Torstai 1. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Teemu, Nikodemus, Rabbe

Valloittava Jeesus

Mitä paremmin seurakunta toimii, sitä enemmän on tilaa Jumalan toiminnalle, Veera Hug kirjoittaa.
Mitä paremmin seurakunta toimii, sitä enemmän on tilaa Jumalan toiminnalle, Veera Hug kirjoittaa.

Kristinuskon ytimessä ihmiset eivät kohtaa instituutiota vaan Persoonan. Liikkeemme seurakunnissa halutaan, että niissä on koettavissa ihmeellisen Jumalan läsnäolo. Se on vastavoima ympärillämme olevalle kivulle ja yhteiskunnassa vallitseville haasteille. Kuinka upeaa olisi, jos puskaradio uutisoisi, että keskellämme voi kohdata kaikkia kriisejä suuremman, täydellisen hyvän ja rakastavan Jumalan. 

Evankeliumi on yhtä aikaa sekä yliluonnollisen hyvä että elämän realiteetit huomioiva uutinen – ja tämä rohkaisee! Jumala on kutsunut meidät seuraajansa ja seurakuntansa elämään hänen rakkautensa vaikutuspiirissä ja edistämään hänen valtakuntansa laajenemista. Sen tulisi levitä kaikkien ihmisten ja kansojen keskelle. Sinne, missä vallitsevat hätä ja kriisit. Jumala haluaa tulla lähelle ihmistä niin sotatantereiden, energia- ja korkokriisien, sairauksien, maanjäristysten, perhekriisien, yksinäisyyden ja uupumuksen keskellä.

 

 

      Mitä paremmin seurakunta toimii, sitä enemmän on tilaa Jumalan toiminnalle.

 

Mikään elämän kipu tai haaste ei ole Jumalalle liian pieni tai suuri – hän voi ja haluaa kohdata sen parissa painivan ihmisen. Usein tämä tapahtuu seurakunnan keskellä. 

Maaliskuun alussa eräässä seurakunnassa rukoiltiin vaikeasti keuhkosairaan naisen puolesta. Parin päivän jälkeen hän uskalsi lähettää rukoilijoille tiedoksi kiitosviestin. Hengittämistä haittaava yskä jäi jumalanpalvelukseen. Seuraavana päivänä ei tarvinnutkaan pyytää lääkäriä nostamaan vaikeita sivuvaikutuksia aiheuttavaa lääkeannosta. 

Viime vuonna rikkinäisen elämänsä keskeltä seurakuntaan kutsuttu mies tuli heti ensimmäisessä jumalanpalveluksessaan uskoon ja liittyi pienryhmään. Hän on kasvanut Jeesuksen seuraajana, ja elämä on monin tavoin alkanut korjaantua. Muutos näkyy jopa kasvoilta ja ulkoisessa olemuksessa. Hän on löytänyt ystäviä, jotka tukevat häntä eteenpäin. 

Mitä paremmin seurakunta toimii, sitä enemmän on tilaa Jumalan toiminnalle. Suomen helluntaiseurakunnilla on Valloittava seurakunta -strategian mukaan rohkea tavoite olla 2035 hyvinvoiva, hyvin johdettu ja missionaalinen eli ihmisiä saavuttava yhteisö. On tärkeää, että seurakunnat ovat rinnalla kulkemisen, myötäelämisen ja toinen toistemme taakkojen kantamisen paikkoja. Jotta ne voivat saavuttaa ympärillämme elävät ihmiset, etenkin kaupungeissa on myös huomioitu niiden voimakkaasti kansainvälistyvä väestöpohja. Se on osa tämän päivän lähetystyötä. 

Olkoot seurakuntamme kaikin puolin toimivia ja terveitä yhteisöjä, joissa Jeesus tulee kuuluisaksi ja joissa hänestä tulee puheenaihe. Seurakunta on valloittava silloin, kun sen keskellä elää ja toimii valloittava Jeesus! 

 

Veera Hug 

Kirjoittaja on Aikamedian sisältöjen vastaava päätoimittajaUUTISET