Keskiviikko 1. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Raita, Pulmu, Harald
Julkaistu 19.4.2016 14:50

Opisto rakkautta pullollaan

Tiina Arvola

Paimio. Katinala. Saukkoaapa. Lehijärvi. Iso Kirja. Vuosikymmenien varrella opistojen mäkimaastoissa on tykästytty, ihastuttu ja vihastuttu, rakastuttu, kihlauduttu ja jopa avioiduttu. Opiston johtajilta salaa on räpsytelty ripsiä kuorokansioiden takaa ja silitelty paitojen olkasaumoja kohdalleen, jotta hartialinja näyttäisi komeammalta. Vanhoista opiston valokuvakokoelmista näkee, että miehet ja naiset istuivat luokkahuoneen eri puolilla. Tämä ei ole kuitenkaan milloinkaan estänyt lemmenleiskahduksia. Rakkaus on kekseliäs – on ollut sitä aina. Kieltoja uhmaten on jaettu sydäntä perunoita kuorien tai pesty opettajien käskystä salien lattioita yhdessä. Mikä sen kauniimpaa kuin tutustua toiseen opiston arkisissa tehtävissä. Onni on yhteinen moppi ja ämpäri.

 

Aikoinaan raamattuopiston sääntöjen mukaan rakkaus ja seurustelu ovat olleet kiellettyjä. Vielä kultaisella 1980-luvullakaan ei ollut sallittua raamattukoulussa opiskelevien seurustella keskenään. Allekirjoittaneen peruskurssi 1989 oli niitä ensimmäisiä, joilla sai vapaasti tutustua vastakkaiseen sukupuoleen. Muistaakseni seurauksena tästä vapautumisen riemusta hääkelloja soi tiuhaan kurssimme päättymisen jälkeen.

 

Opiston Keuruun-vuosina rakkaudenasiat ovat muuttuneet. Kuinka mukavaa on ollut seurata vuosien varrella, kuinka kirjaston hyllyjen välissä on arasti tutustuttu toisiin tyyliin: ”Voinko auttaa sinua etsimään esseeseen sopivia kirjoja?” Seuraavaksi tuon nuorenparin voi havaita kävelevän pitkin opiston maastoa. Sitä seuraavana askelmana on istuminen vierekkäin opiston keskiviikkojumalanpalveluksessa. Viikonlopputoiminnoissa riittää myös rakkauden vipinää. Seurustelu- ja kihlapariviikonlopuissa on opittu, kuinka erilainen se toinen onkaan. Avioliittoleireillä on pyydetty anteeksi toisen huomioonottamisen vaikeutta.

 

Tietääkseni jokunen on opiston historian aikana rakastunut Jeesukseenkin – joku ihan ensimmäistä kertaa elämässään, kun taas joku toinen on löytänyt vanhaan kylmettyneeseen sydämeensä rakkaudenpaloa Kristukseen.

 

Davar-kursseilla sydämenpalo Jumalan omaisuuskansaa kohtaan on syventynyt ja kurssilaiset ovat huomanneet, kuinka sittenkin kaikessa on hyvän Jumalan suunnitelma.

Naistenseminaareissa opitaan syventämään rakkautta Kristukseen ja näkemään itsensä Jumalan luomina uniikkinaisina.

 

Opiston keittiöllä työskentelee henkilöitä, joilla on intohimo ja palo gastronomiaan.  Tämä näkyy loistavina leipomistaidon näytteinä ja paistien maustamisina. Opiston kirjaston yli kaksikymmentätuhatta kirjaa pitää sisällään monta kirjaa rakkaudesta. Eräskin, kirja joka on kirjastossa monenkielisenä ja -värisenä sekä eri käännöksinä, kertoo: ”Jeesus tykkää minusta tällaisena kuin olen.”

 

Itseäni liikuttaa hän, joka lahjoittaa syksyisin yhden kahvipaketin ja ketsuppipullon opiston syyskeräykseen. Se on rakkautta!

 Jaa
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
Ensin tutkintapyyntö pamfletista, nyt radio-ohjelmasta – molemmat tutkintapyynnöt ovat saman henkilön tekemiä, kertoo Päivi Räsänen.
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!