Keskiviikko 18. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Erkki, Eero, Eerikki, Eerik, Erik, Jerker, Erika

Maailma muuttuu, sanoma pysyy

Vuosituhannen vaihdetta voi pitää maailmanlaajuisesti varsinkin länsimaisten yhteiskuntien suunnanmuutoksen ajankohtajana. Viime vuosituhannen lopulla kasvaneet jännitteet poliittisella kentällä huipentuivat 9/11-terrori-iskuihin Yhdysvalloissa. Siitä eteenpäin vastakkainasettelut alkoivat levitä voimakkaasti kaikille yhteiskunnan ja ihmiselämän eri alueille. Haastetuksi on tullut ennen kaikkea juutalais-kristillinen maailman- ja ihmiskuva. 

Suomessakin maailmankatsomuksien välinen konflikti on kasvanut ennennäkemättömiin mittoihin. Tästä ovat pitäneet huolta muun muassa suomalaiset mediat, kärkenään Yleisradio, jonka kansansivistystyön keskiöön on nostettu päämäärätietoisesti yhteiskuntamme siirtäminen pois siltä juutalais-kristilliseltä perustalta, jonka varaan on rakentunut perinteinen näkemys niin ihmisarvosta, perheestä, miehen ja naisen välisestä avioliitosta kuin ihmisen vastuusta ”Korkeimman” edessä. Tilalle on rakentumassa ateistinen ja humanistinen maailmankuva, jossa ei kristillisille näkemyksille ole tilaa.

 

 

     Maailmankatsomuksien välinen konflikti on kasvanut.

 

Tämän pääkirjoituksen ilmestyessä tiedämme jo jotakin myös siitä, mitä kansanedustaja Päivi Räsäsen oikeudenkäynnissä on tapahtumassa. Riippumatta sen lopputuloksesta suunta on ollut jo pidempään nähtävissä. 

Vaikuttaa oikeasti siltä, että pyrkimyksenä on kriminalisoida joitakin kristillisen moraalin kohtia. Arvokonflikti on silloin todellinen ja tulee lähelle jokaista kristittyä. Tämä on syytä jokaisen tiedostaa ja valmistautua siihen, että se, mikä on ollut aiemmin kristillisen maailmankuvan mukaista ja yhteiskunnassamme yleisesti hyväksyttyä, on kristinuskosta erkaantuneen yhteiskunnan ja sen monien jäsenten mielissä vanhentunutta ja vaarallista. 

Sen, minkä kristittyinä ymmärrämme koko ihmiselle ajallisena ja iankaikkisena siunauksena, tekeekin meistä yhteiskunnallisesti rikollisia ja sen myötä ”ihmiskunnan vihollisia”, kuten asian ilmaisi eräs sosiaalisessa mediassa vaikuttava yhteiskunnallisesti näkyvä henkilö. 

Maailma ympärillämme muuttuu hurjaa vauhtia. Muutoksessa on kuitenkin jotain tuttua, sillä nykyinen kehitys vie maailman varsin samankaltaiseen tilanteeseen, mihin Jeesus tuli 2 000 vuotta sitten. Kristillinen seurakunta löytää jälleen itsensä paradoksaalisesti ”monijumalaisen” mutta samalla ateistisen, ihmiseen itseensä keskittyvän hedonistisen yhteiskunnan keskeltä. 

Rohkaisevaa on se, että länsimaissakin, vainojenkin keskellä, se tulee olemaan Kristuksen seurakunnan parasta aikaa, sillä valtakunnan evankeliumi tullaan julistamaan kaikille kansoille todistukseksi. Se tarkoittaa suurta taivaallista sadonkorjuuta. 

Maailma muuttuu, mutta pelastavan evankeliumin sanoma pysyy – loppuun asti. 

 

Petri Mäkilä 

Kirjoittaja on Ristin Voitto -lehden päätoimittaja. 

 UUTISET