Tiistai 5. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Laila, Leila

Kosketa kirjalla

On sääli ja suuri menetys, jos upeat kristilliset teokset jäävät vain pienen vähemmistön luettaviksi tai kuunneltaviksi, Veera Hug kirjoittaa. (Veera Haapalahti)
On sääli ja suuri menetys, jos upeat kristilliset teokset jäävät vain pienen vähemmistön luettaviksi tai kuunneltaviksi, Veera Hug kirjoittaa. (Veera Haapalahti)

6.11.2023 | Löytyisikö osastoltanne eri uskonnoista kertovaa lastenkirjaa? tiedusteli suomalainen buddhalaisäiti, joka halusi lapsensa voivan tutustua paitsi omaan uskontoonsa myös kristinuskoon. Hän halusi tietää, voisiko ihminen olla yhtä aikaa sekä buddhalainen että kristitty. 

Helsingin Kirjamessujen kristillisten kustantajien yhteisellä osastolla käytiin yllä kuvatun lisäksi lukuisia muitakin mielenkiintoisia keskusteluja. Erään papin mukaan moni arkisesti alkanut juttutuokio eteni sielunhoidolliseksi tilanteeksi. 

Saarnaajan mukaan ”Paljolla kirjojen tekemisellä ei ole loppua”. Messujen päättymättömät kirjapinot ja painetusta sanasta maksetut eurot osoittivat sen, että kyseessä ei ollut vain mielenkiintoinen tapahtuma. Messukeskuksen mukaan ”kymmenet tuhannet kävijät osoittivat kuhinallaan, että kirja elää ja voi hyvin”.

 

 

      Ikuisuuskohtaloon voi vaikuttaa antamalla kirjan.

 

Kirjamessuilla oli tänä vuonna 88 000 kävijää, ja lukuisilla messulavoilla käytiin yli 900 keskustelua. Kymmenissä niistä oli selkeä kristillinen sisältö, koska kristillisten kustantajien osastolla toimi Radio Dein haastattelulava. Kirjailijat ja asiantuntijat esittelivät siellä uutuusteosten sisältöä – esimerkiksi sitä, miten Jumala voi ja haluaa olla vaikuttamassa ihmisten elämään. Yksi kohokohdista oli Tanja Närhin haastattelu, jossa hän ei kirjailijana edustanut omaa teostaan vaan asiantuntijana puhui Raamatusta.  

Äskettäin ikuisuuteen siirtyneen Loren Cunninghamin klassikkoteos Kirja, joka muuttaa kansat avaa Raamatun vaikutusta paitsi yksilöiden, myös kokonaisten maiden ja kansojen kohdalla. 

Jeesuksen muut uskonnot tienä Jumalan luo poissulkevat sanat ”Minä olen tie, totuus ja elämä” tekivät positiivisen vaikutuksen myös alussa mainittuun buddhalaisnaiseen. Hänen etsimäänsä kirjaa ei löytynyt, mutta vinkki Jippii-raamattukouluvideoista innosti. 

On hienoa, että Kirjamessuilla myytiin Raamattuja. Saakoon Jumalan siunaus levitä niiden kautta mahdollisimman laajalle. Jumala on kuitenkin rohkaissut useita seuraajiaan kirjoittamaan myös muita kirjoja, jotka taas kutsuvat ihmisiä Sanan äärelle. 

On sääli ja suuri menetys, jos upeat kristilliset teokset jäävät vain pienen vähemmistön luettaviksi tai kuunneltaviksi. Evankeliumia voi viedä eteenpäin monin tavoin. Myös pyytämällä kirjastoja tai kirjakauppoja tai marketteja hankkimaan valikoimiinsa kristillisiä uutuuksia. Tai paketoimalla niitä läheiselle lähtevään lahjapakettiin. Tai antamalla lahjakortin historialliseen Ajassa-sovellukseen. 

Painetun ja kuullun sanan voima on suuri, ja se puhuu silloinkin, kun ihminen on yksin kirjan kanssa. 

Yhden messuilla bongatun mainoksen mukaan maailmaa voi muuttaa myös nojatuolissa. Yhden ihmisen ja jopa kansojen ikuisuuskohtaloon voi vaikuttaa antamalla kirjan. 

 

Veera Hug 

Kirjoittaja on Aikamedian sisältöjen päätoimittajaUUTISET