Sunnuntai 1. elokuuta.
Nimipäivää viettää Maire, Gerda, Gerd

Yhdessä valon juhlaan – etänäkin 

Vuoden valoisin aika on pian jälleen käsillä. Juhannus muistuttaa myös hengellisestä valosta. Apostoli Johannes sanoi, että Johannes Kastaja ”tuli todistajaksi, todistamaan valosta [Kristuksesta], jotta kaikki uskoisivat siihen”. ”Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa” – ei tänäänkään. Valo on myös hengellisen yhteyden perusta. ”Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme ––.” 

Helluntaiseurakuntien väki on tottunut juhlimaan juhannusta yhteisessä konferenssissa jo vuodesta 1945 alkaen. Juhannuskonferenssi on merkittävällä tavalla vahvistanut seurakuntien, niiden jäsenten ja koko herätysliikkeen yhteyttä. Tapio Sopasen kirjoittaman konferenssin 70-vuotishistoriateoksen nimi onkin osuvasti Yhteys kantaa (Aikamedia 2016). Helluntaijuhlilla on usein lainattu psalmin jaetta: ”Autuas se kansa, joka tuntee juhlariemun, ne, jotka vaeltavat sinun kasvojesi valkeudessa, Herra!” 

Pitkään perinteeseen on kuitenkin tullut kahden vuoden koronakatko. Ei ihme, että monilla on jo ikävä yhteisiä juhannusjuhlia. Onneksi yhteys kantaa myös etäyhteyksin, eikä Hengen yhteys ole loppujen lopuksi riippuvainen edes teknisistä välineistä. 

Kuitenkin jos Paavali näki yhteyden kannalta tarpeelliseksi ottaa ”papyrusloikan” ja kirjoittaa jopa kiertokirjeitä seurakunnille, miksi me emme ottaisi digiloikkaa ja palvelisi seurakuntiamme niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. 

Viime kesän Nettikonffan saaman suuren menestyksen innoittamina haluamme jälleen tänä kesänä tarjota valoisan juhannuskokemuksen UskoTV:n kautta. Kuin koronaa uhmaten konferenssitoimikunta on valinnut tapahtuman teemaksi ”Yhdessä” ja sen tunnusjakeeksi Jeesuksen sanat: ”Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus.” 

Yhteyden teemaa valaistaan useista näkökulmista. Konferenssistudioilla keskustellaan siitä, miten uskovat suomalaiset ja maahanmuuttajat voivat rakentaa aitoa yhteyttä seurakunnan sisällä, miten eri seurakunnat voivat harjoittaa käytännön ekumeniaa omalla paikkakunnallaan, miten aviopuolisot voivat vahvistaa liittoansa tämän ajan paineissa ja miten helluntaiseurakuntien yhteinen strategia kutsuu meitä olemaan ”valloittava seurakunta”. 

Nettikonffa tarjoaa ohjelmaa monipuolisesti koko perheelle ja eri ikäryhmille. Kannattaa tutustua sen tarjontaan jo etukäteen konferenssin kotisivuilla ja pitää kanavat auki juhannusviikonloppuna – kotona, mökillä, ehkä seurakunnan järjestämässä katselutilaisuudessa, ja miksei myös Ison Kirjan leirintäalueella. Tavataan Nettikonffassa parin viikon päästä. 

Siunattua valon juhlaa! 

 

Marko Halttunen 

 

Kirjoittaja on Ison Kirjan konferenssikeskuksen johtaja ja Nettikonffan isäntä.UUTISET