Sunnuntai 2. lokakuuta.
Nimipäivää viettää Valio

Oikea suunta on ylös

Ainoa oikea, varma ja turvallinen suunta kansallemme on ylöspäin, Petri Mäkilä kirjoittaa. - Sen sijaan, että kiivailisimme jälleen seurakunnan yhteyttä tuhoavalla tavalla Nato-kysymyksestä, meidän on syytä tiedostaa todellinen kutsumuksemme.
Ainoa oikea, varma ja turvallinen suunta kansallemme on ylöspäin, Petri Mäkilä kirjoittaa. - Sen sijaan, että kiivailisimme jälleen seurakunnan yhteyttä tuhoavalla tavalla Nato-kysymyksestä, meidän on syytä tiedostaa todellinen kutsumuksemme.

”Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi. Toivomme, että tämän ratkaisun tekemisen vielä edellyttämät kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä ripeästi.” Näin päättyy presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin 12. toukokuuta antama yhteinen, Suomen Natoon liittymistä koskeva julkilausuma. 

Elämme kansakuntana yhtä sodanjälkeisen historiamme haastavimpia hetkiä. Raju muutos sotilaspoliittisessa ympäristössämme on pakottanut maamme poliittisen johdon mutta myös tavalliset kansalaiset pohtimaan asemaamme maailmassa. Tilanne ympärillämme on tosiasiallisesti muuttunut, ja nyt etsitään suuntaa, joka varmistaisi turvallisuutemme myös tulevina vuosina ja vuosikymmeninä.

 

 

Hengellisesti emme voi olla liittoutumattomia.

 

Suomi on ollut vuosikymmenet sotilaspoliittisesti liittoutumaton. Toteutuessaan Nato-jäsenyys tulee muuttamaan asetelman pysyvästi. On syytä toivoa ja rukoilla, että lopullinen ratkaisu on maamme kannalta hyvä. Sen tulevaisuus tulee näyttämään. 

Mielipiteet asiasta jakautuvat jyrkästi myös uskovien keskellä, mikä näkyy somekeskusteluissa. Jälleen voimakkaasti leimaavat äänenpainot ja vastapuolen nimittelyt ”putinisteiksi” tai ”Nato-kiihkoilijoiksi” näkyvät myös uskovien viesteissä. 

Tosiasia kuitenkin on, ettei kukaan tiedä tarkalleen, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Naton jäsenyys tai sen ulkopuolelle jääminen sisältävät niin hyviä kuin huonoja näkymiä. Nyt hyvältä näyttävä ratkaisu saattaa paljastua huonoksi vuosien aikana ja toisinpäin. Meidän on tunnustettava tässä vajavaisuutemme. 

On kuitenkin eräs, jolla on maailman historia, kansakunnat ja tulevaisuus käsissään. Hän on Jumala. Siksi ainoa oikea, varma ja turvallinen suunta kansallemme on ylöspäin. Sen sijaan, että kiivailisimme jälleen seurakunnan yhteyttä tuhoavalla tavalla Nato-kysymyksestä, meidän on syytä tiedostaa todellinen kutsumuksemme. Se on seistä muurinaukossa kansamme puolesta Jumalan kasvojen edessä ja pyytää johtajillemme viisautta ja voimaa tehdä oikeita ratkaisuja ja samalla armoa koko kansallemme. Perinteinen ajatus siitä, että apu ei tule idästä eikä lännestä vaan ylhäältä, pitää paikkansa. Se on syytä oikeasti ja nöyrästi Jumalan edessä tunnustaa. 

Sotilaallinen liittoutumattomuus on ollut ajallisesti tähän asti hyvä vaihtoehto, mutta hengellisesti Jumalan kansa ei voi koskaan olla liittoutumaton. Meidän tulee olla sataprosenttisesti liittoutuneita Kristukseen ja hänen suunnitelmiinsa maamme pelastumiseksi. 

Tuleepa Suomesta Naton jäsen tai ei, tarvitsemme Jumalan antamaa siunausta ja varjelusta tulevina aikoina. Jumala etsii nyt niitä, jotka sitä häneltä pyytävät. Ottakaamme niitäkin askeleita ripeästi ja ensi tilassa. 

 

Petri Mäkilä 

Kirjoittaja on Ristin Voitto -lehden päätoimittaja. 

 

 UUTISET