Sunnuntai 2. lokakuuta.
Nimipäivää viettää Valio

Iso Kirja seurakuntien tukena

Opiskelun tavoitteena on oppia perustelemaan uskoa, maailmankuvaa ja arvoja, joita tänä aikana erilaiset nyky-yhteiskunnan ilmiöt ympärillämme haastavat. Tämä on tärkeää myös seurakuntien nuorisotyössä, Tanja Laulainen kirjoittaa.
Opiskelun tavoitteena on oppia perustelemaan uskoa, maailmankuvaa ja arvoja, joita tänä aikana erilaiset nyky-yhteiskunnan ilmiöt ympärillämme haastavat. Tämä on tärkeää myös seurakuntien nuorisotyössä, Tanja Laulainen kirjoittaa.

Aurinkoinen tapahtuma-, matkailu- ja leirikesä on takana. Päällimmäisenä on kiitollisuuden tunne. Tapahtumat on juhlittu, matkailijat ovat viihtyneet ja kolme sataa lasta ja nuorta ovat olleet leiriläisinä. Lisäksi lähes sata nuorta aikuista on toiminut ohjaajina kesän aikana Ison Kirjan leireillä. Vielä odotellaan useita satoja nuoria ja kymmeniä vapaaehtoisia loppukesän YC-tapahtumaan. 

Kohtaamisten kesä on ollut merkityksellinen. Isossa Kirjassa on lomailtu, ratsastettu, pelattu, naurettu, uitu, nautittu yhdessäolosta ja uusien kavereiden löytymisestä. Raamattutunneilla on opittu uskossa kasvusta, ihmetelty yhdessä kiperiä kysymyksiä, pohdittu ja löydetty perusteluja omalle uskolle. Tavoitteeksi on asetettu, että pystyisimme opetuksessa riittävästi pohtimaan ja vastaamaan niihin kysymyksiin, joita lapset ja nuoret aidosti arjessaan kohtaavat. Yhdessä on myös rukoiltu ja koettu ikimuistoisia uskoa vahvistavia hetkiä.

 

 

     Noin 80 nuorta kävi kasteella Fifteen-leirien yhteydessä.

 

Leirit ovat valtakunnallisena toimintana mahdollistaneet myös uusia kaverisuhteita eri puolelta Suomea tuleville nuorille. Opetusten lisäksi tavoitteena on tukea kavereiden löytymistä, ja siinä on monessa kohtaa onnistuttu hienosti. 

Ilolla seuraamme nuorten elämää ja vahvistamme hyviä kaveriverkostoja aina tuleville opiskelupaikkakunnille asti. Hyvän opetuksen tukemana moni nuori on löytänyt vahvistusta uskolleen. Iloitsemme, että noin 80 nuorta kävi tänäkin kesänä kasteella Fifteen-leirien yhteydessä järjestetyissä kastejuhlissa. Kiitollisuudella ja rukouksin saatamme nuoret koteihin ja kotiseurakuntiin.

 

 

      Tuetaan työtä nuorten ja opiskelijoiden parissa.

 

IK-opistolla satsaamme erityisesti henkilökohtaisen uskon ja arvopohjan vahvistamiseen leireillä ja tapahtumissa. Tämä on keskeistä myös koulutuslinjoillamme uuden syyskauden alkaessa. Parhaimmillaan opiskelu omassa raamattukoulussa vahvistaa henkilökohtaista uskoa ja identiteettiä kristittynä. 

Opiskelun tavoitteena on oppia perustelemaan uskoa, maailmankuvaa ja arvoja, joita tänä aikana erilaiset nyky-yhteiskunnan ilmiöt ympärillämme haastavat. Tämä on tärkeää myös seurakuntien nuorisotyössä. Yhteiskunta erkaantuu jatkuvasti enemmän kristillisistä arvoista. Tästä syystä seurakuntien ja Ison Kirjan merkitys korostuu helluntaiseurakuntien omana raamattukouluna sekä aidon uskon ja kristillisen maailmankuvan tukijana ja vahvistajana. 

Rukoillaan ja tuetaan työtä nuorten sekä kaikenikäisten opiskelijoiden parissa taas koulujen ja seurakuntien syyskausien alettua. Tartutaan toimeen ja tavoitellaan tulevaisuuden ja toivon sanoman leviämistä vahvasti erilaisten työmuotojen kautta. 

 

Tanja Laulainen 

Kirjoittaja on IK-opiston rehtori.UUTISET