Tiistai 5. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Laila, Leila

Valloittava kristitty 

Valloittava kristitty on kiinnostunut ihmisistä, Janne Lahti mainitsee yhtenä lajityypin tuntomerkkinä.
Valloittava kristitty on kiinnostunut ihmisistä, Janne Lahti mainitsee yhtenä lajityypin tuntomerkkinä.

15.1.2024 | Herätysliikkeemme Valloittava seurakunta -strategian tavoite on vahvistaa seurakunnan hyvinvointia, missionaalisuutta ja hyvää johtajuutta. Sen toteuttamisessa tarvitaan koko seurakuntaa. Valloittava seurakunta rakentuu valloittavista kristityistä.  

Viime vuoden lopulla pitkäikäisen seurakuntalaisen siunaus- ja muistotilaisuus piirsi koskettavan elämänkaaren sekä kuvan valloittavan kristityn tunnusomaisista piirteistä. 

Valloittava kristitty on kiinnostunut ihmisistä. Hän haluaa tietää, mitä heille kuuluu ja kuinka heidän perheensä voi. Häntä on helppo lähestyä, ja hän muistaa kuulemansa seuraavassa tapaamisessa. Hän on luotettava ja sielunhoidollinen kuuntelija sekä rinnallakulkija monille.

 

 

      Valloittavan kristityn yhteys Jumalaan näkyy ja tuntuu.

 

Valloittava kristitty elää rukoillen. Hänen yhteytensä Jumalaan näkyy ja tuntuu. Pyhän Hengen vaikutus on ilmeinen, vaikka asiaa tuntematon sanoittaakin sen toisin: ”On niin hyvä ilmapiiri”, ”Hän vain jotenkin tiesi”, ”Hänen sanansa jäivät mieleen”. Hengellisellä slangilla ilmaistuna valloittavan kristityn hengellinen tutka on kunnossa ja armolahjat vireessä.  

Valloittava kristitty on esirukoilija. Hän rukoilee läheisten lisäksi kohtaamiensa ihmisten, seurakunnan ja Jumalan valtakunnan työn sekä sen työntekijöiden puolesta. Esirukous on hänen tapansa ”osallistua” keskusteluun epäonnistuneesta tai langenneesta lähimmäisestä. 

Valloittava kristitty rakastaa seurakuntaa. Hän etsii käyttöä lahjoilleen ja palvelee voimiensa ja elämäntilanteensa mukaan. Hän huomaa myös ne, joita ei seurakunnassa näy. Voimien heikkeneminen tai liikkumisen rajoitteet eivät sammuta rakkautta. Hän haluaa kuulla, miten seurakunta voi ja mitkä ovat asioita, joita hän voisi kantaa rukouksin. 

Valloittava kristitty rakastaa Jumalan sanaa. Kymmenien uskossa olemisen vuosien jälkeenkin hän on innostunut kuulemaan opetusta sekä uusia näkökulmia Raamatusta. Hän kunnioittaa ja arvostaa sananjulistajia ja ilahtuu mahdollisuudesta keskustella ajankohtaisista teemoista ja opetuksen linjoista. Rohkaisemaan tullut seurakunnan työntekijä on hämmentynyt. Kumpi olikaan rohkaisija? 

Valloittavan kristityn sydän sykkii evankeliumin levittämiselle. Hän rukoilee lähetystyön puolesta ja haluaa kuulla uutisia, miten evankeliumi on menestynyt. Valloittavan kristityn sydäntä polttaa todistajan vastuu, ja hän varmistaa sukulaisiltaan vielä elämänsä illassa, onko hän varmasti kertonut riittävän selkeästi taivastiestä ja siitä, miten sille tiellä päästään.  

Yksi valloittava kristitty pääsi perille. Hän oli Jeesuksen valloittama yli 70 vuotta. 

Valloittava seurakunta, valloittava kristitty – meitä tarvitaan nyt! 

 

Janne Lahti 

Kirjoittaja on Helluntaikirkon Hyvä Sanoma -missiopalvelujen johtaja.UUTISET