Lauantai 4. helmikuuta.
Nimipäivää viettää Armi, Ronja

Mahdollisuuksien aika

Joulun aika antaa mahdollisuuden kertoa evankeliumia tavallisten kohtaamisten muodossa, Petteri Arasalo kirjoittaa.
Joulun aika antaa mahdollisuuden kertoa evankeliumia tavallisten kohtaamisten muodossa, Petteri Arasalo kirjoittaa.

Joulun aikaan sisältyy muistutus sanomasta, joka muutti maailman. Vapahtaja Jeesus syntyi suorittamaan maailmankaikkeuden tärkeimmän tehtävän. Ehkä juuri siksi joulun aika voi olla mahdollisuuksien aikaa, jolloin ei eletä vain itselle vaan jollekin suuremmalle, Jumalalle. 

Joulun aika antaa mahdollisuuden ihmisten kohtaamiselle. Joulu herättää ihmisissä monenlaisia tunteita. Toisille joulu on iloinen perhejuhla, ja toisille se on vuoden yksinäisin aika. Jumalan suuruus tulee esille hienosti siinä, että hän käyttää välikappaleina pieniä ihmisiä. Monet, joille joulun aika ei ole ilon ja riemun juhlaa, kaipaavat myös aitoja kohtaamisia.

 

 

     Kaikki aidot kohtaamiset ovat merkityksellisiä.

 

Millainen muisto sinulla on jostakin joulunajan merkityksellisestä kohtaamisesta? Mitä silloin tapahtui? On hyvä muistaa, että kaikki aidot ihmisten kohtaamiset ovat merkityksellisiä. 

Joulun aika antaa mahdollisuuden kertoa evankeliumia tavallisten kohtaamisten muodossa. Raamatussa arkisen työn keskellä elävät paimenet saivat kuulla sanoman rakastavasta Jumalasta ja Vapahtajasta, joka tuli ihmisten keskelle. Tuolloin evankeliumin sanoman välittivät enkelit, mutta nyt evankeliumin kertominen on uskoville annettu tehtävä. 

Suomalaisessa kulttuurissa on edelleen joulun aikana helppoa ja luonnollista lähestyä ihmisiä todellisella joulun sanomalla. Tässä voivat auttaa viisaasti valitut pienet lahjat. Vaikka joulu on mahdollisuuksien aikaa tavoittaa ihmisiä evankeliumilla, tarvitaan rohkeutta lähteä ulos omalta mukavuusvyöhykkeeltä. Siksi on hyvä muistaa, että Pyhä Henki antaa voimaa ja viisautta kaikkeen ihmisten tavoittamiseen. 

Joulu on mahdollisuuksien aikaa myös seurakunnille pitää esillä evankeliumin sanomaa. Joululaulujen illat ovat useissa seurakunnissa tuttuja ja keräävät hyvin väkeä koolle. Kaikki matalan kynnyksen tilaisuudet mahdollistavat hyvällä tavalla myös seurakunnasta sivuun jääneiden tavoittamista. Välillä kannattaakin ihmisten tavoittamisessa kääntää kärki niihin, jotka ovat olleet jossakin vaiheessa mukana seurakunnan toiminnassa. 

Joulun aika antaa mahdollisuuden pysähtyä evankeliumin äärelle. Hektisen elämän keskellä tarvitaan pysähtymistä. Paimenet lähtivät arjen keskeltä katsomaan syntynyttä Vapahtajaa ja palasivat sen jälkeen arjen keskelle. He saivat muuttua ja virvoittua. Uskova tarvitsee aikaa Jumalan kanssa päivittäin ja välillä pysähtymistä pidemmäksi aikaa Vapahtajan seuraan, jotta jaksaa arjen haasteiden keskellä. 

 

Petteri Arasalo 

Kirjoittaja on Tampereen helluntaiseurakunnan johtaja. 

 UUTISET