Lauantai 4. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Ukko, Odin
Julkaistu 26.5.2017 10:49

Muistokirjoitus

Markku OjaniemiOlen saanut lähiviikkojen aikana kaksi surullista uutista, kun kuulin sekä lapsuudenystäväni että lähettiystäväni siirtyneen yllättäen ja äkillisesti ajasta ikuisuuteen. Molempien poismeno oli pysäyttävä ja sisintä koskettava, sillä kummankin elämä päättyi ikään kuin kesken. Suru-uutiset saivat minut luonnollisesti muistelemaan kaikkia niitä aikoja ja tapahtumia, jotka koin yhdessä näiden kahden ystäväni kanssa.

Vaikka emme lapsuudenystäväni kanssa olleetkaan juuri tekemisissä nuoruusvuosien jälkeen, muistot yhteisistä ajoista elävät tuoreena mielessä. Hänen kanssaan ihmettelimme elämää, touhusimme ja kokeilimme kaikennäköistä, sekä hyvää että ei niin hyvää, ja ennen kaikkea nautimme turvallisesta lapsuudesta. Lähettiystäväni taas oli mies, jota oli aina ilo nähdä. Hän jää muistoihini monista mukavista yhdessä vietetyistä hetkistä. Hän oli lähetysnäyn valtaama vakaumuksen ihminen, jolla oli jalat maassa ja sydän taivaassa ja omassa kutsumustehtävässään. Hän toteutti päämäärätietoisesti omaa kutsumustaan mutta muisti samaan aikaanmyös elää täysillä. Hän oli hyvä esimerkki tasapainoisesta kristitystä.

 

Nämä suru-uutiset toivat mieleeni myös irlantilaisen johtajuusguru Charles Handyn käyttämän harjoitteen, jonka avulla ihminen pääsee kosketuksiin omien arvojensa kanssa. Harjoitus menee melko tarkalleen seuraavasti.

 

Sulje silmäsi. Olet merellä purjehtimassa yksin. Nousee myrsky ja joudut haaksirikkoon, jossa veneesi tuhoutuu. Sinulla ei ole puhelinta eikä muutakaan keinoa ottaa yhteyttä kotiin ilmoittaaksesi olevasi elossa. Ajelehdit merellä kunnes ajaudut saareen. Seuraavan parin viikon aikana kykenet rakentamaan lautan, jonka avulla pääset palaamaan takaisin kotirantaan. Lähdet kävelemään rannalta kohti kotia, mutta seurakuntasi kirkko on matkasi varrella ja huomaat, että siellä on paljon väkeä ja joku tilaisuus menossa. Kävelet lähemmäksi ja kuulet hautajaismusiikkia. Astut sisälle kirkon eteiseen ja huomaat ilmoitustaululta, että kyseessä ovat sinun hautajaisesi. Sinun on oletettu kuolleen haaksirikossa. Ohjelmalehtisestä huomaat, että tilaisuuteen on merkitty puhujiksi kolme henkilöä: puolisosi, pastorisi ja työtoverisi.

 

Kysymys sinulle: Mitä haluaisit näiden kolmen sanovan sinusta tuossa tilaisuudessa?

 

Elämämme ei aina kulje niin kuin sen suunnittelemme tai toivomme etenevän, emmekä kykene kontrolloimaan kaikkea, mitä elämäämme kuuluu. Mutta sen, miten suhtaudumme asioihin, miten elämme meille annettua elämää, me voimme päättää.

 

Eletään arvojemme mukaisesti.Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!