Keskiviikko 18. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Erkki, Eero, Eerikki, Eerik, Erik, Jerker, Erika

Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa

Epävakaiden aikojen keskellä Raamatun opiskelulla on merkitystä, rehtori Tanja Laulainen kirjoittaa.
Epävakaiden aikojen keskellä Raamatun opiskelulla on merkitystä, rehtori Tanja Laulainen kirjoittaa.

Elämme Euroopassa epävakaata aikaa. Venäjä on hyökännyt Ukrainaan ja maailmantilanne näyttää turvattomammalta kuin aikoihin. Kaksi viime vuotta koronapandemiaan liittyvät uutiset ovat olleet jokapäiväisiä. Vaikka rokotuskattavuus on vahvistunut, edelleen elämme tartuntatautilain alla. Aika on poikkeuksellinen. 

Väistämättä epävarmuus nykyisestä ajasta ja tulevasta on koetuksella. Lasten ja nuorten jaksamista on koeteltu koulun ja harrastusten siirtyessä etätoteutukseen. Työelämä on muuttunut monilla aloilla epävarmemmaksi. Missä on tarttumapintaa parempaan tulevaisuuteen? Mistä löytyisi valoisampaa tulevaisuususkoa? 

Tämän hetken turvaa ja tulevaisuususkoa ajatellessa nousee mieleen pari tuttua raamatunpaikkaa: ”Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kantavat iankaikkiset käsivarret” (5. Moos. 33:27) ja tutun Daavidin Psalmin 31 alkujakeet: ”Herra, sinuun minä turvaan. Älä milloinkaan hylkää minua. Sinä olet vanhurskas, pelasta minut! Kuule minua, riennä avukseni! Ole minulle kallio, jonka suojaan saan paeta, vuorilinna, johon minut pelastat.” 

Mistä muualta voisi löytyä vahvempaa turvaa kuin Jumalasta? Tai mistä voisi löytyä varmempaa turvaa tulevaisuudelle kuin taivaan Isän johdatuksesta? Parasta onkin tarttua hädän hetkellä Jumalan lupauksiin, vaikka tutun Psalmin 23 sanoin: ”Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani ––.” 

Raamatun lukeminen ja opiskelu ovat vahva pohja elämälle. Nyky-yhteiskunnassa monet ovat valitettavasti etääntyneet kristinuskosta ja sen opetuksista. Monet eivät enää tunne kristillisen uskon perusteita, Raamatun Jumala ei tunnu tutulta ja lupaukset todellisilta, saati omakohtaisilta. Uushenkisyys saa tilaa Suomessakin. 

Kuitenkin samanaikaisesti kristinuskolla, aidolla elävällä uskolla, on aivan ylivertainen sanoma tälle maailmalle ja jokaiselle ihmiselle. Jeesus Kristus on kuollut syntiemme puolesta. Jokainen voi uskon kautta pelastua ja saada iankaikkisen elämän, tulevaisuuden ja toivon tarttuessaan näihin lupauksiin. 

Seurakunnilla ja myös Raamattukoululla, Isolla Kirjalla, on tulevaisuuden ja toivon sanoma. Raamatun lukeminen, julistaminen ja opiskelu kannattaa. Tavallisessa arjessa ja pahimmankin hädän hetkellä on tiedossa osoite, mihin turvaamalla on tiedossa paras tulevaisuus ja toivo. 

Epävakaiden aikojen keskellä Raamatun opiskelulla on merkitystä. Aika Raamatun äärellä asettaa asioita oikeisiin tärkeysjärjestyksiin, nostaa esiin Raamatun lupaukset sekä turvan ikiaikojen Jumalan paremmasta tuntemisesta. 

 

Tanja Laulainen 

Kirjoittaja on IK-opiston rehtori.UUTISET