Missä vietät iäisyytesi? 

Raamatun mukaan tämä konkreettinen elämä on arvokasta ja tärkeää. Jumala itse loi maailman, ja hän tuli Pojassaan todelliseksi ihmiseksi lunastamaan meidät synnin ja kuoleman vallasta. Jeesus nousi ruumiillisesti kuolleista, ja me odotamme ruumiimme ylösnousemusta. Kristittynä ei siis voi halveksia tai väheksyä tavallista ruumiillista elämää tässä maailmassa. 

 

Samanaikaisesti Raamattu kuitenkin julistaa vahvasti iankaikkisen elämän merkitystä. Sitä, mikä meitä odottaa tämän elämän jälkeen. Kukaan Raamatussa ei puhu niin paljon helvetistä kuin Jeesus. Hän tietää, mistä hän puhuu, ja hän varoitti useaan otteeseen vakavasti helvettiin joutumisen mahdollisuudesta. 

 

Hiljattain Suomessa ilmestynyt Uuden testamentin uusi käännös (UT 2020) ei ole lähtenyt lieventämään puhetta helvetistä vaan kääntää alkutekstiä puhuttelevasti. Jeesuksen mukaan helvetti on loputon tila. Se kestää ainaisesti ja siellä ”itketään ja purraan hammasta” (Matt. 8:12). Jeesuksen tulemuksessa osa ihmisistä lähtee ”kärsimään ikuista rangaistusta”, kun toiset ”lähtevät ikuiseen elämään” (Matt. 25:26).

 

Myös yhden kenties hätkähdyttävimmän helvettiä koskevan kohdan UT 2020 kääntää juuri niin rajusti kuin se on. Puhutaan niistä, jotka kumartavat petoa ja joita sen tähden ”kidutetaan tulessa ja rikkihöyryssä Jumalan pyhien enkeleiden ja Karitsan edessä. Heidän kiduttamisestaan syntyvä savu kohoaa ikuisesti. Heillä ei ole levon hetkeä päivällä eikä yöllä ––” (Ilm. 14:10–11). 

 

Uuden testamentin puhetta helvetistä on mahdotonta liennyttää. Useat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tilannetta seuraavat ovat todenneet, että papit eivät enää usko helvettiin, koska he eivät saarnaa siitä. Tämän mittarin mukaan tilanne on huolestuttava myös herätysliikkeissä ja muissa kirkkokunnissa.

 

Helvetistä varoittaminen on monien kokemuksen mukaan vähentynyt kaikkialla kristikunnassa. Tämä ei kuitenkaan tee helvetin olemassaolosta yhtään vähemmän todellista. Helvetti on Uuden testamentin mukaan edelleen olemassa ja sinne voi yhä joutua. Se on Jumalan määräämä oikeudenmukainen rangaistus ihmisen kapinasta ja synneistä Jumalaa vastaan. Me olemme kaikki ansainneet helvetin. Siitä tulisi edelleen varoittaa ihmisiä. 

 

Samalla tulisi saarnata taivaasta. Uuden testamentin mukaan myös taivas on todellinen. Se on ikuinen, loppumaton tila, jota verrataan juhlaan ja häihin. Siellä on Jumalan valtaistuin ja enkeleitä. Sitä kuvataan taloksi, kodiksi, jossa on monia huoneita.

 

Lyhyesti sanottuna taivas on Jeesuksen Kristuksen koti. Sinne pääsy on Jumalan lahja, joka annetaan armosta ihmiselle, joka ei ole sitä ansainnut, eikä voi sitä ansaita. 

Jokaisen ihmisen pitäisi kysyä itseltään: missä minä vietän iäisyyteni? Mikä on lopullinen olinpaikkani iäisyydessä? Miten ihminen voi välttää helvetin ja päästä taivaaseen? 

Uuden testamentin vastaus on selvä. Taivaaseen päästään, ja helvetti vältetään, uskomalla Herraan Jeesukseen. Se, joka on Jeesuksen oma, pääsee varmasti taivaaseen, ja se, joka ei usko Jeesukseen, joutuu helvettiin. 

 

”Se, joka uskoo Poikaan, saa elää ikuisesti. Se, joka ei tottele Poikaa, ei saa nähdä elämää, vaan häntä odottaa Jumalan viha.” (Joh 3:36, UT 2020)

 

 

Leif Nummela


Kirjoittaja on Uusi Tie -lehden päätoimittaja.
50/2020

MuutMikä tai mitä on masennuksen henki?
ArviotValtter Luoto: Sen Jumala teki. Aikamedia 2020. Nid. 164 s.

”On armo suuri, ihmeinen”, me tunnelmoimme maailmankuululla Amazing Gracen melodialla. Mutta ymmärrämmekö todella...
UutisetVuoden yhteinen summaus jää pitämättä – alkava vuosi on vielä hämärän peitossa.
UutisetYhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden kaavailee Associated Pressin (AP) mukaan nopeita liikkeitä suojatakseen ja edistääkseen sateenkaariyhteisön oikeuksia.

...
UutisetPelastusarmeijan lehti Sotahuuto on viettänyt kuluvana vuonna 130-vuotisjuhliaan. Muun muassa hengellisiä hartaus- ja opetuskirjoituksia, henkilöjuttuja ja Pelastusarmeijan uutisia sisäl...
PääkirjoitusYksi yleisimpiä kysymyksiä on, saammeko valkoisen joulun. Kysymys lumen tulosta tuntuu koronarajoitusten ja -huolien aikana tavallista pinnallisemmalta. Nyt jos koskaan meidän on tarpeen...
KolumniRaamatun mukaan tämä konkreettinen elämä on arvokasta ja tärkeää. Jumala itse loi maailman, ja hän tuli Pojassaan todelliseksi ihmiseksi lunastamaan meidät synnin ja kuoleman vallasta. Jeesus nous...
PikavisiittiAri Tähkäpää iloitsee saamistaan mahdollisuuksista näytellä, lausua runoja ja ilmaista tunteiden kirjoa esiintymisen kautta.
MuutLapset lukevat Raamattua upouudella Jippii-linnunlauluäänitteellä.
MuutAntti-isän sekä fyysiset että henkiset voimavarat olivat jo kovin ehtyneet hänen siirtyessään ajasta ikuisuuteen syyskuun 18. päivänä 2020. Viime toukokuussa 80 vuott...
UutisetKirsi ja Veikko Hekkala eivät tiedä, milloin taas näkevät ystävänsä Ukrainan romanikylissä. Onneksi paikalliset pystyvät jo johtamaan perhe- ja lapsityötä kaikkien köyhimpien parissa.
UutisetHaastetta vuoteen on tuonut monien tapahtumien ja kurssien peruuntuminen mutta iloa muun muassa matkailijoiden lisääntyminen.
MuutHelluntaikirkko kuuluu moniin verkostoihin. Niiden nimet ovat joskus pitkiä, ja käyttöön onkin vakiintunut mittava joukko lyhenteitä. Tässä niihin pieni katsaus.

HYRY ja SuHEL
HYRY...
UutisetIina-Sofia Tinell johtaa lapsi- ja varkkityötä Turun Hopeseurakunnassa. Hän edustaa musikaalisen sukunsa viidettä polvea, jossa musiikin lahjaa on hyödynnetty monivivahteisesti Jumalan valtak...
UutisetKoronakriisi on aiheuttanut niin suurta kysyntää ruoka-avulle, että seurakunnat ja järjestöt eivät ole pystyneet vastaamaan avuntarpeen kasvuun. Asia kävi ilmi Kirkkopalvelut ry:n Osallistava yhte...
UutisetPari vuotta sitten kristityksi tullut itäugandalainen islamin opettaja, sheikki Emmanuel Hamuzah maksoi uskostaan marraskuun lopulla. Hänen sukunsa tapasi Kibukun alueella Kamemen kyläss...
UutisetValtakunnallisen Jippii-lapsityön uusi joulukalenteri tuo piristystä eristykseen. TV7:llä tiistaina 1. joulukuuta alkavassa sarjassa seurataan joulun tapahtumia Nyytin ja Seelan avatessa...
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!