Perjantai 29. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Oiva, Oivi, Olivia, Orvar, Oliver, Olivia
Julkaistu 16.2.2017 00:00

Arvio: Suuri levy suuresta armosta

Petri Kosonen: Armo suuri, Keyboard City Music, Aikamedia 2015.”Uusi esiin, mutta ei unohdeta myöskään vanhoja aarteita”, kirjoittaa Petri Kosonen Armo suuri -levynsä kansilehdellä.

Äänite onkin hieno yhdistelmä vanhoja ja uusia lauluja. Kosonen ei turhia kikkaile ja muun muassa Kosketa minua Henki soi hyvin virsimäisesti.

Jo levyn nimikkokappale soi varsin armollisesti, ja levy jatkuu tutuilla lauluilla Oi Herra suuri  ja Suuri Hän on.

Myös laulut Kuule rukouksein Jeesus, Siunattu varmuus ja Uskollisuutesi suuri on, Herra kuuluvat rakastettuun kokousohjelmistoomme. Uudempaa ylistysmusiikkia edustavat esimerkiksi laulu Niin suuri Hän on ja Kososen sanoittama ja säveltämä Suuri.

Äänite on kokonaisuutena hieno osoitus niistä upeista vanhoista lauluaarteista, joita meillä on, ja siitä, miten hienosti niillä voimme ylistää Jumalaa. Levy on kuin vastaus ikuiseen musiikkikeskusteluun siitä, mikä on ylistysmusiikkia.

Kososen tapa tulkita musiikkia on hänelle ominaisesti konstailematonta, tuttua ja turvallista. Se antaa tilaa laulujen teksteille.

Levyn taustakuoro on suuri, ja vierailevina solisteina ovat Angela Meklin, Saara Campos ja Ella Powell. Tuottaja Jukka Palonen on tehnyt kellontarkkaa työtä, ja jälki on erinomaista.

Jukka on marssittanut studioon omat luottomuusikkonsa, ja osa levystä on äänitetty Nashvillessa.

Levyn kuuntelemisen jälkeen mieleen jäävät soimaan Jumalan armo ja uskollisuus. Levyn sanoman voi kiteyttää äänitteen lopputeksteihin: tärkein on loppujen lopuksi se, että kaikki, mitä meissä on, ylistää Herraa!


Markku Sandberg

Jaa
Kehityspsykologi Päivimaria Kuivamäki: Lapset ja nuoret tarvitsevat tukea poikkeuksellisena aikana
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!