Perjantai 5. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Sulevi, Stig
Julkaistu 8.9.2016 00:00

Arviot: Ylistyslauluissa kuuluu ammattitaito

Risto Huvila & Uusi laulu: Laulakaa uusi laulu. Aikamedia, 2015.On aina mukava kuulla uusia lauluja, ja tällä kertaa niitä on koko levyllinen. Monen artistin säestäjänä ja monipuolisena muusikkona tunnettu Risto Huvila on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut laulut Uusi laulu -ryhmälle. Risto Huvilan lisäksi ryhmässä laulavat Jaana Huvila, Kristina Vakkilainen ja Tarja Piirainen.

Äänite alkaa raikkaasti Jumalan ihmetekojen ylistyksellä ja julistuksella. Koko levyn läpi soi Jumalan suuruus, Jumalan uskollisuus ja Jumalalle antautuminen. Laulut ovat tarttuvia niin tekstien kuin melodioittenkin puolesta. Todella upeita ylistyslauluja.

Yksi levyn hienoimmista kappaleista on laulu Anna sataa. Se on yksinkertaisen tehokkaan koskettava ja konstailemattomasti sovitettu ja esitetty. Koko levy on hyvin tuotettu ja sovitettu. Stemmalaulut toimivat, ja orkesteri osaa asiansa. Omaan korvaan tosin ottivat  Minun sieluni ylistää Jumalaa -kappaleen monet toistot. Jos lähes kaksikymmentä kertaa toistetaan ”niin suuri hän on”, niin se ei vain toimi enää.

Levyn muusikkolista on vakuuttava: Risto Huvila piano, Bjarne Beckmann viulu ja kitara,  Jenni Witick sello, Mari Talala trumpetti, Egon Veevo basso, Markku Heikkilä rummut.


Markku Sandberg

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!