Kristitylläkin on ääni

Rukoileminen maan johtajien ja esivallan puolesta on arvokasta ja kristityille annettu tehtävä. Myös tulevien eduskuntavaalien puolesta on hyvä rukoilla. Tämän lisäksi jokaiselle kristitylle on maassamme annettu äänioikeus, jota vapaassa demokratiassa tulisi arvostaa ja käyttää hyväksi. Äänestämättä jättäminen ei palvele sitä päämäärää, johon Raamattu uskovia kehottaa, eli olemaan maan suola ja valkeus.

 

Äänestämiseen valmistautumisessa olisi hyvä perehtyä ehdokkaiden arvomaailmaan ja poliittisiin näkemyksiin. Myös ehdokkaan sanojen ja tekojen tulisi olla uskottavassa tasapainossa. Nykyisin poliittiset päättäjät ovat suurennuslasin alla. Tällaisessa mediaympäristössä päättäjiltä vaaditaan moraalista selkärankaa, läpinäkyvyyttä ja nuhteetonta käyttäytymistä myös henkilökohtaisessa elämässä. Olisi hyvä, jos eduskuntaan saataisiin mahdollisimman paljon suoraselkäisiä kristittyjä vaikuttamaan laaja-alaisesti yli puoluerajojen.

 

Jeesuksen sanat ”olkaa viisaita kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset” sopii erittäin hyvin myös politiikkaan. Kristityt eivät aina ole osanneet toimia näin ja vastustamispolitiikka on joskus tuonut kristityille ahdasmielisen ja tuomitsevan rakkikoiran maineen.

 

Samoin kuin taitava merenkävijä osaa luovia myrskyisellä merellä, tulisi viisaiden kristittyjen osata luovia poliittisten myrskyjen keskellä ja ohjata laivaa taitavasti kohti haluttua määränpäätä. Pelkkä yleisen kehityksen vastustaminen tai tosiasioiden kieltäminen ei ole hyvä vaihtoehto. Toinen huono vaihtoehto on asioiden ohittaminen tai pään työntäminen pensaikkoon. Haastavien kysymysten ulkopuolelle jättäytyessä kristilliset yhteisöt sulkeutuvat, eivätkä ihmiset enää saa eväitä ympäröivän maailman kohtaamiseen.

 

Yhteiskunnallinen kehitys voi kristityistä näyttää synkältä ja maassamme on mitä ilmeisemmin entistä vähemmän vakaumuksellisia kristittyjä. Lisäksi heihin kohdistuu aggressiivista disinformaatiota. Tämä saa kristityt joskus näyttämään taantumuksellisilta fundamentalisteilta.

 

Samaan hengenvetoon on todettava, että alkuseurakunta eli huomattavasti vaikeammissa olosuhteissa ja paineissa. Silti evankeliumi levisi räjähdysmäisesti kaikkeen maailmaan. Evankeliumin mukana on levinnyt kaikkinainen hyvinvointi, ihmisarvon kunnioitus, naisten ja lasten tasa-arvo sekä monet muut yhteiskuntaa rakentavat tekijät.

 

Kristityillä on edelleen paljon annettavaa yhteiskuntamme tulevaisuuden rakentamisessa, kunhan toimimme viisaasti. Nyt jos koskaan on vaikuttamisen paikka.

 

 

Jyrki Palmi


Kirjoittaja on Jyväskylän helluntaiseurakunnan johtava pastori.Artikkelit
15/2019

ArtikkelitKevät on ihanaa aikaa. Meille romaneille yksi kevään merkki on kansainvälinen romanien kansallispäivä 8. huhtikuuta. Päivän viettoon liittyy monenlaisia tunnelmia.

Erääss...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan