Perjantai 21. helmikuuta.
Nimipäivää viettää Keijo
Julkaistu 2.2.2018 16:18

Arkiaamun strategia

Strategia ei ole minulle vain sivistyssana, vaan se on joka-aamuinen työkaluni. Käytän sitä tietyn päämäärän saavuttamisen välineenä. Minulla on strategia, jota noudattaen selviän aamuisin makuuhuoneeni hämyisestä unesta kirkkaasti valaistuun toimistooni IK-opistolla. Kas, näin se kuuluu:

 

Käy vessassa. Sekoita aamupuuroainekset lautaselle, ja nosta lautanen mikroon. Tunge uimavarusteet reppuun, ja pue ulkoiluvaatteet yllesi. Ota valmis puuro mikrosta, ja jätä se tiskipöydälle jäähtymään. Nosta reppu selkääsi, hiivi naapureitasi häiritsemättä ulos, vie roskat mennessäsi roskakatokseen ja laita auto lämmitykseen.


Kävele uimarannalle, mene sisään pukukoppiin, riisu vaatteet yltäsi, pue yllesi uimapuku, -tossut ja -käsineet, kipaise nopeasti mutta liukkautta varoen avantoon, ui siinä parisenkymmentä vetoa ja tule sisään koppiin. Kuivaa itsesi, tee pieniä venytysliikkeitä, pue päällesi, kirjoita nimesi uimarien vihkoon, ja lähde paluumatkalle. Varo matkalla puroa, joka saattaa olla sulana ja jonka rinteet ovat usein hankalat ja liukkaat. Ylitä rautatie ja Jyväskyläntie maltillisesti.


Astuskele reippaasti kohti Kivelänmäkeä. Kotona kampaa tukka, ja käy nopeasti suihkussa. Ripusta uimatarvikkeet kuivumaan. Pue päällesi, katso aamu-uutiset televisiosta, pistele mukavasti jäähtynyt puuro suuhusi, ja juo päälle pikakahvia. Harjaa vielä hampaasi, ja tarkista, että laukussasi on kaikki sinä päivänä tarvittava omaisuus. Sujauta itsesi päällystakin sisään, ja hyvästele kotisi koko päiväksi.


Ulos mentyäsi muistele, mitä unohdit sisään, ja palaa noutamaan se. Yritä uudestaan lähtemistä.


Mene auton luo, ja irrota lämmitysjohto. Puhdista ikkunat, ja aja työpaikalla Radio Deitä kuunnellen ja työpäivään henkisesti valmistautuen. Pysäköi autosi, ja laita lämmitys päälle automaattikytkennällä. Kävele työhuoneeseesi.


* * *

 

Pääsin siis työhuoneeseeni. Miksi? Minulla oli päämäärä eli töihin saapuminen. Noudatin tarkasti tähän tarkoitukseen itse laatimaani työkalua – strategiaani.

 

Strategia on tärkeä jokapäiväisessä elämässämme. Se johtaa meidät päämääräämme. Strategialla on keskeinen merkitys, kun on kysymys Jumalan seurakunnan johtamisesta ja Jumalan työtoveruudessa puuhailemisesta. Apostoli Paavali oli melkoinen strategian laatija ja käyttäjä:

 

”En tarkoita, että olisin jo saavuttanut päämääräni tai jo tullut täydelliseksi. Mutta pyrin kaikin voimin saavuttamaan sen, kun kerran Kristus Jeesus on ottanut minut omakseen. Veljet, en katso vielä päässeeni siihen asti. Vain tämän voin sanoa: jättäen mielestäni sen, mikä on takanapäin, ponnistelen sitä kohti, mikä on edessä. Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen.” (Fil. 4:12–14.)

 

”Jokainen kilpailija noudattaa lujaa itsekuria, juoksijat saavuttaakseen katoavan seppeleen, me saadaksemme katoamattoman. Minä en siis juokse päämäärättömästi enkä nyrkkeillessäni huido ilmaan. Kohdistan iskut omaan ruumiiseeni ja pakotan sen tottelemaan, jottei itseäni lopulta hylättäisi, minua, joka olen kutsunut muita kilpailuun. (1. Kor. 6:25–27.)

 

* * *

Kolmiyhteisellä Jumalalla oli ja on tarkka strategia ihmiskunnan pelastamiseksi. Sen strategian hyväksyen ja siinä pysyen Jumalan armoliitto on minunkin omaisuuttani.

 

Strategian noudattaminen johtaa päämäärään.

 

Strategia ja päämäärä kuuluvat yhteen.Jaa
Auttaja välttää romahduksen, jos hän pitää huolta itsestään
Yassir Eric auttaa entisiä muslimeja
”Toimivan idean synnyttäminen ei ole helppoa”
Jumalan tie olikin erilainen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!