Sunnuntai 26. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Manu, Immanuel, Manne, Immo

Pyhän kosketus

Oma aikamme ei taida paljoakaan poiketa Jesajan päivistä. Osa kansasta palvelee Jumalaa koko sydämellään, osa taas on avoimesti kääntänyt selkänsä Jumalalle, Kauko Uusila kuvailee nykyaikaa.
Oma aikamme ei taida paljoakaan poiketa Jesajan päivistä. Osa kansasta palvelee Jumalaa koko sydämellään, osa taas on avoimesti kääntänyt selkänsä Jumalalle, Kauko Uusila kuvailee nykyaikaa.

(5.2.2023) ”Sinun syyllisyytesi on poistettu ja syntisi sovitettu” (Jes. 6:1–7 RK). Joka sunnuntai lukemattomia ihmisiä eri puolilla maailmaa kokoontuu erilaisiin ja erinäköisiin kristillisiin kirkkorakennuksiin. Motiiveja kokoontumiselle on vähintäänkin yhtä monta kuin osallistujaa. 

Monille kirkossa käyminen on vain tapa, joka täyttää heidän ”hengellisen velvollisuutensa”. Musiikki ja saarna saattavat vaikuttaa heihin. Nopeasti he kuitenkin unohtavat kokemansa ja palaavat elämään, jossa Jumala on etäällä ja maailman nautinnot näyttävät houkuttelevilta.

 

 

     Jumala on kiinnostunut sinusta.

 

Profeetta Jesajan aika ei ilmeisesti eronnut niin kovin paljoa omastamme. Jumala antoi siitä oman arvionsa Jesajalle sanoen: ”Tämä kansa lähestyy minua suullaan ja kunnioittaa minua huulillaan mutta pitää sydämensä minusta kaukana. Heidän pelkonsa minun edessäni on vain opittujen ihmiskäskyjen noudattamista” (Jes. 29:13 RK). 

Keskellä kansan harjoittamaa nimellistä Jumalan palvontaa Jumala itse oli kiinnostunut yhdestä ihmisestä. Jesajan saama ja kokema Jumalan kohtaaminen oli ainutlaatuinen, ainoa lajissaan. On epätodennäköistä, että Jumala kohtaisi sinua juuri Jesajan kokemalla tavalla. Tapa, jolla Jumala meitä kohtaa ja koskettaa, ei ole merkityksellinen. Merkityksellistä on, että hän pääsee meitä koskettamaan. Silloin sisimmässämme tapahtuu muutos.

 

 

     Kuva Teamsin kirjoittajakuvissa

 

Jesaja pukee tuon kohtaamisen sanoihin ”minä näin Herran”. Samassa yhteydessä hän ymmärsi huulensa olevan saastaiset ja asuvansa kansan keskellä, jolla oli saastaiset huulet. Emme voi tarkalleen tietää, mitä tuo saastaisuus oli. Se oli kuitenkin jotain sellaista, joka erotti Jumalan pyhyydestä. Jesajan täytti pelko ja tietoisuus omasta syntisyydestään. Se, mitä Jesaja tuossa hetkessä koki, muutti hänen sisintään. Yhtäkkiä hän oli valmis puhdistavaan, elämän muuttavaan kosketukseen. 

Oma aikamme ei taida paljoakaan poiketa Jesajan päivistä. Osa kansasta palvelee Jumalaa koko sydämellään, osa taas on avoimesti kääntänyt selkänsä Jumalalle. Osa suorittaa nimellistä Jumalan palvontaa ymmärtämättä itse asian merkitystä. 

Jumala on kiinnostunut sinusta. Jos oma jumalanpalveluksesi on muuttunut kylmäksi suorittamiseksi, on aika lähestyä Jumalaa, pyrkiä löytämään hänet uudelleen ja kohtaamaan hänet toisenlaisella tavalla – tavalla, joka voisi koskettaa sinua syvällä sisimmässäsi. Rukoile itsellesi sydäntä, joka on avoin todelliselle kohtaamiselle hänen kanssaan, ja odota kärsivällisesti hänen kosketustaan. 

 

Kauko Uusila 

Kirjoittaja on Oulun helluntaiseurakunnan johtava pastori, Suomen Helluntaikirkon johtaja ja neuvoa-antava vanhin.UUTISET