Tiistai 23. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Yrjö, Jyrki, Jyri, Yrjänä, Jori, Georg, Göran, Örjan Jöran Jörgen, Jörn

Korkeimman suojassa

Juhannuksena voimme jälleen suurella joukolla kokoontua myös yhdessä rukoilemaan Suomen ja koko Euroopan puolesta, jotta evankeliumin rauhan sanoma Kristuksesta saa tavoittaa kansakunnat, Marko Halttunen kutsuu.
Juhannuksena voimme jälleen suurella joukolla kokoontua myös yhdessä rukoilemaan Suomen ja koko Euroopan puolesta, jotta evankeliumin rauhan sanoma Kristuksesta saa tavoittaa kansakunnat, Marko Halttunen kutsuu.

(19.3.2023) Ensi kesän Juhannuskonferenssinteemana on Psalmin 91 tekstistä nouseva lohdullinen ajatus ”Korkeimman suojassa”. Konferenssitoimikunta päätti teemasta jo viime kesänä. Se tuskin on menettänyt ajankohtaisuuttaan, vaikka otsikko voi herättää vanhemmalla väellä nostalgisia muistoja 1980-luvulla Pekka Salmisen herkästi tulkitsemasta laulusta ”Joka Korkeimman suojassa istuu, Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy”. 

Tosiasiassa 1980-luvun kylmän sodan tuulet puhaltavat tänäänkin. Vastakkainasettelun aika on palannut maailmanpolitiikkaan rytinällä. Kylmä sota on leimahtanut myös roihuaviin liekkeihin Venäjän hyökättyä naapurimaansa Ukrainan kimppuun helmikuussa 2022. Suurvaltojen liikkeet ja liittoumat alkavat luoda melkein Harmageddonin kaltaisia kuvia horisonttiin. Uhkailut jopa ydinaseiden käytöstä palauttavat mieliin 1980-luvulta tuttuja pelkoja. 

Yli 70 vuoden rauhan ajasta nauttinut Eurooppa on joutunut jälleen todistamaan, mihin vihanpito ja vallanhimo pahimmillaan johtavat. Onkin syytä muistaa, mistä Euroopan rauha on kummunnut: kristillisestä sovinnon ja lähimmäisenrakkauden hengestä, joka sai toisen maailman sodan jälkeen viholliskansojen johtajat, Ranskan ulkoministeri Robert Schumanin ja Saksan liittokansleri Konrad Adenauerin, kristittyinä valtiomiehinä lyömään sovinnon kättä. Eurooppa on saanut olla Korkeimman suojassa – suojassa sodalta.  

Kun Ison Kirjan vihkiäiskonferenssia 1993 juhlittiin 30 vuotta sitten, kylmä sota oli muuttunut rauhanomaiseksi rinnakkaineloksi myös idän ja lännen välillä. Rautaesirippu oli murtunut ja uusi vapauden aika koittanut myös Itä-Euroopan kansoille. Tuo 30 vuoden ainutlaatuinen aikaikkuna on selvästi sulkeutunut yhä enemmän; niinpä Juhannuskonferenssia 2023 järjestetään hyvin erilaisessa maailmassa. 

Nyt ei ole kuitenkaan aika synkistellä, vaan toimia uskossa. Meillä on vielä erinomainen mahdollisuus kokoontua myös konferenssiin. Psalmin 91 mainitsema kulkutautikaan ei onneksi uhkaa tänä kesänä samalla tavalla kuin kahtena edellisenä koronavuonna. Juhannuksena voimme jälleen suurella joukolla kokoontua myös yhdessä rukoilemaan Suomen ja koko Euroopan puolesta, jotta evankeliumin rauhan sanoma Kristuksesta saa tavoittaa kansakunnat. 

Synkkienkin pilvien alla on hyvä muistaa Raamatun lupaus: ”Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme” (Room. 8:38–39).

 

 

Marko Halttunen 

Kirjoittaja on Ison Kirjan Konferenssikeskuksen johtaja. 



UUTISET