Tiistai 25. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Uuno, Uno

Tämä on vasta alkua!

Jeesuksen antama käsky kaikkeen maailmaan menemisestä on yhä ajankohtainen, kuten myös se voima, joka evankeliumissa on, Juha Lehtonen kirjoittaa.
Jeesuksen antama käsky kaikkeen maailmaan menemisestä on yhä ajankohtainen, kuten myös se voima, joka evankeliumissa on, Juha Lehtonen kirjoittaa.

17.4.2024 | Suomalaisten hyväosaisuus ja yltäkylläisyys on ilmeistä. Koulutus, terveydenhuolto, kirjastopalvelut ja alhainen korruptio ovat vain muutama elementti siinä listassa, joka kertoo suomalaisten kuuluvan globaalisti etuoikeutettujen murto-osaan. Enää ei tarvitse huolehtia päivittäisestä leivästä tai mahdollisuuksista opiskella huippuosaajaksi. Niinpä ihminen päätyy tavoittelemaan sitä, mitä oikeasti tarvitsee. Ei elintason nostoa, vaan merkityksellistä elämää. 

”Ihminen ei saa tarpeekseen siitä, mitä ei tarvitse”, sanoittaa Tommy Hellsten tätä teemaa. Moni hakee elämän merkitystä elintason noston kautta vain löytääkseen suuremman tyhjyyden. Toisaalta saatamme ihmetellä nuorta sukupolvea, jos he eivät ole motivoituneita rakentamaan uraa ja avaamaan säästötiliä. Ehkäpä he ovat huomanneet jo vanhemmistaan, ettei markkinatalouden lupaus ”mitä enemmän, sitä onnellisempi” pitänytkään paikkaansa.

 

 

       Aikamme näyttää tarjoavan mitä parhaimman markkinaraon evankeliumille ja seurakunnalle.

 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että uushenkisyys on nousussa ja kaikenlaiset seitsemän askelta onnellisuuteen -kurssit ovat loppuunmyytyjä. Samassa hötäkässä nuoret miehet ovat löytäneet kirkkosalit. Lisäksi nuori sukupolvi on innostunut katuevankelioinnista. He kertovat häpeilemättä Jeesuksesta ja rukoilevat ihmisten puolesta.  

Tämän kaiken ei pitäisi yllättää, ja silti jostain syystä moni kokee hämmennystä. Ehkä Suomen helluntailiike on tottunut nihkeään evankeliointiin, nuorten miesten pois jäämiseen ja seurakuntaelämän supistumiseen. Aika, jossa elämme, näyttää tarjoavan nyt mitä parhaimman markkinaraon evankeliumille ja seurakunnalle. 

Seurakunnan tehtäväksi jää sanoittaa evankeliumi tähän aikaan, jossa kaikki on suhteellista. On löydettävä balanssi julistaa totuutta ja armoa. Kyseessä on yhteinen tehtävä, jossa kaikki ja kaikenikäiset ovat toimijoita. Vastuuta ei voi eikä kannata siirtää ainoastaan instituutioille tai viranhaltijoille.  

Jeesuksen antama käsky kaikkeen maailmaan menemisestä on yhä ajankohtainen, kuten myös se voima, joka evankeliumissa on. Lähetyskäsky alkaa julistuksella Jumalan kaikkivaltiudesta ja päättyy lupaukseen, että Jeesus on kanssamme loppuun asti. On siis pääteltävä, että annettu tehtävä ei ole pelkästään mahdollinen, vaan enemmänkin ilontäyteinen ja merkitystä antava. Kevään Carry the Love -kiertue oli tästä hyvä esimerkki, kun sadat nuoret jalkautuivat kaupunkien kaduille evankelioimaan. Monet antoivat elämänsä Jeesukselle, ja tämä on vasta alkua. 

 

 

 

Juha Lehtonen 

Fidan lähetystyön yksikön päällikköUUTISET