Tiistai 25. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Uuno, Uno

Hyvää tässä Ajassa 

Kaiken tämän keskelle seurakunta on kutsuttu olemaan toivon majakka, Veera Hug kirjoittaa.
Kaiken tämän keskelle seurakunta on kutsuttu olemaan toivon majakka, Veera Hug kirjoittaa.

22.4.2024 | Suuri osa suomalaisia lukee uutisensa puhelimen, tietokoneen tai tabletin ruudulta. Eivätkä niiltä luetut sisällöt ole viime aikoina olleet kovin hyviä.  

Juuri nyt moni pienituloinen miettii, mistä rahat arjen edes välttämättömään pyörittämiseen tai perheestä huolehtimiseen tai kumpi on tärkeämpää, ruoka vai lääkkeet.  

Yhteiskunnan pahoinvoinnin yksi kilpistymiskohta nähtiin Vantaan kouluampumisen yhteydessä, mutta valtava määrä kipua ja ahdistusta on kätketty onnellisen maamme suljettujen ovien taakse sinne, mistä ne eivät koskaan ylitä uutiskynnystä. Yksinäisiin olohuoneisiin, masentuneiden arkeen ja monin tavoin taakoittettujen kyyneleisiin.  

Oman lisänsä muutenkin haastavaan yhtälöön tuo yhä jännitteisempi maailmanpoliittinen tilanne. Sanomat sodista ja sotapuheen arkipäiväistyminen vaikuttavat paitsi siellä, missä soditaan, myös täällä koti-Suomessa etenkin lasten ja nuorten, mutta myös monen aikuisen turvallisuuden tunteeseen. Se on jo järkkynyt. 

 

 

      Koska evankeliumin tulee elää tässä ajassa.

 

 Evankeliumi on hyvä uutinen. Jeesus Kristus on Rauhanruhtinas. Juuri nyt tämä on kaivattu viesti, joka on tärkeää saada ihmisten ulottuville sinne, missä he ovat.  

Vappuna julkaistaan pitkän prosessin tuloksena Aikamedian Ajassa-verkkolehti, josta on Ristin Voiton lisäksi luettavissa Hyvän Sanoman ja osittain myös Paimen Plus -lehden artikkeleita. Jo nyt lehden testiversio on nähtävissä Ajassa-sovelluksessa. Vappuna aukeaa myös lehden selainversio, mikä mahdollistaa sisältöjen jakamisen sosiaaliseen mediaan.  

Miksi ihmeessä olemme Aikamediana halunneet panostaa todella paljon siihen, että tuttu ja turvallinen Ristin Voitto voi sekin hypätä puhelinten ruuduille ja myös näyttää siellä aivan uudelta?  

Koska evankeliumin tulee elää tässä ajassa. Sen tulee kääntyä joka kielelle ja olla ymmärrettävä kaikkien kulttuurien keskellä. Myös diginatiivin sukupolven, joka kyllä lukee, muttei juurikaan paperilta.  

Nyt meillä on kristittyinä ja seurakuntina mahdollisuus hyötyä suuren työn tuloksista ja ottaa uusi työkalu käyttöön. Seurakuntakenttäämme jo yli sata vuotta yhdistänyt Ristin Voitto voi jälleen yhdistää meitä myös yli sukupolvirajojen. Samalla kun lehti ilmestyy edelleen myös paperisena, verkkoversiot mahdollistavat hyvien uutisten jakamisen aiempaa laajemmin.  

Tätä lehteä voi siis tulevaisuudessa lukea myös uudistuneen ristinvoitto.fi-sivuston kautta tai osana Ajassa-sovellusta, jolloin verkkolehden lisäksi pääsee myös kuuntelemaan kristillisiä äänikirjoja, musiikkia ja podcasteja, lukemaan rakentavia e-kirjoja ja katsomaan videoita.  

Kansainvälisten tutkimusten mukaan aikamme ihmiset tarvitsevat Jeesuksen opetuslapsena kasvamisen tukemiseen myös hyvää digitaalista sisältöä. Siksi on Ajassa.   

  

  

Veera Hug  

Kirjoittaja on Aikamedian sisältöjen päätoimittaja ja seurakunnan istuttaja. UUTISET