Unelmien kudelmia

Mottoni on, että elämässä tulee aina olla unelmia. Kun olin nuori vastauskoontullut tyttö, koin syvää väärinkäsittelyä rakkaassa helluntaiherätyksessäni. Sitä tapahtui kaikkine pakkoparannuksineen ja syyttelyineen siitä, että tein jotakin syntiä, kun en parantunut. Rukoilin aina murheellisena vuoteessani, että liikkeemme heräisi kohtaamaan vammaiset normaalilla, terveellä tavalla.

Nyt vammaisuus on otettu käsittelyyn ja meidätkin huomioidaan jopa herätyksemme lehden sivuilla. Unelmani täyttymys odottaa jokaisessa seurakunnassa aikaansa ja paikkaansa.

Työ on alussa. On lähdettävä liikkeelle sielunhoidosta. Löytyy varmasti vammaisia, jotka ovat haavoittuneita ja jopa katkeroituneita pakkoparantelemisista ja ohikäymisistä. On vammaisia, jotka karttelevat ja jopa pelkäävät helluntaiherätystä.

Mutta nyt on unelmani saanut ihanan vastauksen. Valtakunnallinen vammaistyöryhmä uurastaa kovasti Anneli Karraksen johdolla vammaisten hyvinvoinnin puolesta seurakunnissamme. Hengellisiä lehtiä tuotetaan myös näkövammaisille ja lukemisesteisille, ja on myös Käsi kädessä -toiminta kehitysvammaisille. Itse saan ilon olla näkövammaistyöryhmään kuuluvassa näkövammaisten leiritoimikunnassa.

Olen tullut ja ollut herätyksessämme pakkoparanneltuna, syrjittynä ja hyvin yksinäisenä, mutta nyt on kaikki toisin. Itse en olisi jaksanut tätä tietä yksin käydä, mutta taivaallinen Isäni on ollut tukenani ja aina osoittanut minulle, että paikkani on juuri tässä herätyksessä. Ilman hänen turvaansa ja voimaansa en olisi tässä kirjoittamassa sinulle onnellisena unelmieni täyttymyksestä.

Unelmani jatkuvat. Saan niistä iloa ja mielenkiintoa arkiseen elämääni. Seuraava unelmani on elänyt sydämessäni lähes yhtä kauan kuin tämä ensimmäinenkin. En tiedä, uskallanko olla siihen itsekään vielä valmis. Siihen tarvittaisiin paljon luotettavia, sydämestään mukana olevia sisaria ja veljiä ja paljon – kuinkas ollakaan – rahaa.

Olen haaveillut aina, että vammaisilla olisi oma kristillinen lomakoti. Siellä vammainen voisi levätä niin henkisesti, hengellisesti kuin fyysisestikin. Hän voisi tulla sinne vaikkapa marjoja keräämään, omenia poimimaan tai kukkapenkkiä tai yrttitarhaa hoitamaan omien voimiensa ja halujensa mukaan. Tarvittaisiin myös monipuolista ja asiantuntevaa henkilökuntaa.

Raamatussa sanotaan: Pyytäkää minulta suuria. Tässä minun suuri unelmani on sinun katseesi alla. Jos haluat, voit tulla unelmaani mukaan rukoillen, sitä sydämelläsi kantaen. Ehkäpä joskus taivaallinen Isämme vastaa rukoukseemme.

Mitä sinä unelmoit tänään? Anna unelmille tilaa ja sijaa arkesi keskelle. Ne ovat mausteita sydämelläsi, vaikka ne eivät koskaan toteutuisikaan. Unelmat kohottavat mieltäsi ja jopa itsetuntoasi. Olethan olemassa, ja sinun kannattaa elää kaikesta huolimatta. Sinulla on Isä, joka tarkkaa sydämesi liikkeitä, ja mikä ihmeellisintä, Sanassa sanotaan, että hän vaikuttaa tahtomisesi ja tekemisesi.

Laita kätesi ristiin arkisen, synkänkin päiväsi jälkeen ja anna unelmiesi vaellella sydämesi olohuoneessa.


Tarja Varjonen

Kirjoittaja on näkövammainen kirjailija Keski-Suomesta.49/2016

UutisetIhminen viihtyy jumalanpalveluksessa, kun hän pääsee katselijasta osallistujaksi.
PääkirjoitusUseat seurakunnat tekevät parhaillaan jumalanpalvelusuudistuksia. Tavoitteena on uudistaa seurakunnan ilmettä, jopa koko seurakunnan elämää. Kokoukset toimivat usein ovena seurakuntaan, ja kirkon kynn...
Miten onEnsi vuonna juhlitaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Mitä helluntaiseurakunnat voisivat antaa juhlavuottaan viettävälle isänmaalle?

Vastauksena tähän Kotkan Syyspäivillä esiteltiin Parasta...
UutisetElokuva voi välittää evankeliumia yhtä voimallisesti kuin puhe, Saarijärvellä uskotaan.
UutisetHiljaiselon rikkomisella voi olla odottamattomat seuraukset.
UutisetKristinuskoa ja helluntailaisuutta haastetaan enemmän kuin koskaan. Siksi pitää paitsi opiskella teologiaa, myös palauttaa helluntailaisuuteen usko ihmeisiin ja Pyhän Hengen kasteeseen.

Näin ar...
UutisetEi ole vasta kuin muutama vuosi siitä, kun Suomessa taivasteltiin Kekkosen aikaista suomettumisen kulttuuria, Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen sanoi blogissaan viime vi...
UutisetJari-Pekka liikenneasemat lahjoittaa joulun Kultalyhde-lehden kaikkiin Joroisten kunnan talouksiin. Lehti jaetaan postin kautta. Yrityksen toimitusjohtaja Jari-Pekka Koponen haluaa näin levittää evank...
UutisetMaakunta haluaa turvata lähetystyön tulevaisuuden.
UutisetKäytetynkin tavaran voi laittaa esille tyylikkäästi.
UutisetSodan runtelemista kotimaistaan lähteneiden afrikkalaisten hätä koskettaa suomalaisavioparia.
UutisetTapahtumassa oli vahva yhteisöllisyyden tunne, nuorisopastori Juan Castillo kuvailee Oulussa toissa viikonloppuna järjestettyä Ytimessä-tapahtumaa.

– Koimme Pyhän Hengen läsnäolon voimakkaasti...
UutisetTyöpaikoilleen aamuvarhaisella kiirehtivät ihmiset saivat torstaina 1. joulukuuta mukaansa piparkakkupussin, jossa oli kaksi piparia ja joulurauhan toivotus.

Vantaalta kuusi vuotta sitten alkun...
UutisetVuonna 2014 vangittu kristitty 29-vuotias sudanilaisäiti Maria Ibraheem luki Raamattua telkien takana salaa öisin, kertoo The Christian Post.

Nuorta äitiä valvotti tyrmässä hänen alle kaksivuot...
Uutiset”Tyrmistyttävän harva” yhdysvaltalainen seurakunta puhui presidentinvaalien alla ehdokkaista, itse vaaleista tai kristittyjen velvollisuudesta äänestää niissä, selviää tutkimuskeskus Pew Researchin tu...
UutisetBritannian ministerit näkevät uskonnon ensisijaisesti ongelmana, väittää maan työväenpuolueen poliitikko ja entinen valtioneuvoston ministeri Stephen Timms.

Timms toteaa Christiantoday.comille,...
KolumniMottoni on, että elämässä tulee aina olla unelmia. Kun olin nuori vastauskoontullut tyttö, koin syvää väärinkäsittelyä rakkaassa helluntaiherätyksessäni. Sitä tapahtui kaikkine pakkoparannuksineen ja...
MielipideJeesuksen takaisin tulo ei ole uskoville pelon aihe, vaikka kukaan ihminen ei voi sanoa milloin se tapahtuu. On Jumalan viisautta, että meidän tehtäväksemme ei ole annettu laskea määräaikoja. Meidän t...
MielipideOlen laittanut merkille, että helluntailiikkeessä pastori-nimikettä käytetään jos minkälaisissa tehtävissä toimivan henkilön ”virkanimikkeenä”. Meillä on seurakunnissa lapsipastoreita, nuorisopastorei...
MielipideOlen saanut Jumalan armosta pitää Rukoillen eteenpäin -iltoja. En epäile hetkeäkään, ettei se ole ollut Jumalan tahto, koska Raamattukin sanoo: ”Rukoilkaa lakkaamatta.” Mutta meille ihmispoloisille yh...
MielipideOn surullista, miten nykyinen hallitus haluaa rajata kotihoidon tukea ja varhainen päivähoitoon siirtyminen on saanut yllättäen runsaasti mediassa palstatilaa. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on...
MuutMusiikin tyyleihin liittyvä erimielisyys on mahdollista ylittää, kun jumalanpalveluksen tarkoitus ja tehtävä ymmärretään oikein.
ArtikkelitIhminen on pohtinut elämän tarkoitusta halki ihmiskunnan historian. Tarve tarkoituksen ja merkityksellisyyden kokemiseen on suunnitelmallisen Jumalan kuvaksi luodun ihmisen ominaispiirre. Tämän tarpee...
PakinaNäin sanoo flegmaattinen ja yksinkertainen kalifi Harun-el-Pullah Ahmed Ahne -sarjakuvassa yksinvaltiaan auktoriteetillaan.

Ei ollenkaan huono idea, kyllä minäkin haluan olla hyvä. Ja kun oikei...
MuutGabojen tekemät videotodistukset kohahduttavat somaliyhteisöjä, mutta hengenvaarakaan ei estä heitä kertomasta Kristuksen rakkaudesta.
UutisetYhteenkuuluvuuden kaipuu vetää turisteja ja talvilintuja suomalaisiin seurakuntiin Espanjassa ja Thaimaassa.
Muut1980-luvun kristillinen suosikkiyhtye Freidiba Boodos esiintyy seurakunnissa talven aikana.
MuutTampereen helluntaiseurakunnasta alkanut ihmiskaupan vastainen Cotton-toiminta on pyörinyt vasta vajaan vuoden, mutta paljon on jo saatu aikaan. Alkuvaiheen painopisteenä on ollut tiedonhaku ja verkos...
PikavisiittiWilliam Atkinson on brittiläinen tohtori ja raamatunopettaja ja Euroopan helluntailaiteologien järjestön EPTAn (European Pentecostal Theological Association) puheenjohtaja. Hän työskentelee tunn...
MuutLähetysjärjestö One Way Missionin kahvilassa kokoontuu kristityksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita (iltalehti.fi 27.11.).

Vain pari monesta kymmenestä miehestä uskaltautuu valokuvaan seurakunt...
MuutSauna, sisu ja Sibelius. Siinä kolme sanaa jotka monen mielestä kuvastavat hyvin suomalaisuutta ja kansallista identiteettiämme.
Korhoset kaikista köyhimpien asialla
Messiaanisen juutalaisen identiteetti ei avaudu helposti
”Oma onnellisuus ei ole muiden vastuulla”
Lähetysinnostus leviää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!