Rukouskävely

Olen löytänyt rukouskävelyn. En ikinä uskonut, että tämä päivä tulisi. Olen aina tiennyt, että on monta tapaa lähestyä Jumalaa. Joku tykkää rukoilla istuen täydessä hiljaisuudessa, toinen kädet kohotettuina uusimman ylistyslaulun soidessa.

 

Uskon, että ne kappaleet, jotka kuulimme, kun ensimmäistä kertaa kohtasimme Jumalaa merkittävällä tavalla, ovat niitä lauluja, joista tykkäämme loppuelämämme ajan. Jollekin se tarkoittaa Hengellisen laulukirjan lauluja, toiselle Hillsongia.

 

Omissa rukoushetkissäni olin usein polvillani hyräillen Tule Pyhä Henki tai Jesus det dyraste -kappaletta. Rukouskävelyä en ymmärtänyt lainkaan. Olin sydämessäni vakuuttunut, että lenkki on lenkki ja rukous on rukous ja niitä on turha sekoittaa keskenään. En tietenkään tuominnut kaveria, joka intoa täynnä painui metsään rukouskävelylle. En vain ymmärtänyt häntä. Kunnes kaikki muuttui.

 

Kesälomalla selkääni ja vasempaan jalkaani iski järkyttävä kipu, joka veti jalat alta totaalisesti. Jouduin konttaamaan vessaan, mutta pian en pystynyt edes siihen. Olin liikuntakyvytön. Selkä kuvattiin ja välittömässä leikkauksessa suuri osa alinta välilevyä poistettiin kokonaan.

 

Ehdin olla kotona vain päivän, kun korkea kuume vei takaisin ensiapuosastolle. Veriviljelmistä paljastui sairaalabakteerin aiheuttama verenmyrkytys. Viikkoa aiemmin olin menettää liikuntakykyni ja nyt, jos bakteeri olisi levinnyt sisäelimiin, voisi henki lähteä.

 

Kiitos upean lääketieteen ja sairaanhoidon, oikeat antibiootit löytyivät ja parantuminen alkoi. Muutamaa viikkoa myöhemmin pääsin taas kävelemään omin jaloin. Kiitin Jumalaa jokaisella askeleella. Joskus ymmärrämme, mitä meillä on, vasta kun se ollaan ottamassa meiltä pois.

 

Muistan miehen, joka tuli uskoon eläkepäivillään. Hän oli aiemmin eronnut vaimostaan, eivätkä he olleet puhuneet vuosiin. Pian uskoontulon jälkeen mies sairastui syöpään. Kuolinvuoteellaan hän otti yhteyttä entiseen vaimoonsa. Nainen tuli katsomaan häntä, ja he palasivat yhteen. Mies sai viettää viimeiset kuukautensa elämänsä naisen kanssa. Joskus ymmärrämme, mitä meillä on, vasta kun se ollaan ottamassa meiltä pois.

 

Tiedän seurakunnan, jonka sunnuntaikokous saavutti ihmisiä jonkin aikaa. Pyhäkoulu oli täynnä lapsia ja nuoret aikuiset palvelivat aktiivisesti. Seurakunnan johto toivoi kuitenkin arvokkaampaa jumalanpalvelusta, ja pikkuhiljaa kokouskulttuuri kangistui. Pian lapsiperheitä oli enää muutama ja seurakunta heräsi rukoilemaan herätystä. Joskus ymmärrämme, mitä meillä on, vasta kun se ollaan ottamassa meiltä pois.

 

Toisinaan herätys tulee pysäytyksen kautta – kun olemme kadottamassa sen, mitä pidimme itsestäänselvänä. Tänään kiitän Jumalaa jaloista, joilla kävellä, ja keuhkoista, joilla hengittää. Nyt en pelkästään ymmärrä kaveria, joka intoa täynnä lähtee metsään rukouskävelylle. Nyt minä olen se kaveri.

 

 

Pekka Perho

Kirjoittaja on Hyvä Sanoma ry:n evankelioinnin koordinaattori.
43/2019

UutisetJeesus-talo Turussa tavoitti alkoholisteja, linnakundeja ja asunnottomia rakkauden sanomalla ja Kaija Ranisen rempseällä otteella.
Toukokuun viimeisellä viikolla vuonna 1972 viinakaupat oli...
PääkirjoitusBill Wilsonin vierailu helluntaiseurakuntien syyspäivillä teki vaikutuksen. Kaksitoistavuotiaana hylätyksi ja löydetyksi tulleesta Wilsonista tuli seurakuntapastori, joka perusti maailman suurinta...
UutisetSuomen Lähetysneuvosto (SLN) järjesti yhteistyökumppaneineen Yhteinen Missio –lähetyskonferenssin 11.-13.10.2019 Tampereen Teopoliksella.
Tapahtuman tavoitteena oli rohkaista ja innostaa kristitt...
UutisetVaikka syrjäisten seutujen seurakunnat kamppailevat jäsenkadon ja ikääntymisen aiheuttamien ongelmien kanssa, on valoakin paikoin näköpiirissä. Näin on esimerkiksi Kuusamossa. Paikkakunnalle saapu...
UutisetRukous paikkakunnan puolesta lisää hyvinvointia ja synnyttää jopa uusia seurakuntia.
”Olen saanut niin paljon, että annettavaa on, ja kannettava minunkin on korteni kekoon...”, lauloivat Maija Pe...
UutisetBurmalaiset ovat löytäneet tiensä Meri-Lappiin.
Kemin alueella on viime vuosina ollut jonkin verran herätystä, koordinaattori Eero Peteri kertoo.


Helluntaiseurakunnassa on mennyt kas...
UutisetRauhannobelisti on toimillaan osoittanut halua edesauttaa Eritrean kristittyjen aseman paranemista.
Etiopian pääministeri Abiy Ahmed sai tänä vuonna Nobelin rauhanpalkinnon. Samoin kuin vii...
ArviotJuhani Happonen (toim.): Näin Jumala löysi minut. Aikamedia 2019. Nid. 239 sivua.


On tunnettua, että kristinusko alkoi aikoinaan levitä opetuslasten henkilökohtaisten kokemusten ja ke...
KolumniOlen löytänyt rukouskävelyn. En ikinä uskonut, että tämä päivä tulisi. Olen aina tiennyt, että on monta tapaa lähestyä Jumalaa. Joku tykkää rukoilla istuen täydessä hiljaisuudessa, toinen kädet ko...
MuutRaamatun Heprealaiskirjeessä opetetaan kristillisten arvojen mukaista elämää.1
Sen perusarvoja ovat vieraanvaraisuus, aviouskollisuus, vähään tyytyminen talousasioissa ja johtajien kunnioit...
Muut”Syyskuussa 2019 lähdimme vielä kerran käymään rakkaassa Kongossamme. Omissa ajatuksissamme matka oli jäähyväismatka, sillä tuskin jaksaisimme enää jatkossa tehdä näin pitkiä ja rankkoja matkoja...
MuutLähetysjuhla kokoaa kristityt yhteen unohdetun Kongon puolesta.
Kongon demokraattinen tasavalta on kärsinyt hirvittävästä konfliktista jo kahden vuosikymmenen ajan. Konfliktia kutsutaan unohdetuk...
PakinaÄiti, missä sä oot?


– Hei! Mukavaa, että tulit juttusille. Saanko esitellä itseni? Olen äitipalvelun chat-robotti. Minulta voit kysyä mitä vain, mistä tahansa, milloin tahansa. Sääs...
Artikkelit”YouTube toimii minulla television korvikkeena, viihteenä. Siellä on lyhyitä videoita, joissa vaikka testataan uusia muotitrendejä tai osallistutaan haasteisiin. Seuraan uskovaisia nuoria naisia,...
MuutNurina voikin olla avain muutokseen, jos tyytymättömyys osataan kääntää toiminnaksi.
Hyvät johtajat ovat hyviä kuuntelijoita. He luovat myönteisen ja rakentavan palautekulttuurin ja ottavat vasta...
MielipideMinä olen matkalla ja hyräilen matkalaulua. Käteni puristaa matkatoverini kättä, olemme matkalla kahdestaan Kristuksen kanssa. Matkaseurani on Kristus, joka sanoo: ”Katso, minä olen teidän kanssan...
MuutYhteyspäivillä Lapinlahdella kuultiin siilinjärveläisten Eila ja Pauli Kärjen koskettava tosikertomus.


Eila Kärki sai vakavan sairauskohtauksen pariskunnan ollessa kalastamassa keskel...
MuutPohjois-Savossa eri kirkkojen ja liikkeiden kristityt haluavat kokoontua yhteen.
Lapinlahden yhteiskristillinen tapahtuma, Yhteyspäivät, on tullut tunnetuksi jo laajalti ympäri Suomea. Osanottajia...
MuistollePastori-evankelista Veijo Heinonen syntyi 08.01.1952 Ikaalisissa ja nukkui pois vaikean sairauden murtamana 04.10.2019 Huittisissa.

”Annetaan kasvatiksi”
Vastasyntyneen pojan k...
MuutRisto Suonto rohkaisee ilmaisemaan pettymyksen, surun ja vihan tunteita Jumalalle, jotta suhde häneen voisi palata avoimeksi ja läheiseksi kärsimyksenkin keskellä.
Huonoja selityksiä kärsimyksell...
Verwer: Lähetystyöllä on kiire
Koskettavien kirjojen asialla
Isä itärajalta
Muutto uuteen kotiin
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!