Arto Kalevi Mannilan muistolle

Veljeni Arto näki päivänvalon 14.12.1962 Lappajärven sairaalassa. Arto syntyi perheeseen, jossa oli uskovat vanhemmat. Perheeseen kuuluivat myös isänäiti, Maria-täti ja 11 kuukautta aiemmin syntynyt tyttövauva, Anne-Marja.

Kun Arto oli pieni, sanoi eräs kylän vanhus, että tuosta lapsesta ei tule tervettä. Kuinka oikeassa hän olikaan. Jo varhaisessa lapsuudessa poika sai maistaa sairauden voimia. Kouluunkaan hän ei voinut mennä kuin vasta 8-vuotiaana, koska hän oli huonossa kunnossa. Nuoruus oli vähän helpompaa aikaa.

Arto kävi siviilipalveluksen Kokkolan kaupungissa. Hänellä oli monia työpaikkoja. Vähän aikaa hän hoiti karjaa ja asui maalla, mutta astman takia hän joutui luopumaan karjataloustöistä. Arto rakasti eläimiä, kuten lehmiä, kissoja ja koiria. Niitä oli meillä aina. Hän oli monilahjakas ja hyvä piirtäjä sekä hyvä käsistään. Hän rakasti myös metsätöitä. 

Arto antoi elämänsä Herralle vuonna 1978 Niilo Yli-Vainion hallikokouksessa Lapualla. Arto oli seurakuntaihminen ja mukana muun muassa vanhimmistossa ja hallituksessa. Hän oli rakentamassa isämme Kalevin kanssa kaunista Saalem-temppeliä.

Arto oli mukana kaikissa seurakunnan toimissa ja töissä. Hän miksasi ja äänitti kokouksia uskollisesti 40 vuoden ajan. Hän oli hyvä näyttelijä seurakunnan näytelmissä ja leiritoiminnassa.

Noin 30 vuotiaana Arto sairastui vaikeaan sairauteen, joka oli hyvin harvinainen. Jos lääkettä ei olisi löytynyt, hän olisi nukkunut jo silloin pois. Hän kuitenkin parani kaksi kertaa rukousten kautta vaikeista sairauksista.

Veljeni oli harvinaisen sitkeä ja urhea. Hän kävi urhoollisesti töissä, remontoi kotia ja teki lähes kaiken yksin ja erittäin hyvin. Hän ei koskaan katkeroitunut Herralle sairauksistaan.

Sitten tuli vuosi 2017. Veljeni teki remonttia kotitalossa, jonne hänen piti muuttaa yhdessä äidin kanssa. Kun remontti oli melkein loppusuoralla, Arto muuttui täysin väsyneeksi eikä jaksanut olla töissä kuin puoli päivää. Kotona hän ei jaksanut tehdä remonttia enää ollenkaan.

Arto sai syöpädiagnoosin. Hänen puolestaan rukoiltiin paljon, mutta Taivaassa oli kuitenkin nähty toisin. Viimeiset puoli vuotta olivat hyvin vaikeaa aikaa, kun sairauksia tuli lisää entisten lisäksi. Lopulta hän joutui sairaalaan ja vietti siellä elämänsä viimeiset päivät. Oli raskasta katsoa veljen kärsimyksiä.

Kevät 2018 muutti kaiken. Sitkeä veljeni nukkui pois äitienpäivänä 13.5. ja muutti Taivaan kirkkauteen. Tuskallinen tie päättyi.

Arton maallinen tomumaja siunattiin haudan lepoon 26.5. Vimpelin Saalemissa. Siunauksen toimitti pastori Raimo Palola. Siunaus- ja muistotilaisuus olivat vaikuttavia.

Kotipiirin tuttu kulkija on poissa. Jäljelle jäi vain suuri suru ja ikävä. Jäämme odottamaan ylösnousemuksen aamua, sillä silloin taas tapaamme. Näin todistaa meille Jumalan sana.
Taivaassa tavataan, pikkuveli. Olet päässyt perille.

Arto-veljen muistoa siunaten ja ikävöiden, sisaresi
Anne-Marja Hietanen31/2018

Muut
Ristin Voitto -lehden numerossa 31 Lukijalta-palstalla ollut kirjoitus ”Pelkkä tasa-arvon puolesta huutaminen ei auta” ei ollut asenteeltaan eikä sisällöltään RV-lehden arvojen ja...
UutisetDaniel Kolenda on ympäri maailmaa kiertävä yhdysvaltalainen evankelista, jonka ajasta ja työpanoksesta suurin osa kohdentuu Afrikan maihin. 
KolumniOlen pohdiskellut viime aikoina paljon kiitollisuutta. Olen lukenut ja opettanutkin siitä. 
PääkirjoitusHelluntai-karismaattisessa kristillisyydessä syvän hengellisyyden ja aidon Kristuksen kohtaamisen puute saattaa tehdä meistä hengellisiä kameleontteja niin opillisesti kuin kokemuksellisestikin. Tämä...
UutisetHelsingin yliopistolle kokoontuu heinä-elokuun vaihteessa yli tuhat eksegetiikan eli tieteellisen raamatuntutkimuksen asiantuntijaa.
UutisetKesän suurimpiin kuuluva evankelioimistapahtuma kokosi väkeä ympäri Suomen.
UutisetJoissakin suomalaismedioissa on kerrottu Bristolin ja Tennesseen yliopistojen uudesta tutkimuksesta sellaisella tulkinnalla, että maallistuminen saa aikaan kansakunnan vaurastumista.
UutisetYhteinen ehtoollisjumalanpalvelus onnistui valmisteluvaiheen käänteistä huolimatta.
UutisetVastikään julkaistu, nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu kirjanen Kutsuvat sitä rakkaudeksi (Sley-media) pyrkii tuoreella tavalla ottamaan osaa ihmissuhteita ja seksuaalisuutta käsittelevään kes...
UutisetTammikuussa järjestettäville Perusta-lehden teologisille opintopäiville saapuu pääpuhujaksi maailmankuulu brittiläinen raamatuntutkija, professori N. T. Wright, joka tunnetaan Jeesuksen ylösnousemukse...
UutisetNatsien ”lopullisessa ratkaisussa” ei kysytty uskonkohteita.
UutisetTänä kesänä tulee kuluneeksi 1030 vuotta siitä, kun nykyisen Ukrainan alueella toimitettiin ensimmäiset kristilliset kasteet.
UutisetMonet uskovat lännessä eivät tiedä, miltä tuntuu elää vuorokauden ympäri kuin häkissä, toteaa pakistanilaistaustainen pastori M. El Masih The Christian Postin haastattelussa.

Vaikka Pakistanin...
UutisetSosiaalisen median viestittely ihastuttaa ja vihastuttaa. Ristin Voitto kokosi ruutukäytöksen hyvät tavat.
PuheenaiheOma ammatti voi avata mahdollisuuksia palvella Jumalaa eri puolilla maailmaa.
Miten onHausjärvellä järjestettiin 22.7.2018 luterilaisen seurakunnan ja helluntaiseurakunnan yhteinen ehtoollisjumalanpalvelus osana yhteiskristillistä romanipäivää.
MuutSeneca: Elämän lyhyydestä. Latinan kielestä suomentanut Juhana Torkki. Otava, 2018. Sid. 111 sivua.
ArtikkelitJumalan valtakunta on syntisiä, ulkopuolisia ja eri tavoin köyhiä ihmisiä varten.
Evankeliumin kertomuksessa tuhlaajapojasta Jeesus opettaa jotakin olennaista Jumalan luonteesta ja suhtautumisesta...
PuheenaiheJotkut kristityt ovat kertoneet boikotoivansa yrityksiä, jotka tukevat seksuaalivähemmistöjen Pride-kulkueita. Alkuseurakunnan aikana kristityt asioivat pakanatemppeleiden kanssa yhteistyötä tekevissä...
MuutGillian Myrtle Grimm-Turunen syntyi maatilalla Etelä-Afrikassa, Pohjois-Kapin maakunnassa 25. elokuuta 1948. Rotuerottelu, apartheid, oli tuolloin voimissaan, ja sitä kesti vuoteen 1991. Väestö jaetti...
MuistolleVeljeni Arto näki päivänvalon 14.12.1962 Lappajärven sairaalassa. Arto syntyi perheeseen, jossa oli uskovat vanhemmat. Perheeseen kuuluivat myös isänäiti, Maria-täti ja 11 kuukautta aiemmin syntynyt t...
PikavisiittiMuusikko Asta Kokkarinen käy kesäisin laulamassa kadulla. Samalla hän kuuntelee ohikulkijoiden murheita ja rukoilee heidän puolestaan, jos he niin toivovat.
MuutEija-Riitta Korhola leikittelee ajatuksella, että sekoittaisi herätysliikkeiden puhetavat (Sana 29–30/18).
Helluntailaisten kokouksessa olisi mehukasta puhua niin kuin kunnon pohjalainen körtti, jo...
MielipideJuhannuskonferenssia vietettiin tänä vuonna teemalla ”Tulevaisuus ja toivo”. Säätilojen osalta saatiin nauttia aika perinteisestä juhannussäästä. Lähinnä perjantai-illan sade ja kylmyys koettelivat kä...
MuutLäheisten usko, joka kesti koetustenkin keskellä, jätti pysyvän jäljen nuoren korealaisnaisen sydämeen.
Kun toisen maailmansodan aikainen japanilaismiehitys Korean niemimaalla päättyi, alueen p...
MuutPyhä Henki haluaa käyttää jokaista seurakunnan jäsentä johdattaessaan uskovien yhteisöä.
Jumalan Hengen läsnäolo on elintärkeää yksittäiselle uskovalle, samoin seurakunnalle.
­– Ilman Pyhä...
”Leirien merkitys vammaiselle nuorelle suuri”
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
"Haluamme heidän tietävän, että he eivät ole yksin" – Uskoon tulleet muslimit tarvitsevat rukousta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!