Keskiviikko 18. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Erkki, Eero, Eerikki, Eerik, Erik, Jerker, Erika

Maailmanloppu

"En tiedä, muistammeko enää muualla kuin ehkä hautajaisissa, että kaikelle tälle on loppu tulossa. Tulee päivä, jolloin pörssit eivät enää aukea, pankit ja tankit pysyvät kiinni, kuntosalit ja kirkot eivät avaa oviaan eikä evankeliumia enää julisteta", Mika Yrjölä kirjoittaa.
"En tiedä, muistammeko enää muualla kuin ehkä hautajaisissa, että kaikelle tälle on loppu tulossa. Tulee päivä, jolloin pörssit eivät enää aukea, pankit ja tankit pysyvät kiinni, kuntosalit ja kirkot eivät avaa oviaan eikä evankeliumia enää julisteta", Mika Yrjölä kirjoittaa.

Venäläisten tankkien vyöryminen kansainvälisten rajojen yli on saanut kristityt muistelemaan sosiaalisessa mediassa 1950-, 60- ja 70-luvuilta tuttuja profetioita, jotka ovat erilaisina versioina löytäneet tiensä uudelleen seurakuntalaisten ajatuksiin. Jotkut olivat täysin sulkeneet ajatuksistaan ”Kuin varas yöllä” -elokuvan ja ”Järkyttävä maailma” –kasettien muistot. Nyt lapsuuden pelot yrittävät tehdä paluuta, ja vaivanajan kannattajat ovat saaneet uutta tuulta purjeisiinsa.  

Huokaisemme kuitenkin helpotuksesta, sillä Donetsk on 2 000 kilometrin päässä, joten voimme jatkaa unia. Tapahtumat eivät ole meidän rajoillamme, vaikka bensan hinta harmittaakin.  

Samaan aikaan eri puolilla maailmaa joka päivä yli 340 miljoonaa kristittyä elää maissa, joissa kristittyjä vainotaan ja syrjitään, muutenkin kuin vain sananvapautta puolustaessaan. Joka päivä kymmenkuntaa kirkkoa vastaan hyökätään – ja keskimäärin 13 veljeämme tai sisartamme menettää henkensä uskonsa tähden (vuoden 2021 tilaston mukaan). 

 

 

      Valtakunnan evankeliumi julistetaan koko maailmassa.

 

Jeesus ei koskaan kieltänyt, etteikö meillä olisi täällä vaikeaa. Pikemminkin päinvastoin - hän melkein lupasi sen. Siitä huolimatta hän kehotti meitä olemaan turvallisella mielellä. Hän kertoi sodista ja luonnonilmiöistä, vainoista ja viimeisestä merkistä: ”Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan koko maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille [etnos = etnisille ryhmille], ja sitten tulee loppu.”  

En tiedä, muistammeko enää muualla kuin ehkä hautajaisissa, että kaikelle tälle on loppu tulossa. Tulee päivä, jolloin pörssit eivät enää aukea, pankit ja tankit pysyvät kiinni, kuntosalit ja kirkot eivät avaa oviaan eikä evankeliumia enää julisteta.  

Viimeisen 30 vuoden aikana olemme kuulleet tilastoja, joiden mukaan maailmassa olisi noin 12 000 etnistä ryhmää, joista noin 6 800 on ”saavuttamatta evankeliumilla” – yksinkertaistettuna heistä alle 2 prosenttia tunnustautuu Jeesuksen seuraajiksi. Vuonna 2005 useat lähetysjärjestöt sitoutuivat priorisoimaan erityisesti niitä ryhmiä, joiden keskuudessa ei tiedetty olevan yhtäkään lähettiä tai työntekijää edes yrittämässä tarjota hyviä uutisia Jeesuksesta. Näitä ryhmiä oli tuolloin noin 3 400. Tänään niitä on jäljellä 144. 

En sano, että Jeesus tulee vuonna 2033, jolloin on kulunut 2 000 vuotta siitä, kun hän antoi lähetyskäskyn. Teen kuitenkin parhaani, että juhlavuoden kunniaksi voisimme sanoa, että olemme vieneet evankeliumin koko Tellukselle. Meidän käskettiin seurata ajan merkkejä mutta myös tehdä työtä. Laittaa yksilöinä, perheinä ja seurakuntina tärkeysjärjestyksemme kuntoon. Unohtaa se, mikä on takana, ja keskittyä edessä olevaan juoksurataan. Maaliviiva on tänään lähempänä kuin koskaan aikaisemmin.  

 

Mika Yrjölä 

Kirjoittaja on Helsingin Saalem-seurakunnan johtaja. 

 


 UUTISET