Jumalan tuuli kuljettaa

Rakkaani Jouko on haaveillut nuoruudestaan asti kuumailmapallomatkasta. Niinpä kun hän täytti 60 vuotta, järjestimme sukulaisten ja ystävien kanssa hänelle yllätyksen. Keräsimme rahat kuumailmapallolentoa varten.

 

Oli lämmin kesäinen sunnuntai-ilta. Saavuimme Puuppolan pellolle lähellä Jyväskylää. Jouko sai ottaa seitsemän ystävää mukaansa kuumailmapallomatkalle. Kun olimme tulleet paikalle, pilotti kertoi lentomatkasta. Ilmapiiri oli iloisen jännittynyt.

 

Pilotti kertoi, kuinka tuuli määrää, minne lennolta laskeudutaan. Siksi auto seuraa maanteitse lentoa tuodakseen matkustajat takaisin lähtöpaikalle. Pilotti selitti myös tuulen vaikutusta pallon kulkuun ja tyynnytteli lopuksi, että nyt oli ihan hyvä sää.

 

Sitten hän laski kaasuilmapallon lentoon ja seurasi sitä tarkkaavaisesti.

 

Hetken kuluttua hän sanoi, että meidän pitää siirtyä Tikkakosken lentokentälle. Lähdimme ajamaan sinne, ja siellä olikin hyvin tyyni sää. Jälleen kaasuilmapallo laskettiin matkaan, ja se osoitti pilotille, että nyt oli kuumailmapallon sopiva hetki nousta taivaalle.

 

Jouko testasi ensiksi koriin pääsyä. Yleisön aplodit palkitsivat onnistumisen. Niin alkoivat lentomatkan valmistelut pilotin huudellessa ohjeita. Pian pallo olikin valmiina lähtöön ja alkoi nousta koreineen hitaasti ilmaan. Mieheni vilkutti iloisesti ystäviensä kanssa meille maan päälle jääville, ja pallo kohosi korin seuratessa sitä köyden päässä kohti korkeuksia.

 

Soitin rakkaalleni ja kysyin, miltä nyt tuntui.

 

Mahtavalle se kuului tuntuvan. Siellä sitä leijuttiin ilmassa. Pallo kohosi kohoamistaan, kunnes se näkyi enää vain pienenä pisteenä taivaalla.

 

Sitten tuli hiljaisuus. Tohina oli ohi. Käki kukkui jossain kaukana, ja korvani vieressä inisi hyttynen. Oloni oli majesteettinen ja pyhä: me jäimme tänne maan päälle, he lensivät ylös korkeuksiin.

 

Mietin, kuinka pieni ihminen loppujen lopuksi onkaan tässä maailmankaikkeudessa. Niin olivat kuulemma vaipuneet mietteisiin pallolla matkaajatkin. Ystäväni kertoi pohtineensa, miten ihminen yrittää ohjata omaa elämäänsä, mutta todellisuudessa Jumalan tuuli kuljettaa meitä kaikkia niin kuin hänen  tuulensa kuljetti kuumailmapalloa.

 

Lentomatkalaiset eivät päässeet laskeutumaan sinne, minne olivat aikoneet, ja heidän oli palattava lähtöpisteen lähelle. Joukon mielenkiintoisin ja paras kokemus lennolla oli, kun hän laskeutumisvaiheessa kokeili, miten koivujen latvaoksat liukuivat käden ohitse. Siinä sai tuntea lennon nopeuden.

 

Näkövammaisena hän nautti ilmassa olosta ja kuunteli, kuinka oma tytär ja ystävä kertoivat näköaloista. Lentäminen on Joukosta aina ollut kiehtovaa.

 

Me maan päälle jääneet lähdimme pikku hiljaa kahville, ja sitten kotikyläni taksi tuli hakemaan minua. Kun saavuin kotiin, hämmästykseni oli suuri: puolisoni Jouko olikin jo kotona odottamassa.

 

Hän oli tyytyväinen ja onnellinen. Hänen unelmansa oli juuri toteutunut.

 

Jumalan tuuli sai kuljettaa rakastani ilmojen halki. Puolisoni sai kokea luomakunnan suuruutta ja tuntea, mitä on olla pieni ihminen suuren maailmankaikkeuden keskellä.

 

Tarja Varjonen

Kirjoittaja on näkövammainen kirjailija Keski-Suomesta.
31/2017

MuutSuomenjuutalainen toimittaja toteaa
Israelin olevan luultua länsimaisempi.
MielipideIsäni syntyi tsaarin aikaan 1914 Venäjällä, Kubanilla, Medvedovskajan kasakkakylässä. Hän sai jo pienenä poikana kokea marxilaisen ideologian vääristyneiden ihanteiden leijuvan uhkaavasti kotiky...
MielipideJos olet nuori, keski-ikäinen tai vanhempikin hyväkuntoinen henkilö, sinulla on mahdollisuus palveluun joko helluntailiikkeen tai esimerkiksi Operaatio Mobilisaation (OM) järjestämissä aktioiss...
MielipideRistin Voiton numerossa 28/2017 lähetystyöntekijä Arja Pesonen kirjoitti otsikolla ”Yhden miehen tai naisen tuomaa herätystä ei tule”. Tuohon päätelmään on helppo yhtyä.

...
UutisetKesän kaksi Reality-leiriä olivat osoitus siitä, että työ kehitysvammaisten parissa alkaa vakiintua osaksi helluntailiikkeen toimintaa.
MuutDingon kosketinsoittaja Pete Nuotio tuli uskoon 52-vuotiaana (Kotilääkäri 6–7/17).

Miksi Jumala tuli Nuotion elämään nyt? Miksei silloin, kun koko Suomi tuntui kaatuvan nisk...
PikavisiittiOliver Söderlund on kesän aikana syönyt jäätelöä, matkustellut ja viettänyt aikaa kavereiden kanssa.

Äitini on huolehtivainen ja haluaa minulle aina parasta, vaikkei siltä t...
MuistolleKALLE Petteri Puukki syntyi Kalannissa 4.4.1951 Vuokko ja Kaarlo Puukin kuusilapsisen perheen toiseksi vanhimpana.
MuutTahdon elää tämän päivän rohkeasti.
Tahdon löytää jalanjäljet Mestarin.
Tahdon olla uskollinen loppuun asti,
kunnes Herran näemme kasvoista kasvoihin.
ArtikkelitPia Hämäläistä kiinnostaa enemmän Jumalan toimintalogiikka kuin toisten ihmisten ajatukset ja tunteet.
ArtikkelitOman paikan löytäminen seurakunnassa edellyttää sekä hengellistä yhteyttä että toimivaa sosiaalista vuorovaikutusta.
KolumniRakkaani Jouko on haaveillut nuoruudestaan asti kuumailmapallomatkasta. Niinpä kun hän täytti 60 vuotta, järjestimme sukulaisten ja ystävien kanssa hänelle yllätyksen. Keräsimme rahat kuumailmapallole...
UutisetYLI 90 prosenttia Britanniassa toteutettuun kyselyyn osallistuneista kristityistä ajattelee, että kristinusko on marginalisoitunut yhteiskunnassa
UutisetVENÄJÄN korkein oikeus on hylännyt Jehovan todistajien tekemän valituksen ja vahvistanut sille aiemmin asettamansa kiellon.
UutisetUUDEN italialastutkimuksen mukaan Torinon käärinliinoissa oleva veri on peräisin henkilöltä, joka on kokenut ”suurta kärsimystä”. Havainto heikentää entisestään teoriaa, jonka mukaan maailmankuu...
UutisetHyvän sanoman vaikutus on moninkertaistunut romanien parissa.
UutisetSUOMESSA on kesäkuun lopussa tarkistettujen tietojen mukaan 430 uskonnollista yhdyskuntaa.


Määrä on viime vuosina kasvanut tasaisesti; esimerkiksi vielä vuodenvaihteessa se oli...
UutisetJÄMSÄN opiston opistoseurat järjestett in 20.–23. heinäkuuta Keuruulla. Vanhoillislestadiolainen seuratapahtuma on pidetty 1960-luvulta lähtien vuosittain Jämsässä kristillisen kansanopiston läh...
UutisetKEURUSSEUDUN kehittäjäksi vuonna 2017 on valittu koulutus- ja konferenssikeskus Iso Kirja. Valinnan teki Keurusseudun Yrittäjät ry, ja tunnustus jaettiin 16. heinäkuuta Keuruun markkinoilla....
UutisetKun satoa joutuu odottamaan, ulkomailta tulleet työläiset saavat ruoka-apua
Suonenjoen vapaaseurakunnasta.
UutisetNoin 80 entistä muslimia yli kahdeltakymmeneltä
paikkakunnalta osallistui arabiankieliseen raamattukouluviikkoon.
Miten onMAAMME tunnetuimpia raamatunopettajia on Uusi Tie -lehden päätoimittaja, kansanlähetysvaikuttaja Leif Nummela, jonka luotsaamia Raamatun punainen lanka -seminaareja on järjestetty myös vapaakri...
Puheenaihe”Totuin jo lapsena ihmisten erilaisuuteen”


Marjukka Anttila haluaa edistää kehitysvammaisten ja erityislasten huomioimista seurakunnissa.


Kun tapaa erityisluo...
PääkirjoitusMONET HELLUNTAISEURAKUNNAT ovat parhaillaan muuttamassa juridista toimintamuotoaan. Yhdistykset eivät enää palvele niitä samanlaisena turvasatamana yhteiskuntaan päin kuin aikaisemmin. Paine siir...
Messiaanisen juutalaisen identiteetti ei avaudu helposti
”Oma onnellisuus ei ole muiden vastuulla”
Lähetysinnostus leviää
Koskettavien kirjojen asialla
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!