Perjantai 21. helmikuuta.
Nimipäivää viettää Keijo
Julkaistu 26.1.2016 10:11

Teetä ja sympatiaa Hangon pastorin seurassa

Tiina Arvola

Mikäpä muu lämmittää tammikuisena aamupäivän hetkenä niin kuin kupillinen teetä ja sen kyytipoikana sympatiaa. Iso Pata -ruokala raikuu ja kaikuu, kun aamupäiväkahvihetki kokoaa sekä henkilökunnan että opiskelijat hörppäämään kupin kuumaa juomaa.

 

Ilokseni tapaan parin vuoden tauon jälkeen Jani Långströmin, joka oli kirjastotiimissäni työpalvelussa. Hakeudumme ikkunan ääreen vaihtamaan kuulumisia. Pari vuotta Janilla on mennyt Hangossa pastorin työssä. Nyt on tullut aika suorittaa viimeiset opiskelujaksot päätökseen.

 

Juttelumme siirtyy kuin itsestään johdatukseen. Jani kertoo rauhalliseen tyyliinsä, ettei hän istuisi tässä, ellei olisi kokenut Jumalan vahvaa johdatusta. Johdatus ei ole ollut suuria tunteita eikä ilmestyksiä vaan vahvaa rauhaa sisimmässä. Herra on osoittanut Janin sisimpään, että Iso Kirja -opisto on hänen raamattuopiskelujensa paikka. "Ei vain tuntunut oikealta mennä muualle opiskelemaan", mies kuvailee.

 

Jani on ollut opiskelujen välissä pari vuotta Hangon helluntaiseurakunnan pastorina. Opiskeluissa opitut eettiset näkökulmat ovat antaneet pastorin arjen työhön uutta ulottuvuutta. Ihmisiä, jotka tarvitsevat kuuntelijaa ja auttajaa, löytyy Hangostakin. Ihmisenä kasvamisen prosessia on ollut koko opiskeluaika täynnä. Sitä se taitaa olla viimeiseen opiskelupäivään saakka, Jani naureskelee. Luonne on muokkautunut ja suhtautuminen eri asioihin vaikka kriisienkin kautta on kasvattanut ihmisyyteen. "Sitä tulee uskallettua osoittaa teoriat ja näkemykset vääriksi, kun on vahvuutta ihmisyydessä sekä raamatuntuntemisessa", Jani kuvailee.

 

Tämä kevät menee pastorintyötä ja opiskeluja yhteen sovitellessa. Onneksi on ymmärtäväinen vanhimmisto, joka ottaa lisää vastuuta, jotta Jani saisi suoritettua opiskelunsa päätökseen.

 

Varmuus Jumalan johdatuksesta tuo myös avointa mieltä kuulostella ja pohdiskella, mitä tunneilla opiskellaan. Mentorihenkilön löytyminen opistolta jo alkumetreillä on tuonut tukea monenlaisiin hetkiin. Tulevaisuuden johdatuksista tietää yksin Herra. Jeesuksesta ympäri maailmaa sympaattisesti kertominen on Janin ja koko hänen perheensä unelma.Jaa
Auttaja välttää romahduksen, jos hän pitää huolta itsestään
Yassir Eric auttaa entisiä muslimeja
”Toimivan idean synnyttäminen ei ole helppoa”
Jumalan tie olikin erilainen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!