Tiistai 5. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Laila, Leila

Yksinkertainen usko monimutkaisessa maailmassa

Jos pelastuksemme perustuu siihen, että tulemme Jeesuksen luokse ja pysymme hänessä, tehtävämme seurakunnassa on auttaa siinä toinen toistamme, Stefan Sigfrieds kirjoittaa.
Jos pelastuksemme perustuu siihen, että tulemme Jeesuksen luokse ja pysymme hänessä, tehtävämme seurakunnassa on auttaa siinä toinen toistamme, Stefan Sigfrieds kirjoittaa.

29.1.2024 | Elämme äärimmäisen monimutkaisessa maailmassa. Maailmassamme on niin monia mahdollisuuksia ja valintoja, että joskus niitä voi tuntua olevan aivan liikaa. Oletan, että maailma myös pysyy sellaisena. Itse en usko sen muuttuvan. Siksi ajattelen, että haluan uskoni olevan yksinkertainen ja mutkaton. Ja niin se onkin. Jeesus sanoo, että meidän tulisi olla kuin lapsia suhteessamme häneen. En usko, että hän ajattelee sitä kypsymättömyyden ja lapsellisuuden kannalta. Uskon, että hän vain haluaa meidän pitävän suhteemme häneen yksinkertaisena, rehellisenä ja läheisenä. Siksi, kun maailma ympärillämme muuttuu yhä monimutkaisemmaksi, meidän on pidettävä uskomme yksinkertaisena. 

 

 

      Vuonna 2024 avaamme oven ja päästämme hänet sisään.

 

Uskomme perustana on kaksi Jeesuksen kutsua, joiden ajattelen jatkossa olevan painopisteemme. Ne ovat ”Tule minun luokseni” (Matt 11:28) ja ”Pysy minun luonani” (Joh. 15:4). Uskon aivan rehellisesti, että tämä riittää meille. Uskomme ei ole ensisijaisesti itsetehostusohjelma, vaan se on elämää Jumalan läheisyydessä, missä hän, joka on luonut meidät alusta asti, muuttaa meidät kaltaisekseen. Viestimme ei ole: ota itseäsi niskasta kiinni ja kiristä otettasi, vaan se on: tule hänen luokseen ja anna hänen muuttaa sinut.  

Jos tämä on tarpeemme, niin ymmärrämme myös, että meidän on seurakunnissamme ehkä hieman muutettava fokusta. Jos pelastuksemme perustuu siihen, että tulemme Jeesuksen luokse ja pysymme hänessä, tehtävämme seurakunnassa on auttaa siinä toinen toistamme. Kaipaan, että meistä tulee seurakuntana hyviä antamaan toisillemme yksinkertaisia keinoja, jotka auttavat meitä löytämään Jeesuksen ja pysymään hänessä. Tässä käyttökelpoisia välineitä voivat olla rohkaisu, rakkaus, tuki ja yhteys. Toisen väsyneen rohkaiseminen, toistemme taakkojen kantaminen ja hyvän näkeminen toisissamme auttavat meitä ja vievät meitä lähemmäs häntä, joka todella nostaa, vahvistaa, lujittaa ja muuttaa.  

Ilmestyskirjan jakeessa 3:20 sanotaan, että Jeesus seisoo ovella ja kolkuttaa. Tuntuu hieman surulliselta, että hän seisoo ulkopuolella, joten ajattelen, että vuonna 2024 avaamme oven ja päästämme hänet sisään, istumme alas ja syömme yhdessä hänen kanssaan ja annamme kaiken, mitä hän on, virrata yllemme.  

Uskon, että se on todella näin yksinkertaista. Hänellä on kaikki mitä tarvitsemme, ja hän on enemmän kuin halukas jakamaan sen kanssamme. Joten suositukseni meille kaikille tämän vuoden alussa on tulla hänen luokseen ja pysyä hänessä. Loput hän hoitaa. 

 

Stefan Sigfrids 

Kirjoittaja on Helsingin Saalem-seurakunnan seurakunnanjohtaja.UUTISET