Tiistai 28. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Leo, Leo, Leopold

Hellittämätön nälkä

"Päivi Räsäsen oikeudenkäynnin myötä Raamattu on noussut näkyvästi yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia kertoa Raamatun ydinsanomasta eli Jumalan pelastavasta armosta", Pekka Havupalo haastaa.
"Päivi Räsäsen oikeudenkäynnin myötä Raamattu on noussut näkyvästi yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia kertoa Raamatun ydinsanomasta eli Jumalan pelastavasta armosta", Pekka Havupalo haastaa.

Kutsumme herätyksiksi ajanjaksoja, joina Jumala toimii paikallisesti tai alueellisesti poikkeuksellisen voimakkaasti. Herätyksissä monet alkavat seurata Jeesusta, väljähtynyt usko leimahtaa uuteen liekkiin, itsekäs elämäntapa suistuu valtaistuimeltaan ja Pyhä Henki vaikuttaa armolahjojen koko laajuudessa. 

Menneitä herätyksiä yhdistävät monet syvät tarpeet, joita Jumala on sytyttänyt Jeesukseen uskovien ihmisten sisimpään. Yksi niistä on hellittämätön nälkä saada tietää, mitä Jumala sanassaan sanoo. Siksi useimmat herätykset kaikkialla maailmassa ovat johtaneet raamattuinnostukseen ja raamattukursseihin sekä pitempänä kehityksenä raamattuopistoihin ja -kouluihin.

 

 

      Rakkaus Raamattuun voi uudistua.

 

Suomen Helluntaiherätys ei ole poikkeus tästä kehityksestä. Sen ensimmäinen raamattukurssi pidettiin jo vuonna 1912 Lempäälässä. Seuraavina vuosikymmeninä raamattukurssitoiminta laajeni ja johti lopulta oman Raamattuopiston perustamiseen Paimioon vuonna 1952. Monien vaiheiden jälkeen nyt 70-vuotias Raamattuopistomme siirtyi nykyiselle paikalleen Keuruulle ja sai nimekseen Iso Kirja. 

Yksi Iso Kirja -opiston tavoitteista on sytyttää ja pitää yllä rakkautta Raamattuun. Siksi opisto tarjoaa monenlaisia sisältöjä alkaen lyhyemmistä Raamatun perusopinnoista ja päätyen vaativiin akateemisiin tutkintoihin. Raamattuun perehtyminen tuottaa iloa Pyhälle Hengelle. Pyhän Hengen tulesta syttynyt tieto on parempi kristillisen julistuksen ja palvelun pohja kuin tuli ilman tietoa tai tieto ilman tulta. 

Päivi Räsäsen oikeudenkäynnin myötä Raamattu on noussut näkyvästi yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia kertoa Raamatun ydinsanomasta eli Jumalan pelastavasta armosta, jota hän tarjoaa kaikille Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen pohjalta. Tilanne myös haastaa kristittyjä paneutumaan syvemmin ja määrätietoisemmin Jumalan sanaan. 

Meidän on hyvä muistaa, että Raamatun nälkä näkyy selkeästi maissa, joissa on vaarallista olla kristitty. Monissa niistä Raamattu on uskoville harvinainen aarre, jonka osia kopioidaan ja opetellaan ulkoa silloin, kun se on mahdollista. Niin ikään Raamatun vapaan saatavuuden Suomessa on hyvä rukoilla niiden kieliryhmien puolesta, jotka eivät ole koskaan saaneet kokea, että Jumala puhuu myös heidän äidinkieltään. 

Rakkaus Raamattuun voi uudistua, kun luemme sitä säännöllisesti ja rukoillen. Tässä IK-opiston kurssit voivat olla suureksi avuksi. Martti Luther käänsi Uuden testamentin kreikasta saksaksi yhdessätoista viikossa vuonna 1522. Kuinka pitkälle me ehdimme Uuden testamentin lukemisessa samassa ajassa? 

 

Pekka Havupalo 

Kirjoittaja on Turun helluntaiseurakunnan johtava pastori.UUTISET