Maanantai 6. joulukuuta.
Nimipäivää viettää Niilo, Nikolai, Niko, Niklas

Pelkoa ei rakkaudessa ole

- Pelko on vaarallinen ase vihollisen käsissä. Pelko jakaa ihmisiä vastakkaisiin leireihin ja rakentaa viholliskuvia, jotka usein perustuvat vain epäluuloihin ja jopa valheisiin, Petri Mäkilä kuvailee.
- Pelko on vaarallinen ase vihollisen käsissä. Pelko jakaa ihmisiä vastakkaisiin leireihin ja rakentaa viholliskuvia, jotka usein perustuvat vain epäluuloihin ja jopa valheisiin, Petri Mäkilä kuvailee.

Koronapandemian rinnalla kulkee toinen pandemia, joka valtaa jatkuvasti alaa, nimittäin pelon pandemia. Uutisointi ja viestintä eri medioissa perustuu enenevästi siihen, mitä pelätään tapahtuvaksi. Toiset pelkäävät koronan aiheuttamaa tautia, toiset rokotetta. Pelätään uusia tautivariantteja. Koronaviruksen vaikutuksen vähentyessä pelätään influenssan paluuta. Suomea uhkaa seuraavaksi RS-virus, joka voi olla kuolettava lapsille ja vanhuksille. Mieliämme pommitetaan päivittäin lööpeillä, joissa kerrotaan, mitkä ruumiin tai mielen sairaudet uhkaavat olemassaoloamme.

 

 

     "Pelko jakaa ihmisiä vastakkaisiin leireihin. "

 

 

Kun tähän lisätään pelot ilmastokatastrofista, pörssiromahduksesta, ääriliikkeistä, energiakriisistä, hintojen noususta ja monista muista asioista, joista meitä muistutetaan jatkuvasti, ei ole ihme, että kaaosmieliala valtaa ihmiset ja sen myötä koko yhteiskunnan. 

Pelko on vaarallinen ase vihollisen käsissä. Kun pelko valtaa ihmisen, hän ei enää toimi rationaalisesti vaan irrationaalisesti. Pelko jakaa ihmisiä vastakkaisiin leireihin ja rakentaa viholliskuvia, jotka usein perustuvat vain epäluuloihin ja jopa valheisiin. Ihmiset alkavat pelätä toisiaan. Pelkäävä mieli imee itseensä tietoja, jotka entisestään vahvistavat pelkoja. 

Jokainen ymmärtänee, että on olemassa myös tervettä pelkoa. Raamatun mukaan Jumalan pelko on sellaista. Se on elämän viisauden alku. Normaaliin elämään kuuluu myös pelkoa, joka suojaa ihmistä esimerkiksi vahingolliselta käyttäytymiseltä.  

Raamattua lukevalle vahingollisen pelon täyteinen ajan henki ei tule yllätyksenä. Puhuessaan lopun ajoista Jeesus sanoi: ”Maan päällä on kansoilla ahdistus ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Ihmiset menehtyvät pelätessään ja odottaessaan sitä, mikä kohtaa maanpiiriä.” 

Uskovakin kohtaa tuon pelon, mutta sitä vastaan löytyy ”lääke”. Jumala tarjoaa tänäänkin Kristuksessa uskovalle turvapaikkaa, jossa voi elää Jumalan valtakunnan todellisuudessa. Se on ytimeltään vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä. Siksi Paavali Kolossalaiskirjeessä kehottaa meitä juurtumaan Kristukseen, rakentumaan hänessä ja vahvistumaan uskossa. 

Kirjoitetun Sanan pohjalta voi ymmärtää, että olosuhteet länsimaissakin menevät huonompaan suuntaan kaikista inhimillistä ponnisteluista huolimatta sitä mukaa kuin yhteiskunnat kääntävät Jumalalle selkänsä. Kaiken sen keskellä vaikuttaa kuitenkin Jumalan seurakunta, joka on kutsuttu valoksi ja suolaksi, tekemään hyviä tekoja kaikille Pyhän Hengen voimassa ilman pelkoa.  

Pelko jakaa, rakkaus yhdistää. Pelkoa ei Jumalan rakkaudessa ole. Jumalan valtaaman ihmisen ei tarvitse pelätä, sillä historian herra, Kristus, on kanssamme.  

 

Petri Mäkilä 

Kirjoittaja on Ristin Voitto -lehden päätoimittaja. 

 

 

 UUTISET