Perjantai 24. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Tuukka, Touko, Alarik

Toivoa tulevaisuuteen

Rakkauden ja huolenpidon sanoma antaa syvyyttä, toivoa, rohkeutta ja uskoa tulevaan, Tanja Laulainen kirjoittaa.
Rakkauden ja huolenpidon sanoma antaa syvyyttä, toivoa, rohkeutta ja uskoa tulevaan, Tanja Laulainen kirjoittaa.

2.4.2024 | Elämme tänä päivänä jatkuvassa muutoksessa. Levottomuuksia ja sotauutisia tulee erilaisten viestien kautta jokaisessa uutiskanavassa. Puolueettomuuden aika on muuttunut, ja Suomi on liittynyt osaksi puolustusliitto Natoa. Myös taloudellisesti elämme kireämpää ajanjaksoa. Aika tuntuu epävarmemmalta ja turvattomammalta.  

Nuorison pahoinvoinnista uutisoidaan, ja surullisesti todetaan jengien rakentumisesta pääkaupunkiseudulle. Samanaikaisesti kristillisten arvojen tunteminen heikkenee yhteiskunnassa, arvot moninaistuvat ja ihmisten erilaiset arvomaailmat jatkavat vahvistumistaan. Raamattu on arvoltaan ja arvostukseltaan osan mielestä kuin kirja kirjojen joukossa tai vieläkin vähemmän. 

Yhteiskunnan muutos näkyy arjessa. Lasten ja nuorten elämässä arvojen moninaisuus on jokapäiväistä. Kaikkeen tähän epävarmuuteen ja levottomuuteen törmätään koulussa, kaveripiireissä sekä harrastuksissa. Ei ole ihme, että samanaikaisesti uutisoidaan nuorten mielenterveyshaasteiden runsaasta kasvusta. Lyhyessä ajassa ihmisten arvoja ja tärkeysjärjestyksiä on koeteltu ja ravisteltu yhteiskunnan nopean muutoksen kautta. 

 

 

       Rakkauden ja huolenpidon sanoma antaa syvyyttä, toivoa, rohkeutta ja uskoa tulevaan.

 

Onneksi Raamatulla on edelleen vankka tulevaisuuden toivon sanoma meidän aikaamme. Luukas 10:38–42 kertoo tutun kertomuksen: ”Martta, Martta, sinä huolehdit ja hätäilet niin monista asioista. Vain yksi on tarpeen.” Tutussa kertomuksessa Martasta ja Mariasta Jeesus ei moiti Marttaa ahkeruudesta, vieraanvaraisuudesta ja huolehtimisesta vaan siirtää ajatuksen keskeisimpään ja tärkeimpään: suostumiseen Jumalan rakkauden ja huolenpidon kohteeksi. Tämä ei tietenkään muuta elämäntilannetta tai ympäristöä, mutta rakkauden ja huolenpidon sanoma antaa syvyyttä, toivoa, rohkeutta, rohkaisua ja uskoa tulevaan. Jeesus on sinun kanssasi kaiken keskellä. Hän rakastaa ja katsoo sinua lempeästi ja tarjoaa apua vaikeuksien keskellä. Kristityillä on maailman paras sanoma ja lupaukset eteenpäin vietäviksi. 

Seurakunnilla on upea mahdollisuus tarttua työhön ja rakentaa toivoa tulevaisuuteen. Lasten ja nuorten toiminnan keskeisenä tehtävänä on turvallisen uskon ja seurakuntakokemuksen rakentuminen sekä luotettavien ihmissuhteiden tukeminen. Uskon juurtuminen vahvalle pohjalle tuo turvallisuutta ja vahvistaa toiveikasta tulevaisuutta. Myös raamattukoulun, IK-opiston, opinnot eri linjoilla ja koulutuksissa antavat erinomaisen oppimisympäristön pohtia ja vahvistaa omaa uskoa ja kristittynä kasvua. Myös leirit ja tapahtumat tukevat yhteenkuulumista ja osallisuutta. Jokainen on tärkeä ja pääsee mukaan Taivaan Isän joukkoon. 

 

Tanja Laulainen 

Kirjoittaja on Iso Kirja -opiston rehtori.UUTISET