Tiistai 28. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Alma, Alma

Jeesus tulee varmasti takaisin

Koronapandemian aika on kiihdyttänyt poleemista keskustelua sosiaalisessa mediassa monella saralla. Salaliittoteoriat, spekulaatiot ja tiedon nimellä kulkevat valhetiedot leviävät kulovalkean tavoin.

 

Aikamme asettaa kristilliselle seurakunnalle vaikean haasteen pitäytyä totuudessa eikä toimia valhetiedon levittäjänä silloinkaan, kun se näyttäisi edistävän ”omaa asiaa”. Todistettavasti väärä informaatio on syytä paljastaa. Kukaan ei loppujen lopuksi tule hyötymään valheista. Tarkoitus ei pyhitä keinoja pandemiakriisin keskelläkään.

 

Eskatologiset teemat, kuten Jeesuksen toinen tuleminen, antikristuksen aika ja pedon merkki vilahtelevat keskusteluissa. Keskustella saa ja mielipiteitä voi esittää. Kristillistä seurakuntaa sitoo kuitenkin yhteys seurakunnan päähän, Jeesukseen, josta sanotaan, että hän on itse totuus, ja että Henki, jonka hän on meille antanut, johtaa meidät kaikkeen totuuteen. Totuudessa pysyminen ei ole kristitylle vain vaihtoehto vaan elinehto.

 

Siksi on pidettävä huolta siitä, että lopunajallisten spekulaatioiden aallot eivät peitä alleen niitä asioita, jotka ovat tosia ja varmoja. Jeesuksen toinen tulemus on yksi tällainen asia ja myös RV-lehden 27–31 teema. Kristuksen paluu on yksi kristillisen uskon fundamenteista ja sisältynyt kaikkina aikoina uskon ydinasioihin riippumatta kirkkokunnista ja niiden lopunajallisten näkemysten yksityiskohdista. Kaikki klassiset uskontunnustukset mainitsevat asian. Mahdollinen taitamattomuus asian käsittelyssä menneinä vuosikymmeninä ei myöskään ole syy vaieta asiasta nyt kokonaan.

 

Jeesuksen toinen tulemus on yhtä varma kuin se, että hän on tullut jo kerran sovittaakseen syntimme. Se on itse asiassa kristillisen seurakunnan toivo: maailma on pahan vallassa, mutta vain rajallisen ajan, ja paha saa palkkansa. Jumalan Pojan maanpäällinen elämä, kärsimys, kuolema, ylösnousemus, taivaaseen astuminen ja hänen tuleva ilmestymisensä toistamiseen ovat välttämättömiä sille, että eräänä päivänä koko maa on täynnä Herran kirkkautta ja vanhurskaus hallitsee. Tulee uusi maa ja uudet taivaat. Tämän kertominen on osa evankeliumia.

 

Seurakunta, joka elää lähellä Vapahtajaa, odottaa hänen paluutaan. Se ei ole sille uhka eikä pelon aihe vaan lohdutus. ”Hän, joka todistaa tämän, sanoo: ’Totisesti, minä tulen pian.’ Aamen, tule Herra Jeesus!”

 

Herran tulemusta odottaessa lukijamme joutuvat tänä kesänä odottamaan tovin myös seuraavaa Ristin Voitto -lehteä. Jo keväällä Aikamediassa tehtiin päätös, että jatkossa heinäkuussa lehtemme ilmestymisessä pidetään neljän viikon kesätauko ja näin mahdollistetaan pienen lehtitoimituksemme kesälomat. Seuraava lehti ilmestyy siis elokuun ensimmäisellä viikolla. Mutta, mikäs on hyvää odotellessa. Siunattua ja levollista kesää.

 

 

Petri Mäkilä

 

Kirjoittaja on Ristin Voitto -lehden päätoimittaja.UUTISET