Kristitylläkin on ääni

Rukoileminen maan johtajien ja esivallan puolesta on arvokasta ja kristityille annettu tehtävä. Myös tulevien eduskuntavaalien puolesta on hyvä rukoilla. Tämän lisäksi jokaiselle kristitylle on maassamme annettu äänioikeus, jota vapaassa demokratiassa tulisi arvostaa ja käyttää hyväksi. Äänestämättä jättäminen ei palvele sitä päämäärää, johon Raamattu uskovia kehottaa, eli olemaan maan suola ja valkeus.

 

Äänestämiseen valmistautumisessa olisi hyvä perehtyä ehdokkaiden arvomaailmaan ja poliittisiin näkemyksiin. Myös ehdokkaan sanojen ja tekojen tulisi olla uskottavassa tasapainossa. Nykyisin poliittiset päättäjät ovat suurennuslasin alla. Tällaisessa mediaympäristössä päättäjiltä vaaditaan moraalista selkärankaa, läpinäkyvyyttä ja nuhteetonta käyttäytymistä myös henkilökohtaisessa elämässä. Olisi hyvä, jos eduskuntaan saataisiin mahdollisimman paljon suoraselkäisiä kristittyjä vaikuttamaan laaja-alaisesti yli puoluerajojen.

 

Jeesuksen sanat ”olkaa viisaita kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset” sopii erittäin hyvin myös politiikkaan. Kristityt eivät aina ole osanneet toimia näin ja vastustamispolitiikka on joskus tuonut kristityille ahdasmielisen ja tuomitsevan rakkikoiran maineen.

 

Samoin kuin taitava merenkävijä osaa luovia myrskyisellä merellä, tulisi viisaiden kristittyjen osata luovia poliittisten myrskyjen keskellä ja ohjata laivaa taitavasti kohti haluttua määränpäätä. Pelkkä yleisen kehityksen vastustaminen tai tosiasioiden kieltäminen ei ole hyvä vaihtoehto. Toinen huono vaihtoehto on asioiden ohittaminen tai pään työntäminen pensaikkoon. Haastavien kysymysten ulkopuolelle jättäytyessä kristilliset yhteisöt sulkeutuvat, eivätkä ihmiset enää saa eväitä ympäröivän maailman kohtaamiseen.

 

Yhteiskunnallinen kehitys voi kristityistä näyttää synkältä ja maassamme on mitä ilmeisemmin entistä vähemmän vakaumuksellisia kristittyjä. Lisäksi heihin kohdistuu aggressiivista disinformaatiota. Tämä saa kristityt joskus näyttämään taantumuksellisilta fundamentalisteilta.

 

Samaan hengenvetoon on todettava, että alkuseurakunta eli huomattavasti vaikeammissa olosuhteissa ja paineissa. Silti evankeliumi levisi räjähdysmäisesti kaikkeen maailmaan. Evankeliumin mukana on levinnyt kaikkinainen hyvinvointi, ihmisarvon kunnioitus, naisten ja lasten tasa-arvo sekä monet muut yhteiskuntaa rakentavat tekijät.

 

Kristityillä on edelleen paljon annettavaa yhteiskuntamme tulevaisuuden rakentamisessa, kunhan toimimme viisaasti. Nyt jos koskaan on vaikuttamisen paikka.

 

 

Jyrki Palmi


Kirjoittaja on Jyväskylän helluntaiseurakunnan johtava pastori.
15/2019

UutisetVlogeissa painavia kysymyksiä voi lähestyä rennossa ilmapiirissä.
PääkirjoitusRukoileminen maan johtajien ja esivallan puolesta on arvokasta ja kristityille annettu tehtävä. Myös tulevien eduskuntavaalien puolesta on hyvä rukoilla. Tämän lisäksi jokaiselle kristitylle on...
UutisetVenäjän Helluntai- ja Baptistiunionien tärkeimmät teologiset seminaarit eivät saa enää ottaa sisään uusia opiskelijoita, Forum 18 uutisoi.

Molemmat seminaarit ovat olleet...
KolumniHelluntaiherätys on taitekohdassa. Kun vuoden 2017 jäsentilastot näyttivät, että liikkeemme koko oli pienentynyt viidellä henkilöllä, evankelistat peräänkuuluttivat, emmekö olisi voineet jot...
Raamatun äärelläYmmärrys Pyhän Hengen persoonasta ja toiminnasta uudestisyntyneessä ihmisessä muodostavat ehkä tunnetuimman ja keskeisimmän helluntaiteologisen korostuksen.
ArtikkelitKevät on ihanaa aikaa. Meille romaneille yksi kevään merkki on kansainvälinen romanien kansallispäivä 8. huhtikuuta. Päivän viettoon liittyy monenlaisia tunnelmia.

Erääss...
PikavisiittiRistin Voitto päätti etsiä Suomen itäisimpänä asuvan helluntailaisen. Löytyi aviopari Veikko ja Marja Sissonen.
MielipideKiitän Petri Mäkilää erinomaisesta todistuspuheenvuorostaan Ristin Voiton äskettäisessä pääkirjoituksessa (RV 12/2019). Myös Lukijalta-palstalla oli tästä samasta asiasta rehellinen, hyvä kann...
MielipideViime vuosien aikana olen suureksi murheekseni havainnut, että vaikka maamme ja kansamme elää jatkuvasti syvenevässä moraalisessa pimeydessä, seurakunnissamme ei tätä tunnuta havaitsevan. Tar...
MuutBible journaling yhdistää Raamatun lukemisen ja askartelemisen, kun rohkaiseva
teksti kirjoitetaan kauniisti paperille ja koristellaan.
UutisetKiinassa on jo enemmän kristittyjä kuin kommunistipuolueen jäseniä.
Uutiset”Sosiaalinen media on syytä alkaa ottaa tosissaan. Se on paljon voimakkaampi ase kuin kristityt ymmärtävät”, mediaguru Phil Cooke korosti Helsingin Saalemin Mediapäivässä 3. huhtikuuta.

...
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja