Perjantai 21. helmikuuta.
Nimipäivää viettää Keijo
Julkaistu 24.2.2017 13:32

Kyllä minä pelkään

Valman valitus- ja ylistysvirsi. Säestetään pajupillien säestyksellä.

 

En pelkää mitään pahaa, sillä Sinä olet minun kanssani. Jo pyhäkoulussa lapsena laulettiin, että ”kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa”. Suonissani virtaa isoäänisen pohjalaisen veri, ja suku koostuu väestä, joka puhuu yhteen ääneen – korkealta ja kovaa. Olen asunut yksin muutaman miljoonan kiinalaisen keskellä – kieltä ja kulttuuria juurikaan tuntematta.

 

En pelkää mitään pahaa, sillä Sinä olet minun kanssani.

 

Mutta entä jos joudun auto-onnettomuuteen, josta tuomari tuomitsee sinut syylliseksi? Entä jos minulle annetaan työttömyyden avaimet jo luvatun työpaikan avainten sijaan? Entä jos joutuisin tilanteisiin, joissa naimatonta naista on oikeus halventaa sinkkuuden tähden – tai entä jos rakkain valitsisikin toisen ja jättäisi minut yksin lasten kanssa?

 

Tai entä jos eurot eivät riittäisikään sähkölaskun maksamiseen ja vuokraisäntä mulkoilisi myöhästyneiden maksujen vuoksi? Entä jos sairastuisin syöpään? Entä jos juuri tehdyn keittiöremontin jälkeen löytyisikin homepesäke paikasta, jonne kosteutta ei periaatteessa pitäisi edes päästä? Entä jos lapseni alkaisi käyttää huumeita?

 

Kyllä minä joudun myöntämään, että pelkään. Pelkään jopa pimeyteen, epävarmuuteen joutumista. Pelkään pimeydessä, epävarmuudessa olemista. Pelkään, että Jumalani sittenkin unohtaa minut liian pitkäksi aikaa olotilaan, jossa minuun sattuu. Unohdan, että minua rakastetaan ja minua ei unohdeta milloinkaan.

 

Joudun myöntämään itselleni ja Herralleni: minä epäilen, pitävätkö sittenkään paikkaansa ne sanat, jotka vuosituhansia sitten Daavid-niminen kuningas kirjoitti. Pysyykö Herrani elämäni kuvioiden tahdissa, kun myräkät riehuvat ja toivoa tuovia hiirenkorvia ei ole vieläkään ilmestynyt avioliittomme vaivaiskoivuihin?

 

Halleluja, onneksi Jumalani tuntee minut läpikotaisin – paremmin kuin tunnen itseni. Hän kestää epäilykseni; hän kuuntelee itkuni ja valitukseni. Vaikka kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa. Voin lukea sanat Raamatustani joka aamu ja pyytää Herraltani, että sanat tulisivat osaksi minua, osaksi jokapäiväistä arkeani.

Herra voi poistaa pelkoni ja epävarmuuteni. Hän kykenee kasvattamaan toivon ruohonkorsia kuivaan savimaahan, jota vesipisaratkin välttelevät.


Jaa
Auttaja välttää romahduksen, jos hän pitää huolta itsestään
Yassir Eric auttaa entisiä muslimeja
”Toimivan idean synnyttäminen ei ole helppoa”
Jumalan tie olikin erilainen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!