Tiistai 5. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Laila, Leila

Ihana Helluntaiherätys!

Yhteinen ja yksityinen rukous vetävät Pyhän Hengen toiminnan puoleensa, Usko Katto kirjoittaa.
Yhteinen ja yksityinen rukous vetävät Pyhän Hengen toiminnan puoleensa, Usko Katto kirjoittaa.

21.11.2023 | Pyhän Hengen toiminta ja lämmin läsnäolo kokoontumisissa ovat helluntailaisuuden ihania tunnuspiirteitä. Evankeliumia Jeesuksesta on julistettu ja ohjattu kokemaan todeksi. Tärkeää on ollut kokea Jumalan todellisuus arjessa, hänen voimansa ja apunsa elämän kiemuroissa. 

Pyhä Henki toimii jokaisen elämässä, ja rukouksen kautta on saatu vastaanottaa tätä. Teoria ja teologia ovat tulleet perässä. Niitä ei ole korostettu elämän todellisuuden kustannuksella. Juuri lähelle tuleva julistus ja arkea rohkaiseva seurakuntaelämä ovat olleet tärkeitä helluntailaisille. Ne ovat vetäneet magneetin lailla ihmisiä seurakuntiin. 

Helposti Pyhän Hengen ilmapiiri saattaa ajan mittaan himmetä ja tilalle tulla hengelliset suoritukset. Ajan kiireet, elämän murheet ja oma elämänpiiri vievät pois läheisestä seurakuntayhteydestä ja himmentävät kokemuksen Jumalasta. Uskova väsyy kuolleelta tuntuvaan hengellisyyteen ja seurakuntaelämään.

 

 

      Ne ovat vetäneet magneetin lailla ihmisiä seurakuntiin.

 

Miten Hengen toiminta ja kokemus saataisiin takaisin? Ei muuten kuin palaamalla Jeesuksen luokse, olemalla taas riippuvainen hänestä ja pysymällä hänessä kiinni kiireen ja ihmissuhdekoukeroiden keskellä. Jos tämä Hengen todellisuuden kokeminen uupuu, takaisin on vain yksi tie: kääntyä hänen puoleensa, jolta kaikki hyvä tulee! 

Yhteinen ja yksityinen rukous vetävät Pyhän Hengen toiminnan puoleensa. Rukous osoittaa riippuvuuden hänestä. Siinä annamme aikaamme ja huomiotamme Jeesukselle. Huudamme hänen apuaan. Jos on kielillä puhumisen lahja, se on oiva tapa viipyä hänen lähellään. Rukoilla kielillä ja antaa Pyhän Hengen rukoilla. Tämä on erityisestä työtoveruutta Jumalan kanssa. 

Myös paasto on erityistä hiljentymistä ja Jumalaan vetoamista. Siinä vaikutamme kehoomme ja pakotamme sen rauhoittumaan. Jumala toimii rukoustemme kautta ja on erityisen sitoutunut yhteistyöhön kanssamme. Ei tarvita konsteja ja kikkoja Pyhän Hengen kokemiseen ja ilmenemiseen. Ei kiinnostavia teemoja tai jännittäviä seurakuntatapahtumia. Rukous riittää. 

Yhteinen ja yksityinen rukous tukevat toisiaan. Pienissä rukousryhmissä jaetaan elämän haasteita luottamuksellisesti ja kohdataan aidosti. Ne rohkaisevat omaa rukouselämää. Yksityinen rukous tuo Jumalan todellisuuden lähelle. Siinä kuullaan Herran puhe paremmin ja seurataan hänen ääntään. Myös mielen nöyrtymistä ja omien virheiden tunnustamista tapahtuu. 

Jokaisella on kädessään rukouksen työkalu ja ase. Yksin ja yhdessä riipumme Jeesuksessa kiinni ja vedämme Pyhän Hengen läsnäolon elämäämme. Ihana helluntailaisuus tulee jälleen todeksi arjessamme. 

 

Usko Katto 

 

Kirjoittaja on Tampereen Helluntaiseurakunnan johtaja. UUTISET