Perjantai 3. joulukuuta.
Nimipäivää viettää Vellamo, Meri, Urda

Kuka kantaa helluntaiherätystä?

Yhteiskuntaa avataan jälleen lähes kahden vuoden rajoitusten jäljiltä. Pyrittäessä selviämään vaikeuksien jälkeen jaloilleen ja kääntämään pysähtyneisyys liikkeeksi tarvitaan usein tahoja, jotka kulkevat edellä ja ottavat yhteisön reppuselkäänsä. Suomea ajatellen katseet kääntyvät maan hallitukseen ja sen toimiin. 

Herätysliikkeessämme vastaavat tahot ovat usein olleet yksilöitä, johtavia henkilöitä, joita Jumala on nostanut ja asettanut tehtävään. Tällaiset vahvat johtajat ovat monesti ottaneet herätysliikettä kannettavakseen ja kuljettaneet sitä herätyksen aikoihin ja vahvoihin kasvun vaiheisiin. 

Useimmat seurakunnistamme ovat vanhimmistojohtoisia. On syytä huomata, että Raamatussa vanhinten takana oli johtamassa vahvoja yksilöitä, jotka asettivat hartiansa kokonaisten seurakuntaverkostojen alle. Vahvat johtajat eivät vähentäneet vanhimmistojen arvoa tai asemaa. He saivat myös vanhimmat kukoistamaan. Näyttää siltä, että ilman vahvaa johtajaa kollektiivinen johtajuus on hyvin haasteellista.

 

 

       Kristillinen yhteisö kaipaa uusia tuulia.

 

Tiimityö on todettu varsin hyväksi tavaksi edistää monia asioita maailmassamme. Hyvä ja toimiva tiimi ei kuitenkaan synny itsestään, ei maakuntapäivien asiakirjapäätöksellä eikä vain antamalla johtajan titteli jollekin taholle. Tiimit, joissa on selkeä roolitus, tehtävänkuva ja päämäärä sekä johtajuus kunnossa, ovat usein hedelmällisiä toimijoita. 

Onko ajassamme vahvoja tiimejä ja yhteisöjä, jotka rohkaisevat uusia tiimejä kasvuun ja toimeen? Helsingissä vaikuttava Fila-seurakunta on esimerkillisesti uudistunut viime vuosina ja näyttää selkeästi esimerkkiä meille muille, kuinka uusien sukupolvien tavoittaminen on mahdollista ajassamme. 

Toinen uutta innostusta ja ovia avaava liikehdintä on rakentumassa syksyn 2022 evankelioivan mission ympärille. IRR-TV:llä on näky, joka on innostanut mukaansa kristittyjä eri yhteisöistä, ja heidän johdollaan saamme olla mukana avaamassa seurakuntien ovia uusille ihmisille. 

Kristillinen yhteisö kaipaa uusia tuulia ja tahoja, jotka synnyttävät elämää maahamme. Todennäköistä on, että esiin nousee hengellisiä äitejä ja isiä, joita Jumala haluaa keskellämme käyttää. Meidän on tuettava ja rohkaistava heitä, annettava heille tilaa toimia ja tehtävä kaikkemme, jotta he onnistuvat kutsussaan. Tarvitsemme vahvoja persoonia, jotka kannattelevat työtä ja vaikuttavat laajasti seurakuntiemme keskellä. 

 

Waltteri Haapala 

 

Kirjoittaja on Siilinjärven Coti-seurakunnan pastori ja Aikamedia Oy:n hallituksen puheenjohtaja. 

 

 UUTISET