Mahdollisuuksien jumalanpalvelus

Syksyn aikana on tullut mahdolliseksi seurata yhä useamman seurakunnan jumalanpalveluksia sosiaalisen median alustojen kautta suorina lähetyksinä eri puolilta Suomea. Yhtä helposti voi hypätä myös kansainvälisiin tilaisuuksiin, vaikkapa Jerusalemiin tai Kaliforniaan. Moderneja, hyvin tuotettuja ja reippaasti eteneviä tilaisuuksia.

 

Seuraamalla eri seurakuntien tilaisuuksia näemme luovuuden, jonka Jumala on asettanut ihmiseen. Nämä jumalanpalvelukset osoittavat, mitä tapahtuu, kun vapautamme ihmiset palvelemaan omilla lahjoillaan ja luonnollisilla tavoillaan. Live-lähetykset avaavat ikkunan näkemään, mitä kaikkea Jumalan valtakunnassa tapahtuu tällä hetkellä. Ne inspiroivat ja haastavat meitä kehittämään omaa palvelutehtäväämme.

 

Huomionarvoista on huomata, kuinka perinteiset jumalanpalvelusosuudet muuttavat muotoaan. Juontaja ei tulekaan lavalle eri osuuksien välissä ilmoittamaan seuraavaa laulua. Kasteelle ei astelekaan valkopukuisten joukko, kansan laulaessa ”Päättänyt olen seurata Herraa”. Kastettavan t-paidassa lukee sanoma Jumalan rakkaudesta ja kastehetkellä salissa iloitaan, koska on juhlan aika.

 

Keskeistä jumalanpalveluksessa on opetus. Ajoittain kuulemme kriittisiäkin ääniä sanomasta, joka koetaan laimeaksi tai muuttuneeksi. Ilmaisumuotoja ja saarnakieltämme tulee päivittää, jotta ihmiset ymmärtävät sanomamme.

 

Maassamme on tällä hetkellä loistavia, selkeitä opettajia, joiden Kristus-keskeinen opetus on vaikuttavaa. Tärkeä hetki on saarnan jälkeen, kun ihmisiä opastetaan ottamaan vastaan Jeesus. Jumalanpalvelus on nykyään se tilaisuus, jossa ihmisiä pelastuu.

 

Sukupolvemme elää älypuhelin kädessä. Ajastamme huomattava osa kuluu netin ja sovellusten sisältöjä tutkiessa. Meidän tulee käyttää tämä mahdollisuus evankeliumin hyväksi.

 

Ihminen ei jaa seinälleen sitä, mikä näyttää vanhalta ja ihan toiselta kuin elämä yleensäkin. Laadukas, sanomaltaan terävä ja katu-uskottava jumalanpalvelus on sisältöä, joka ihmisen on helppo linkittää seinälleen, jakaa ystävilleen ja katsoa omaksi rakentumisekseen.

 

Nettijumalanpalvelus ei kuitenkaan pysty tarjoamaan kosketusta, läheisyyttä ja yhteyden syvää olemusta. Jumala johtaa ihmiset uskovien yhteyteen, ei pelkästään virtuaaliseen yhteisöön. Usko on kuulumista, osallisuutta ja aitoa rinnalla olemista. Vaikkei seurakuntasi olisi tuottamassa laatujumalanpalvelusta nettiin, täytätte tärkeän paikkanne Jumalan valtakunnassa rakastamalla jokaista yhteyteenne tulevaa ihmistä.

 

 

Waltteri Haapala


Kirjoittaja on Siilinjarven helluntaiseurakunnan pastori ja Aikamedian hallituksen puheenjohtaja.
40/2018

UutisetJos paikkakunnalla on koulu, nuorisotyötä tarvitaan, pastori Anis Murtomäki sanoo.
PääkirjoitusSyksyn aikana on tullut mahdolliseksi seurata yhä useamman seurakunnan jumalanpalveluksia sosiaalisen median alustojen kautta suorina lähetyksinä eri puolilta Suomea. Yhtä helposti voi hypätä my...
Miten onMuun muassa tämän lehden sivulla 16 nousee esiin seurakuntien tarve taakanjakoon ja evankeliumin julistamiseen omalla paikkakunnalla.


Helluntaiseurakunnille on nimett...
UutisetSyyskuussa 35-vuotisjuhlia viettäneen lähetysjärjestön toiminta ulottuu Suomen isäksi kymmeneen maahan eri puolilla maailmaa.
UutisetTukholman suomalaisessa helluntaiseurakunnassa, Finska Filadelfiassa, siirryttiin syyskuussa uuteen aikakauteen. Vuodesta 1993 seurakunnan johtajana toiminut Timo Hakkarainen jätti vastuut seurakunna...
UutisetMyös Pohjois-Karjalassa alkoivat helluntaitulet leiskua 1920-luvulla.
UutisetFuengirolassa Espanjan Aurinkorannikolla järjestetään helmikuun lopulla yhteiskristillinen missio.

Missio käyttää Mahdollisuus muutokseen -nimeä, mutta se on erilainen ku...
UutisetEnsiaskeleet virtuaalimaailmassa ovat lapsellekin jännittäviä.
UutisetAustralialaislähtöinen Hillsong-seurakuntaverkosto muodostaa oman kirkkokunnan. Australian Assemblies of God-helluntailiikkeeseen tähän asti kuulunut verkosto ilmoitti asiasta hiljattain.
...
UutisetKristilliset naistentapahtumat ovat muuttaneet monen naisen elämän Espanjan pääkaupungissa Madridissa, kertovat Centro Christiano 4C -seurakunnassa naistentyötä tekevät Gladys Rodriguez ja Lidia Cacar...
KolumniVaikka nykyaikana tabut on ajettu alas ja kaikki hyväksytään, on olemassa asioita, joista ei mielellään puhuta. Yksi tällainen on selibaatti. On kauhistuttavaa ajatella, että joku puhuu eläm...
Raamatun äärelläJeesuksen seuraajina meidän on nöyrästi myönnettävä, että Pyhä Henki puhaltaa myös oman oikeaoppisen joukkomme ulkopuolella.
PakinaKirjoitan tätä juttua Espanjan Fuengirolassa, Manos Abiertas-lähetyskeskuksen pihassa. Vieressä pauhaa moottoritie. Olemme seitsemän hengen porukalla nauttimassa etelän lämmöstä, edullisista pitsoist...
PikavisiittiKäsistään kätevä luokanopettaja suunnittelee naistentapahtuman tauoille pientä askaretta.
MielipideRistin Voiton lukijapalstalla on käyty keskustelua eri kastekäsityksistä. Niiden erot ovat syntyneet, kun Uuden testamentin kastekohdat ymmärretään eri tavalla liittyvän veteen. Näin on syntyn...
Mielipide”Lisäksi toivon, että oppisimme lukemaan Raamattua hyvin, pysyisimme sen totuudessa ––”, on suora lainaus Sara Saarelan artikkelista Historian henkiinherättäjä (RV 35).

Hi...
MuutJeesus opetti Isä meidän -rukouksen ihmisten tunnekielellä. Sen kautta on hyvä lähestyä rakastavaa Jumalaa.
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja