Maanantai 28. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Heini, Sten

Lähetystyö kannattaa

Seurakunnissa kasvaa sukupolvi, jonka edellytykset tehdä hedelmällistä lähetystyötä ovat erinomaiset. Heitä ei tarvitse lähettää tuntemattomaan, Harri Hakola kirjoittaa.
Seurakunnissa kasvaa sukupolvi, jonka edellytykset tehdä hedelmällistä lähetystyötä ovat erinomaiset. Heitä ei tarvitse lähettää tuntemattomaan, Harri Hakola kirjoittaa.

Elokuun lopulla pidettiin Etiopiassa suomalaisen lähetystyön tuloksena syntyneen Guenet-kirkon 70-vuotisjuhlat. Tapahtuma huipentui stadionilla 30 000 uskovan juhliessa Jumalan suuruutta. Paikalla ollut lähes 30 hengen suomalaisjoukko sai todisteen siitä, että lähetystyö on kantanut hedelmää. Guenet-seurakuntiin kuuluu nykyisin yli kaksi miljoonaa uskovaa. 

Ensimmäiset helluntailaiset lähetystyöntekijät Etiopiassa olivat Anna-Liisa ja Sandfrid Mattson. Heidän vanavedessään lähti useita muita lähettejä. He lähtivät Suomesta tuntemattomaan maahan uskoen ja luottaen Jumalaan. Varmasti kukaan heistä ei pystynyt kuvittelemaan mielessään sitä valtavan suurta herätystä, joka on pyyhkinyt yli Etiopian vuosikymmenten ajan. Lähetit palvelivat Jumalaa näkemättä suuria. Jumala antoi kasvun. 

Pohjoismaisen lähetystyön tuloksena on itäiseen Afrikkaan syntynyt 13 kirkkokuntaa. Niiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on yli 25 miljoonaa kastettua uskovaa, mikä on enemmän kuin Suomen, Ruotsin ja Norjan väkiluku yhteensä.

 

 

       Seurakuntien tehtävänä on lähettää.

 

Lähetystyön päämäärä on muuttumaton. Jumalan tahto on, että hänen valtaistuimensa eteen kokoontuu valtava joukko ihmisiä kaikista kansoista ja kielistä. Nykypäivänä lähetystyötä voidaan tehdä useammalla tavalla kuin koskaan aiemmin. Lähetystyö myös suuntautuu kaikkialta kaikkialle. 

Haaste saavuttaa Jumalan tahtotila on edelleen suuri. Etnisiä ryhmiä, jotka luetaan saavuttamattomiin kansoihin, on Joshua projektin mukaan vielä yli 7 000. Näiden kansojen joukossa on joko muutamia uskovia tai ei ollenkaan. 

Meillä suomalaisilla on tärkeä tehtävä. Meillä on näyttöä siitä, että saavuttamattomia kansoja voidaan saavuttaa. Etiopia on siitä erinomainen esimerkki. Pienestä alusta on kasvanut suuri Jumalaa ylistävä kansanjoukko. Afrikan seurakunnat ovat valmiita lähettämään lähetystyöntekijöitä saavuttamattomien pariin. He tarvitsevat tukea ja opetusta. 

Lähetyskäsky kuuluu jokaiselle sukupolvelle. Jumala on kutsunut nuoria naisia ja miehiä lähtemään. Seurakunnissa kasvaa sukupolvi, jonka edellytykset tehdä hedelmällistä lähetystyötä ovat erinomaiset. Heitä ei tarvitse lähettää tuntemattomaan. Nykyään on tarjolla tietoa, kontakteja, verkostoja ja mahdollisuuksia. Opiskelu, työ tai yritystoiminta saavuttamattomien kansojen asuttamissa maissa avaavat lähetystyön mahdolliseksi monille. 

Seurakuntien tehtävänä on lähettää. Seurakunnissa ovat myös lähetettävät. Laitetaan uusi sukupolvi matkaan rohkeasti. Uusia pieniä alkuja tarvitaan monien kansojen parissa. Lähetystyö kannattaa. 

 

Harri Hakola 

Kirjoittaja on Fida Internationalin toiminnanjohtaja. UUTISET