Sunnuntai 11. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Verna, Verna

Johtajuuden salaisuuksia

Juuri päättyneissä nuorten jääkiekon MM-kisoissa Suomi menestyi loistavasti. Erästä maajoukkueen pelaajaa haastateltiin hyvän pelin ja onnistuneen henkilökohtaisen suorituksen jälkeen. Toimittajan antaessa hyvän palautteen pelaajan onnistuneesta pelistä nuori pelaaja sanoi pysäyttävästi: ”Tärkeämpää kuin nimi selässä on logo rinnassa.” Tämä nuorimies oli oivaltanut joukkuepelaamisen tärkeyden.

 

Kuningas Daavidin johtajuuden menestymisen salaisuus oli avoimuus ja nöyryys Jumalan ja ihmisten edessä. Hän antoi tilaa Jumalalle niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Hän tarvitsi Jumalansa apua elämänsä kaikissa tilanteissa. Daavid oli mies, jonka sydän oli Jumalan mielen mukainen, koska hän tahtoi epäonnistumisistaan huolimatta taipua Jumalan tahtoon.

 

Daavid oli kyllä mies, joka teki syntiä – mutta myös mies, joka tunnusti syntinsä ja sai syntinsä anteeksi. Psalmissa 51 hän sanoo: ”Jumala, luo minuun puhdas sydän ja anna minulle uusi, vahva henki. Älä heitä minua pois kasvojesi edestä, äläkä ota minulta pois Pyhää Henkeäsi. Anna minulle jälleen autuutesi ilo, ja tue minua alttiuden hengellä.”

 

Mekaanikko oli irrottamassa moottoripyörän sylinterinkantta. Vilkaistessaan sivulle hän huomasi kuuluisan sydänkirurgin tulleen korjaamoon. Tämä odotti kaikessa rauhassa, kunnes mekaanikko oli saanut kannen auki ja moottorin sydämen sylintereineen ja mäntineen näkyviin. Mekaanikko suoristautui, pyyhki käsiään trasseliin ja sanoi: ”Päivää, tohtori! Vilkaiskaapa hieman tänne!”

 

Sydänkirurgi hämmästyi pyyntöä, mutta käveli korjattavan ison moottoripyörän luo. Mekaanikko sanoi: ”Katsokaapa tätä moottoria. Minä puran ja avaan sen sydämen. Minä otan männät ulos, hion sylinterit, korjaan kaiken tarvittavan ja laitan kaiken jälleen takaisin. Sen jälkeen moottori toimii taas moitteettomasti.”

 

”Miten on mahdollista, että minä tienaan vuodessa 40 000 euroa mutta te 400 000 euroa, kun me itse asiassa teemme aivan samanlaista työtä?” mekaanikko jatkoi. Sydänkirurgi hymyili, kumartui lähemmäksi mekaanikkoa ja kuiskasi: ”Yritäpä tehdä se niin, että moottori pysyy koko ajan käynnissä!”

 

On niin monia, jotka tietävät ja osaavat hyvin sivusta johtamisen. He tietävät, miten toisten avioliittoja, perheitä, työpaikkoja, harrastustoimintaa ja jopa seurakuntia johdetaan. Edellinen kertomus osoittaa, mikä ero on elämällä ja opilla, viisaudella ja tiedolla, elävällä ja kuolleella.

 

Seurakunta elävänä organismina vaatii kaiken viisauden ja taidollisuuden, kaiken tuen ja rohkaisun, joten haastan meitä kaikkia rukoilemaan oikeita ihmisiä oikeille paikoille.

 

 

Markku Tuppurainen

 

Kirjoittaja on Seinäjoen helluntaiseurakunnan johtava pastori.UUTISET