Maanantai 25. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Kullervo, Sigvard

Satsausta seurakuntiin

Positiiviset, ja turvalliset kokemukset yhteisestä uskosta ovat kantavia voimia lasten ja nuorten elämässä, Tanja Laulainen kirjoittaa.
Positiiviset, ja turvalliset kokemukset yhteisestä uskosta ovat kantavia voimia lasten ja nuorten elämässä, Tanja Laulainen kirjoittaa.

11.9.2023 | Kesäkauden loppuhuipennuksena elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettiin upeaa nuorisotapahtumaa, Youth Celebrationia, teemalla Peloton. Visiona oli inspiroida ja sytyttää nuoria luomaan kulttuuria, jossa voi rohkeasti uskoa ja seurata Jeesusta. Sinä, sun kaverit ja Jeesus. 

YC on loppukesään tiukasti kuuluva kohokohta. Iltojen hämärtyessä tunnelma tiivistyy ja nuorten sydämet syttyvät. Keuruulla on kohdattu taas kasvaneella nuorisojoukolla. Monet ovat tulleet ja tuoneet kaverinsa mukanaan. Toimijat mukaan luettuna paikalla oli lähes tuhat osallistujaa. Se kertoo, että seurakuntien toiminnassa on mukana paljon nuoria, joiden vuoksi työtä kannattaa tehdä ja tapahtumia tuottaa. 

 


      Positiiviset, ja turvalliset kokemukset yhteisestä uskosta ovat kantavia voimia lasten ja nuorten elämässä.

 

Valtakunnallisena lapsi- ja nuorisotyön toimijana IK Nuorisotoiminnot on tuottanut myös elämyksellisen ja onnistuneen leirikesän. Monen nuoren vuoden kohokohta on tavata kavereita ja saada lukuisia uusia ystäviä leirien monipuolisten toimintojen tiimellyksessä. 

Iso Kirja haluaa Nuorisotoimintojen kautta tukea vahvasti seurakuntien toimintaa tarjoamalla valtakunnallisia leirejä. Tavoitteena on, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus kuulla parasta sanomaa ja päästä mukaan samanikäisten toimintaan. 

Mikä olisikaan parempi vastaus kuin kesäleirit? Siellä pääsee yhdessä muiden kanssa mukaan monipuolisiin aktiviteetteihin, uimaan ja saunomaan, pelailemaan, ratsastamaan, leikkimään ja nauramaan. Lisäksi jokaisella leirillä saa oppia uutta raamattutunneilla, yhteisissä rukouksissa ja nuotiolla illanvietoissa. Positiiviset, ja turvalliset kokemukset yhteisestä uskosta ovat kantavia voimia lasten ja nuorten elämässä pitkälle tulevaisuuteen. 

Parhaimmillaan leirit myös tukevat ja antavat rohkeutta olla taivaan Isän puolella. Uskovat kaverit tuovat merkityksellisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Kiitosaiheena tänä kesänä jopa yli 80 nuorta päätti käydä kasteella ja liittyä omiin seurakuntiinsa Fifteen-leirin huipennukseksi. 

Seurakunnilla on nyt myös uusi mahdollisuus saada koulutuksia suoraan omaan seurakuntaan. Uusi NextGen-koulutus on tarjolla etäopiskeluna. Se tukee osallistujien kutsumusta ja johtajuustaitoja seurakunnallisessa lapsi- ja nuorisotyössä. Iso Kirja tulee myös suoraan kotiseurakuntiin: IK-raamattukoulu seurakunnassa on alkamassa ja tarjoaa monille omissa seurakunnissa tilaisuuden opiskella Raamattua. 

Maanlaajuisessa etäopiskeluryhmässä, omassa kotiseurakunnassa, pääsee mukaan vahvistamaan raamatuntuntemusta ja kristillistä maailmankuvaa. Satsataan yhteisen seurakuntatyöhön ja paremman tulevaisuuden hyväksi! 

 

Tanja Laulainen 

 

Kirjoittaja on IK-opiston rehtori.



UUTISET