavat jäädä juttelemaan kuulijoidensa kanssa.

– On tärkeää, että emme keikan jälkeen karkaa jonnekin vaan olemme tavoitettavissa, jos joku haluaa tulla kiittämään keikasta tai keskustelemaan syvällisiä. Uskon, että ihmisten kohtaaminen on ehkä jopa keikan tärkein osa, Miika Lamminmäki sanoo.

– Usein keikan jälkeen on kova kiire, kun pitäisi saada kamat nopeasti pakettiin. Menee usein pitkälle yöhön ennen kuin pääsemme kotiin. Haluamme silti löytää aikaa kuulijoiden kohtaamiseen, sillä uusiin ihmisiin tutustuminen on kaikkein hienointa tässä hommassa.


Heli Markkunen

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!