Opetus: Miten opetuslasten tekeminen käytännössä tapahtuu? Mikä oli Jeesuksen malli?

Opetuslapseuttaminen on elämän jakamista, esimerkkinä ja tukena olemista, Merja Hakala kirjoittaa. (Shutterstock)
Opetuslapseuttaminen on elämän jakamista, esimerkkinä ja tukena olemista, Merja Hakala kirjoittaa. (Shutterstock)

13.3.2024 | Merja Hakala 

Sitten Jeesus nousi vuorelle. Hän käski luokseen ne, jotka hän oli valinnut, ja he lähtivät hänen mukaansa. Nämä kaksitoista Jeesus kutsui olemaan kanssaan lähettääkseen heidät saarnaamaan ja valtuuttaakseen heidät karkottamaan saastaisia henkiä. (Mark 3:13–15.) 

Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni (Matt 28:19; lue myös jakeet 18 ja 20). 

Opetuslasten tekeminen on Jeesuksen antama tehtävä kaikille uskoville, ei vain pastoreille.

 

 

      Hän kutsui heidät kaikki yhdessä läheiseen yhteyteen kanssaan.

 

Opetuslapseus tarkoittaa sitä, että ihminen on sitoutunut seuraamaan Jeesusta, Mestaria. Se on elämänmittainen matka, jossa opitaan ja kasvetaan Jeesuksen opetusten ja esimerkin mukaisesti kohti hänen kaltaisuuttaan. Se, että joku on Jeesuksen opetuslapsi, vaikuttaa koko hänen elämäänsä, siihen mitä hän on ihmisenä ja mitä hän tekee. 

Miten Jeesus teki opetuslapsia?  

Jeesus kutsui ensin opetuslapsensa henkilökohtaisesti seuraamaan häntä. Kun Jeesus kulki Galileanjärven rantaa, hän näki kaksi veljestä, Simon Pietarin ja hänen veljensä Andreaksen. 

He olivat heittelemässä verkkoa järveen, sillä he olivat kalastajia. Jeesus sanoi heille: ”Lähtekää minun mukaani. Minä teen teistä ihmisten kalastajia.” He jättivät heti verkkonsa ja lähtivät seuraamaan Jeesusta. (Matt 4:18–19.) Tarvittiin siis henkilökohtainen kutsu. 

Sitten Jeesus valitsi 12 henkilöä lähimmiksi opetuslapsikseen. Hän kutsui heidät olemaan kanssaan lähettääkseen heidät kertomaan hänestä ja tekemään samoja tekoja, joita hän teki. Hän kutsui heidät kaikki yhdessä läheiseen yhteyteen kanssaan. 

Jeesus satsasi pääasiassa tähän pieneen joukkoon. Hän otti heidät mukaansa ja jakoi elämänsä heidän kanssaan. He olivat ihan tavallisia ihmisiä. 

Olen joskus tutkinut Markuksen evankeliumista, miten Jeesus teki opetuslapsia, ja kirjoittanut Raamattuni marginaaliin muutamia opetuslasten tekemiseen liittyviä verbejä, kuten kutsui, kulki, matkusti, valtuutti, lähetti, huolehti, haastoi, kysyi kysymyksiä, selitti, puhui avoimesti, otti mukaansa, vastasi kysymyksiin, opetti, närkästyi, ojensi, antoi tehtäviä, lähti yhdessä, varoitti ja valmisti tulevaan, söi yhdessä, ilmestyi, käski mennä. 

Nämä 12 henkilöä oppivat Mestariltaan sen, mikä oli tärkeää. Ja kun Mestari sitten oli poissa, he jatkoivat hänen työtään ja tekivät samoja asioita kuin hän. 

 

Tässä on Onni (kuvitteellinen henkilö). Tutustutaan häneen ensin. On ihan keskeistä tutustua ihmisiin, jotta heistä voi tehdä opetuslapsia. 

Onni on 28-vuotias nuori mies, sinkku. Hän työskentelee IT-alalla ja on omistautunut ohjelmistokehitykselle ja tietoturvalle. Hän on intohimoinen koodari ja nauttii ratkaisujen löytämisestä ja uusien teknologioiden omaksumisesta. Vapaa-ajalla hän tykkää kokeilla uusia ohjelmointikieliä. Hän rentoutuu osallistumalla paikallisiin lautapeli-iltoihin ystävien kanssa. 

Seurakunnassa oleva Aaron tutustuu Onniin työpaikalla. Aaronkin on koodari, ja heidän välilleen syntyy välittömästi ystävyys. Heillä on myös samoja kiinnostuksen kohteita. 

Muutaman pitkän lautapeli-illan jälkeen Aaron kutsuu Onnin seurakuntaan. Onni kiinnostuu, sillä Aaron on niin mukava tyyppi ja hymyilee leveästi. Onni on päättänyt selvittää, mikä miehen hymyn salaisuus on.  

Onni tekee seurakunnan sunnuntaissa päätöksen lähteä seuraamaan Jeesusta – se on hänen elämänsä paras päätös. Hän kokee suurta sisäistä rauhaa ja helpotusta. Hänellä on kevyt olo, ja ilo pulppuaa hänen sisältään. Hänenkin suunsa venyy leveään hymyyn. 

Onni on nyt päättänyt seurata Jeesusta, ja siitä alkaa hänen opetuslapsena olemisensa. 

Miten Onnista tehdään Jeesuksen opetuslapsi? 

Jeesus kutsui opetuslapsensa olemaan kanssaan. Se tarkoittaa opetuslapsen ja Jeesuksen välistä läheistä suhdetta, sitä, että opetuslapsi varaa aikaa olla Jeesuksen kanssa. 

Jeesus haluaa jokaisen uskovan kanssa henkilökohtaisen suhteen. Jeesuksen kanssa oleminen on tärkeämpää kuin se, mitä me teemme hänelle. Raamatussa kerrotaan, että Jeesus vetäytyi usein hiljaisuuteen rukoilemaan. Jos Jeesus tarvitsi sitä, opetuslapsikin tarvitsee aikaa rukoukseen ja Raamatun äärellä viipymiseen. Raamatusta näemme, millainen Jeesus on, ja opimme, mikä on totuus ja miten uskovana tulee elää. Ja kun olemme Jeesuksen kanssa, Pyhä Henki, joka asuu jokaisen uskovan sisällä, alkaa muuttaa meitä Jeesuksen kaltaisiksi. 

 

Niinpä Aaron kertoo heti Onnille, että on tärkeää varata joka päivä aikaa Jeesuksen kanssa olemiseen hiljaisuudessa, vaikka rukoillen, ylistäen tai Raamattua lukien. He lataavat Onnin puhelimeen raamattusovelluksen. Onni päättää herätä aamuisin vähän aikaisemmin, jotta hän ehtii rukoilla ja lukea Raamattua. Sitä lukiessaan hänellä herää paljon kysymyksiä. 

Aaron neuvoo lounaalla Onnia, ettei lukemista kannata aloittaa Raamatun alusta vaan mieluummin esimerkiksi Johanneksen evankeliumista. He päättävät nähdä kerran viikossa lounasaikaan ja syödä yhdessä. Usein keskustelu kääntyy Onnin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Aaron huomaa, että hän voi tukea Onnia, vaikkei hänelläkään aina ole vastausta kaikkiin tämän kysymyksiin. 

Opetuslapseuttamista yhdeltä toiselle 

Raamatusta näemme, että opetuslapseuttamista tapahtui niin, että yksi ihminen jakoi elämäänsä toisen kanssa, otti hänet rinnalleen, opasti ja rohkaisi. Näin tapahtui mm. Paavalin ja Timoteuksen kohdalla. Paavali kuvaa Timoteusta rakkaaksi pojakseen. Hän rukoili Timoteuksen puolesta ja rohkaisi tätä käyttämään Jumalan antamia lahjoja. Hän näki Timoteuksen potentiaalin, antoi hänen seurata elämäänsä läheltä ja valmensi häntä.

 

 

       Opetuslapseuttaminen on elämän jakamista, esimerkkinä ja tukena olemista.

 

Kaikki, mitä olet monien todistajien läsnä ollessa minulta kuullut, sinun tulee uskoa luotettaville miehille, jotka pystyvät myös opettamaan muita (2. Tim 2:2). Näin opetuslapseus etenee sukupolvelta toiselle. 

Elämässäni on ollut sellainen Jumalan palvelija, joka on ottanut minut lähelleen ja jakanut elämäänsä kanssani. Olemme olleet yhdessä mustikkametsässä, hiihtämässä, retkillä, matkoilla ja syömässä lukemattomia kertoja, ja olemme laittaneet yhdessä ruokaa, leiponeet, järjestäneet tapahtumia, koulutuksia ja lähetysmatkoja sekä tehneet kirjan jne. 

Hänelle olen voinut avoimesti kertoa omasta elämästäni ja haasteistani, ja hänelle on ensimmäiseksi lähtenyt rukouspyyntö, kun olen tarvinnut rukoustukea. Olen oppinut hänen elämästään paljon. Ehkä suurin asia on ollut nähdä hänen rukouselämänsä ja se, kuinka Jumala puhuu hänelle ja kuinka hän saa Jumalalta runsaasti ideoita. Tosi arvokasta on ollut myös nähdä läheltä ne taistelut, jotka liittyvät hengelliseen työhön. Hän on puhunut minulle avoimesti myös kipeistä asioista.  

Opetuslapseuttaminen ei ole vaikeaa. Se on normaalin elämän jakamista, esimerkkinä ja tukena olemista. 

Seuraa esimerkkiä 

Meistä jokainen seuraa jotakin, ja jotkut seuraavat sinua. En nyt tarkoita Instagram-seuraajia vaan ihmisiä, jotka ovat lähelläsi ja joiden kanssa jaat elämääsi. 

Hyvä vertaus tästä on sorsaäiti poikueensa kanssa. Emo kulkee edellä ja poikaset seuraavat. Viimeiset poikaset eivät enää välttämättä näe emoa vaan seuraavat edellä kulkevaa poikasta ja näkevät sen. 

Tilanteessa on jotain samaa kuin opetuslapseudessa. Kuvitellaan emon paikalle Kristus ja ensimmäisen poikasen paikalle Paavali. Paavali sanoo perässä tulijoille (koko laumalle eli korinttilaisille): Seuratkaa minun esimerkkiäni, niin kuin minäkin seuraan Kristusta (1. Kor 11:1). 

Paavalin jälkeen tulee Timoteus, jolle hän sanoo: Sinä olet uskollisesti seurannut minun opetustani, elämäntapaani, pyrkimystäni, uskoani, kärsivällisyyttäni, rakkauttani ja kestävyyttäni (2. Tim. 3:10). 

Seuraavaksi Paavali kehotti Timoteusta suhteessa niihin, jotka tulivat tämän perässä: Näytä sinä uskoville hyvää esimerkkiä puheissasi ja elämätavoissasi, rakkaudessa, uskossa ja puhtaudessa (1. Tim. 4:12). 

Opetuslapseudessa toteutuu esimerkkien ketju. Elämämme esimerkki puhuu paljon enemmän kuin sanamme. Siksi Paavalikin puhuu kokonaisvaltaisen esimerkin antamisesta. Opetuslapseuttamisessa on kyseessä elämän jakaminen, esimerkin ottaminen ja esimerkkinä oleminen. 

 

Aaron kutsuu Onnin pienryhmään, jossa tämä ystävystyy muiden samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Pienryhmässä miehet jakavat elämää, pohtivat mieltä askarruttavia kysymyksiä, puhuvat haasteistaan ja rukoilevat toistensa puolesta. Heillä on mahtava tsemppimeininki, he kannustavat toisiaan. Onni kasvaa Jeesuksen kaltaisuuteen yhdessä toisten kanssa.  

 

Jeesuksen kaltaiseksi kasvaminen ei toteudu eristyksessä vaan yhteydessä, ja siksi Jeesus kutsui opetuslapset olemaan kanssaan. Kahdestatoista miehestä hioutui tiivis porukka. Me kaikki tarvitsemme ympärillemme ja tueksemme toisia uskovia riippumatta siitä, kuinka kauan olemme olleet uskossa. Kasvamme yhdessä opetuslapseudessa. Elämä on tarkoitettu jaettavaksi. Se, mitä saat Jumalalta, on tarkoitettu jaettavaksi. 

 

Miksi pienryhmät? 

Syvälliset ihmis- ja ystävyyssuhteet ja yhdessä kasvaminen toteutuvat monissa seurakunnissa parhaiten pienryhmissä. Niissä on mahdollista jakaa elämää. Meitä ei ole luotu elämään eristyksissä muista vaan yhteydessä Jumalaan ja toisiin Jumalan lapsiin. Kristuksen ruumiin jäsenet pitävät huolta toisistaan. 

Pienryhmät ovat turvallinen ympäristö jakaa elämän ilot ja surut sekä avautua henkilökohtaisista haasteista ja rukousaiheista. Kun avaat sydäntäsi toisille, huomaat, että olosi kevenee. 

Avoimuus ja rehellisyys lisäävät luottamusta. Uskalletaan olla rohkeasti aitoja ja keskeneräisiä. Haavoittuneisuuden osoittaminen tuo luottamusta ihmissuhteisiin. Jos haluat nähdä enemmän rehellisyyttä pienryhmässäsi, ole sinä se, joka ottaa rohkeasti ensimmäisen askeleen ja kertoo, missä asiassa omassa elämässäsi haluaisit nähdä muutoksen. Voi olla, että joku toinen ryhmän jäsen on käynyt läpi niitä asioita, joiden kanssa sinä painit. Hänellä saattaa olla juuri ne rohkaisun tai neuvon sanat, joita tarvitset. 

Eräässä turvallisessa pienryhmässä kerroin, missä olin toiminut väärin. Kun tunnustin asian ryhmässä, sain synninpäästön ja vapauduin. Totuus tekee vapaaksi. Tämän tunnustuksen jälkeen minun on ollut paljon helpompi toimia oikein vastaavanlaisessa tilanteessa. 

Pienryhmissä keskustellaan Raamatusta ja elämästä ja jaetaan henkilökohtaisia kokemuksia. Pohditaan, miten laitetaan Raamatun sana käytäntöön. Saamme mahdollisuuden oppia toinen toisiltamme ja kasvaa uskossa yhdessä! 

Pienryhmät mahdollistavat myös tasapainoisen hengellisen kasvun. Nykyisin on kaikenlaisia opettajia, joita kuuntelemalla saatetaan ohjautua epätasapainoon. Raamatussa kerrotaan, kuinka Paavali joutuu ojentamaan Pietaria, kun tämä menetteli väärin. Paavali näki, että Pietari, Barnabas ja muut juutalaiset poikkesivat evankeliumin totuuden tieltä (Gal. 2:11–14), ja niinpä hän puuttui asiaan. Toiset uskovat voivat rakkaudessa ohjata meitä ja edistää siten terveellistä kasvua. Toivon, että meillä kaikilla on ympärillämme niin rakastavia ihmisiä, että he tarvittaessa ojentavat meitä.  

Pienryhmässä kannustetaan toisia ottamaan pieniä kasvun askeleita. Voimme tsempata toisiamme muutokseen: ”Hei, miten sinulla on mennyt siinä asiassa, josta kerroit viimeksi?” 

Niissä on mahdollisuus myös lahjojen tunnistamiseen ja niiden käytön harjoitteluun. Jumala on antanut lahjoja itse kullekin. 

Lisäksi pienryhmä voi tarjota tarvittavaa tukea ja apua eri elämäntilanteissa, esimerkiksi muutto- tai lastenhoitoapua. Elämää voi jakaa monin tavoin. Opetuslapseus kuuluu myös arkeen. 

 

Onni on nyt saanut pienryhmässä merkityksellisiä ystävyyssuhteita, ja hän on kasvanut uskossaan. Niinpä hän rohkenee kutsua ystävänsä pienryhmän lautapeli-iltaan. Hänestä on tulossa opetuslasten tekijä. 

 

Yhteenveto 

Sinä voit tehdä opetuslapsia! 

Vietä aikaa Jeesuksen kanssa. 

Ota joku lähellesi. 

Ole esimerkkinä. 

Kasva Jeesuksen kaltaisuuteen yhdessä toisten kanssa. 
 

Kaiken ytimessä on oppia tuntemaan enemmän Jeesusta, kasvaa hänen kaltaisuuteensa ja kasvaa rakkaudessa. Siinä riittää haastetta koko elämän ajaksi. Tarvitsemme kasvussamme toisiamme. Ennen kaikkea tarvitsemme Pyhän Hengen apua. Hän on sitoutunut muuttamaan meitä. Kun katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi ––. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki (2. Kor 3:18). 

 

Pohdittaviksi pienryhmiin: 

  1. Onko elämässäsi ollut ihminen, joka on ottanut sinut lähelleen ja jakanut elämäänsä kanssasi? Kerro kokemuksestasi ja siitä, mitä olet häneltä oppinut. 
  2. Kenet sinä voisit ottaa lähellesi (kenet Jumala on tuomassa lähellesi), kenelle voisit olla esimerkkinä? 
  3. Haluatko jakaa pienryhmän kanssa jonkun haasteesi, jossa haluaisit kasvaa enemmän Kristuksen kaltaisuuteen? Rukoilkaa toistenne puolesta. 

 

Kirjoittaja on vuoden 2025 Go & Make! -Maailman helluntaikonferenssin (PWC) koordinaattori ja hän on myös mukana istuttamassa Vantaan Credo-kirkko-seurakuntaa. Opetus on toimitettu teksti hänen 25.2. pitämästään saarnasta, joka on osa seurakunnan Enemmän niin kuin Jeesus -saarnasarjaa (More like Jesus).Pikavisiitti
40/201

Pikavisiitti17.4.2024 | Markku Sandberg
Koulutyössäni Pirkanmaalla ja koko Suomessa sain joka päivä uusia arvokkaita kohtaamisia alkuna muulle koulutyölleni ympäri maailmaa.

Kuts...
Pikavisiitti5.4.2024 | Kirsi-Klaudia Kangas


Työskentelen kehitysvammaisten perhehoitajana Virtain Kotalassa. Vapaa-ajalla kiertelen evankelistaystäväni kanssa yhteiskristillisiä hengellisiä...
Pikavisiitti15.3.2024 | Markku Sandberg


Olen Bjarne Bergsten, armosta pelastettu saarnaajan poika.

Asun omakotitalossa Vaasassa, jonne muutimme eläkkeelle päästyäni...
Pikavisiitti1.3.2024 | Kirsi-Klaudia Kangas
Olen Sami Kauppinen, ivalolainen keski-ikäistyvä kolmen lapsen isä, aviomies ja elämää etsivä seikkailija.

Olen työskennellyt nuorisot...
Pikavisiitti22.2.2024 | Elina Rautio
Olen Sofia Ziessler-Korppi, diplomi-insinööri ja kehitysmaatutkimuksen maisteri, kolmen pienen pojan äiti, vapaa kirjoittaja, valokuvaaja ja intohimoinen maalaaja...
Pikavisiitti8.2.2024 | Milla Löfman, Onni Haapala
Seurakuntamme historian alkuaikoina paikalliset ja muualta tulleet uskovat julistivat evankeliumia ja pitivät kokouksia kodeissa sekä telttamajojen suoji...
Pikavisiitti28.1.2024 | Anniina Jakonen


Paikkakuntamme on nimetty suuren maailman malliin Kyy Yorkiksi. Noin 1 200 asukkaan Kyyjärvi sijaitsee kolmen maakunnan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanma...
Pikavisiitti25.1.2024 | Anniina Jakonen
Tein viime helmikuussa historiaa hiihtämällä ensimmäisenä lyhytkasvuisena Finlandia-hiihdossa 62 kilometrin matkan. Työkaverini olivat ilmoittaneet minut kisaan sy...
Pikavisiitti16.1.2024 | Milla Löfman, Veera Hug
Seurakuntamme perusti aikoinaan Veikko Lähde tultuaan muuraamaan Törnävän sairaalaa ja todettuaan, että paikkakunnalle tarvitaan sellainen hengellinen kesk...
Pikavisiitti19.12.2023 | Eero Ketola
Tulin uskoon hengellisessä tilaisuudessa Paimiossa vuonna 1994 ja liityin hieman myöhemmin Salon helluntaiseurakuntaan.

Osallistuin heti aktiivises...
Pikavisiitti3.12.2023 | Milla Löfman


Olen Jumalan lapsi, puoliso, isä ja isoisä.

Perheeni on Jumalan lahja minulle. Olen saanut jakaa elämäni Marjon kanssa jo noin viisik...
Pikavisiitti19.11.2023 | Milla Löfman
Olen Anna-Liisa Liljefors, tuttavallisemmin Ansku.

Fidassa työskentely on tärkeä osa kutsumustani. Toimin varainhankinnan suunnittelijana, j...
Pikavisiitti26.10.2023 | Mira Kariluoto
Juureni ovat Lahden seudulla, mutta olen asunut noin viisitoista vuotta ulkomailla lähetystyön merkeissä. Tapasin vaimoni opiskellessani raamattukoulussa Hollannis...
Pikavisiitti13.10.2023 | Hanna Hietanen
Olen Adayah Van den Venne. Muutin Belgiasta Suomeen vähän yli vuosi sitten. Asun Korpilahdella isäni, äitini ja veljeni kanssa. Meillä oli hyvä syy muuttaa Suomeen...
Pikavisiitti5.10.2023 | Milla Löfman
Olen Iisakki Saari, 27-vuotias nuorukainen Turusta. 


Perheeseeni kuuluvat isä, äiti, kaksi veljeä ja kaksi sisarta. Olen perheemme toiseksi van...
Pikavisiitti22.9.2023 | Elina Rautio
Olen asuinyhteisövalmentaja ja arkkitehti, kahden lapsen äiti ja kirkkovenesoudun Suomen mestari. Luonteeltani olen toimeenpanija: toimin ensin ja mietin vasta sitten...
Pikavisiitti13.9.2023 | Milla Löfman
Olemme Jorma ja Tarja, kolmen pojan vanhemmat ja kuuden lapsenlapsen isovanhemmat. Yksi pojistamme on saateltu taivaaseen liikenneonnettomuuden seurauksena hänen olle...
Pikavisiitti10.9.2023 | Milla Löfman
Olen Hanna Leppälä ja työskentelen oppaana Ahvenanmaan museossa. 

Asun Kastelholman linnan lähellä kauniissa kulttuurimaisemassa, jonne tulin...
PikavisiittiMilla Löfman | 25.8.2023
Olen 16-vuotias Valerii Limarenko ja suuren perheemme neljäs poika. 

Tulin Suomeen huhtikuussa 2023 ja asun vanhempieni luona Hervannassa, Tamperee...
PikavisiittiHeli Markkunen | 13.8.2023

Lapsuudessani kirjasto oli noin 60 metrin päässä kotoani, joten sieltä tuli luettua kaikki Viisikot ja Tarzanit. Nykyään on puhuttelevaa lukea kirjoja ihmisistä, jotk...
PikavisiittiHeli Markkunen | 10.8.2023Tulin uskoon teini-ikäisenä. Olin mukana Kouvolan helluntaiseurakunnan järjestämällä kesäleirillä Suvirannassa, jossa eräässä iltatilaisuudessa puolestani ruk...
PikavisiittiMilla Löfman | 5.6.2023Olen 23-vuotias oululainen tapahtumatekniikka-alan yrittäjä ja musiikkikasvatuksen kandidaattiopiskelija. Perheeseeni kuuluvat vaimoni Ruut ja koiramme Matti...
PikavisiittiHenna Saarinen [27.5.2023]


Synnyin 22 vuotta sitten ukrainalaiseen perheeseen. Äidinkieleni on venäjä, mutta puhun myös sujuvaa suomea ja englantia.

Carry the love...
PikavisiittiMilla Löfman
(5.5.2023) Olen 11-vuotias Jade ja asun Sydneyssä äitini, isäni ja isoveljeni kanssa. Luonteeltani olen iloinen, hauska, kekseliäs ja avulias.

Muutto Australia...
PikavisiittiMira Kariluoto
Olen Lilja. Harrastan pianonsoittoa ja uintia. Tykkään olla kavereiden kanssa ulkona. Tykkään myös lukea. Lempiruokani on sushi ja lempiherkkuni jäätelö. Olen 152 senttimetriä...
PikavisiittiHeli Markkunen (13.4.2023)


Kun katson peiliin, näen yllättävän paljon elämänkokemusta. Korvien välissä tunnen olevani vielä pojankloppi, mutta tuntemus sopii huonosti yhteen peilikuvan kans...
PikavisiittiMarika Anttila
(16.3.2023)

Kevään yhteishaussa hain lukioon Helsinkiin ja Espooseen. Olen rukoillut ystävieni kanssa yhteishaun ja uuden alun puolesta.

Oppilaanohja...
PikavisiittiAnniina Jakonen


Olen kolmen ärrän mies: rohkea, rauhallinen ja rakastava. Perheeseeni kuuluvat vaimoni Outi, 16-, 14- ja 10-vuotiaat lapsemme sekä owczarek podhalanski -rotuinen koira...
PikavisiittiElina Rautio


Olen tokaluokkalainen Aura. Perheeseeni kuuluvat Sanna-äiti, Jake-iskä ja isosisko Emma. Luonteeltani olen hauska. Jos kaverillani on joku hätänä, yritän saada sen iloise...
PikavisiittiElina Rautio
Olen kolmekymppinen aviomies ja 1,5-vuotiaan pojan isä. Olen kutsumukseltani pastori, mutta työskentelen tällä hetkellä vastaavana ohjaajana kuntouttavan työtoiminnan pajalla...
PikavisiittiHenna Saarinen
(3.2.2023) Huhtikuussa meille syntyy ensimmäinen lapsi, ja alkuvuosi onkin ollut mukavaa valmistautumista uuteen elämänvaiheeseen.

Olen mukana Fidan as...
PikavisiittiMarika Anttila
Päädyin Helsingin Saalemiin pikkuveljeni kaverin kautta, joka aina kehui Saalemin leirejä. Osallistuin 14-vuotiaana varhaisnuorille tarkoitetulle Life-leirille. Sen aikana Juma...
PikavisiittiAnniina Jakonen
Olen keskeneräinen sekoitus karjalaista kulkuria, lappilaista kotoilijaa sekä pohjalaista sisupussia Pietarsaaresta.

Kutsumukseni on osallistua Jumalan sana...
PikavisiittiMira Kariluoto
Juureni ovat pohjoisessa. Saamelaisuus on sellainen osa minua, mistä olen kiitollinen ja ylpeä. Se on arkea ja tavallista elämää luonnon ja yhteisön keskellä.
...
PikavisiittiElina Rautio
Synnyin vuosi isäni uskoontulon jälkeen. Isä vei minua ja siskoani pyhäkouluun, leireille ja Juhannuskonffaan. Parikymppisenä, yksinäisenä pienen tytön yksinhuoltajana juominen t...
PikavisiittiAnniina Jakonen
(04.11.2022)

Olen 36-vuotias sosiaalisen ja hengellisen työkentän monitoimitekijä. Intohimojani ovat ihmiselämän ihmettely, kirjoittaminen, valokuvaaminen ja muut visu...
PikavisiittiAnniina Jakonen


Olen kristillisestä lehti- ja kirjallisuustyöstä innostuva jyväskyläläinen. Kotoisin olen Keuruulta. Asumme mieheni kanssa nykyisin kahdestaan, koska kaksi aikuista la...
PikavisiittiHeli Markkunen
Rakkaimpia lapsuusmuistojani ovat Kangasniemen helluntaiseurakunnan järjestämät lasten kesäleirit Pismissä. Asuimme niihin aikoihin Suomen käsivarressa, Enontekiöllä, ja kesät...
PikavisiittiAnssi Tiittanen


En koskaan unohda hetkeä, kun ihastukseni ja tuleva vaimoni vastasi rakkaudentunnustukseeni positiivisesti – enkä sitä, että olen saanut tulla jo lapsena uskoon ja ole...
PikavisiittiAnssi Tiittanen
En koskaan unohda hetkeä, kun pieni keskostyttömme pääsi kotiin ja pakkastalvessa piti miettiä, mistä löytyy riittävän pieniä ja lämpimiä vaatteita.
...
PikavisiittiMinni Heinilä

Minusta tuli valokuvataiteilija Jumalan armosta ja suunnitelmasta. Lahjani ovat tulleet enemmän esille sitä mukaa, kun olen eheytynyt ja on vapautunut voimavaroja luod...
PikavisiittiAnssi Tiittanen

En koskaan unohda hetkeä, kun kohtasin Jumalan ensimmäisen kerran pikkupoikana Ruotsissa. Minulla oli valtava pelkotila päällä ja päätin pyytää Jumalalta apua. En ol...
PikavisiittiMinni Heinilä


Musiikki on kuulunut perheemme arkeen ja juhlaan pikkutytöstä asti ja on tärkeää edelleen. Olen aina harrastanut kuorolaulua. Tällä hetkellä laulan Seinäjoella toimivassa Pop...
PikavisiittiHeli Markkunen
Yksi parhaita lukukokemuksiani on Valtter Luodon kirja Merta päin, jonka luin jo nuorena. Jumala uudisti lähetyskutsuni lukiessani tätä kirjaa. Minua kosketti se, kuinka nuoret...
PikavisiittiAnniina Jakonen
Olen 27-vuotias Oulun helluntaiseurakunnan nuorisotyöntekijä. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kaksivuotias poika.

Käännekohta elämässäni tapahtui, kun menin 1...
PikavisiittiHeli Markkunen
Lapsuuden haaveammattini oli rokkitähti tai autokauppias. Minua on aina kiehtonut, miten yhdistää toisiinsa voimakkaat sanat ja kaunis melodia. Musiikin esittäminen on kulloise...
PikavisiittiMinni Heinilä
Asun Yhdysvalloissa Kaliforniassa, missä olen ollut vaihto-oppilaana tämän lukuvuoden. Olen aina unelmoinut opiskelusta ulkomailla. Pari vuotta sitten olin Slovakiassa Erasmus-v...
PikavisiittiHeli Markkunen
Yksi rakkaimmista lapsuusmuistoistani liittyy leppoisiin perheen parissa vietettyihin koti-iltoihin, kun saunan jälkeen istuskelimme toisinaan takkatulen ääressä ja paistoimme...
PikavisiittiAnniina Jakonen
Olen kolmekymppinen muuramelainen ja Jyväskylän helluntaiseurakunnan kokopäiväsuntio. Aloitin työni joulukuussa.

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kolme lasta,...
PikavisiittiHeli Markkunen
Innostuin piirtämisestä heti, kun kynä pysyi kädessäni. Pienestä saakka olen suunnitellut, haaveillut ja mieltänyt kokonaisuuksia piirtämällä. Usein selittäessäni jotakin mutki...
PikavisiittiHeli Markkunen
Yksi rakkaimmista lapsuusmuistoistani liittyy joka lauantaiseen kylpyrituaaliin. Koska meitä oli iso katras, kaksi kerrallaan sai mennä isoon paljuun, joka oli täynnä kuumaa sa...
PikavisiittiHeli Markkunen
Rakkaimpiin lapsuusmuistoihini lukeutuvat isän kanssa tehnyt kalastusretket. Isä istui tervatun veneen perätuhdolla vetämässä uistinta. Minä soudin venettä tyynellä järvellä ka...
PikavisiittiHeli Markkunen
Rakkaimpia lapsuusmuistojani ovat ne tilanteet, kun lähdimme vanhempieni ja sisarusteni kanssa usein iltaisin ajelemaan autolla pitkin Keski-Suomen pikkuteitä. Ajoimme välillä...
PikavisiittiRuut Ahonen
Opiskelen Diakissa sosionomiksi ja diakoniksi. Haluaisin tukea ammattini kautta niitä, joilla on elämässään vaikeaa.
Haaveilen omasta EP:stä. Musiikki on minulle luonteva...
PikavisiittiElina Rautio
Tulin uskoon pääsiäisenä 2014 voimakkaan kokemuksen kautta. Havahduttuani todellisuuteen tajusin, että minulla olisi pitkä matka sellaiseksi ihmiseksi, joka minun kuuluu tässä ma...
PikavisiittiMinni Heinilä
Löysin kutsumukseni lasten parista jo nuorena seurakunnan lapsityön kautta. Lasten kanssa on kivaa!

Parasta työssäni lastensairaanhoitajana ovat aidot kohtaam...
PikavisiittiAnniina Jakonen
Olen 33-vuotias paljasjalkainen kuopiolainen. Työskentelen sosionomina Diakonissalaitoksella ja kuulun Tukikohta-seurakuntaan. Perheeseeni kuuluvat vaimo sekä 2-, 9- ja 11-vuo...
PikavisiittiHeli Markkunen
Innostun elämäntarinoista, joissa Jumala on ihmeellisellä tavallaan ollut selvästi pelissä mukana. Lisäksi olen aivan tohkeissani huikeista tarinoista ja tavoista, joilla...
PikavisiittiElina Rautio


Olen uskovan kodin lapsi. Usko Jumalaan jäi kuitenkin nuorena aikuisena taka-alalle, kunnes elämän kriisit pakottivat pysähtymään. ...
PikavisiittiHeli Markkunen

Yksi rakkaimmista lapsuusmuistoistani on se, kun isäni otti usein ison perheraamatun esille ja luki sitä minulle ja pikkusiskolleni. Muistan vieläkin kuvia siitä. Se...
PikavisiittiHankin museokortin sen jälkeen, kun palasin Suomeen Roomasta, jossa vietin vuoden opiskelemassa kieltä ja kulttuuria. Ihastuin kaupungin kymmeniin museoihin ja gallerioihin. Kun sitten palasi...
PikavisiittiOlen Daniel Huttunen, huumorintajuinen ja empaattinen jalkapalloilija. Asun Seinäjoella, ja perheeseeni kuuluvat äiti, isä, isosisko ja kaksi pikkuveljeä. ...
PikavisiittiTulin uskoon 14-vuotiaana Korson helluntaiseurakunnan järjestämällä kesäleirillä. Olin mennyt sinne mummini mieliksi eikä minulla ollut mitään aikomusta tulla uskoon. Eräässä rukoustilanteess...
PikavisiittiOlen sosiaalinen ja toimelias isoäiti sekä vapaaehtoistyöntekijä Helsingin Saalem-seurakunnasta. Työskentelin seurakunnan emäntänä vuosina 1991–2001. Sen jä...
PikavisiittiSuurin unelmani jo nuoresta asti oli saada oma perhe ja paljon lapsia. Unelmani sai alkusysäyksen, kun tapasin 16-vuotiaana kesätöissä IK-opiston Mutteri-kioskilla...
PikavisiittiAsun mieheni Miikan ja kolmen tyttäremme kanssa San Javierissa, Espanjan itärannikolla. Muutimme tänne Toivakasta, Keski-Suomesta, reilut kaksi vuotta sitten lähetystyöhön. Seu...
PikavisiittiOpiskelin aluksi teologiksi mutta päädyin ekonomiksi. Siinäkin työssä olen saanut kokea Jumalan johdatusta. Esimerkiksi kun nelisen vuotta sitten mieti...
PikavisiittiTällä hetkellä iloitsen elämänvaiheesta, jossa 7-, 9- ja 10-vuotiaat lapsemme ovat siinä iässä, että heidän kanssaan voi jo tehdä kaikkea kivaa, mutta jossa vanhempien seura vielä voittaa suo...
PikavisiittiOmien lahjojen löytäminen on mahtavaa. On uskomatonta löytää itsestään taitoja, joista voi huomata, että ne ovat Jumalan antamia. Samalla uskon lahjojen löytämisen olevan matka, joka tule...
PikavisiittiOlen elämänmyönteinen, sosiaalinen ja huonolla huumorilla varustettu 27-vuotias musiikin opiskelija Sibelius-Akatemiasta Helsingistä. Tosin juuriltani olen jämsäläinen ja teen...
PikavisiittiAloitin tänä syksynä yläkoulun, ja se on ollut tosi kivaa. Tykkään oikeastaan kaikesta: oppitunneista, tauoista ja ruokailuista. Liikka on lempiaineeni, mutta ka...
PikavisiittiTulin uskoon 15-vuotiaana. Kaksi vuotta sen jälkeen minulle profetoitiin, että tekisin töitä köyhien ja sairaiden parissa. Parikymppisenä löy...
PikavisiittiOlen nelikymppinen kristitty, aviomies, isä, dekkarikirjailija ja yrittäjä Kuhmosta.

Tuorein taitekohta elämässäni on ollut siirtyminen palkansaajasta yrittäjäksi alku...
PikavisiittiViisilapsisen perheen arki on touhukasta, täynnä organisointia ja erilaisia tunteita: rikasta, rakasta ja välillä myös raskasta.

Tärkein rutiini arjessani on käydä yksin a...
PikavisiittiSeurakunta on minulle kuin toinen koti, josta löytyvät tärkeimmät ystävyyssuhteet, esirukoilijoita ja mahdollisuus palvella yhdessä. Kasvoin Uuraisten helluntaiseurakunnassa, j...
PikavisiittiLapsuuden haaveammattini oli autoasentaja, sillä olen aina tykännyt kaikista moottorilla liikkuvista ajoneuvoista.

Työssäni tietoliikenneasentajana kiipeän korkeisiin mastoi...
PikavisiittiKymmenvuotias hankasalmelainen Anni Kaatrasalo tähtää taiteilijaksi ja tietää parhaimman tavan rentoutumiseen.


Kun katson peiliin, näen oman, iloisen itseni.

Lempipuuh...
PikavisiittiLapsuuden haaveammattini oli leipuri. Olen aina ollut kiinnostunut ruoanlaitosta ja leipomisesta. Jo lapsena tykkäsin karjalanpiirakoiden tekemisestä ja erityisesti niiden rypyttämisestä.
...
PikavisiittiIsä meidän -rukous on Mikko Miettiselle tärkeä, sillä se tuo arkeen tukea ja turvaa.
PikavisiittiLapsuuden haaveammattini oli ammattijääkiekkoilija NHL:ssä. Pari junnuvuosien joukkuekaveriani pelaakin nykyään siellä, mutta itse lopetin jääkiekon jo ala-asteella. Teini-ikäisenä kiinnostui...
PikavisiittiMinua innostaa artistien ja nykyisin myös puhujien taustavoimana toimiminen. Tuotamme konserttikiertueita ja keikkamyyntiä kristilliseen arvomaailmaan pohjautuvan ohjelmatoimistoni kautta....
PikavisiittiEn koskaan unohda hetkeä, kun 2006 Juhannuskonffassa Marko Selkomaan iltatilaisuudessa Pyhä Henki kosketti minua voimakkaasti. Sillä latauksella jaksoin pitkän matkaa.
...
PikavisiittiSininauhaliiton toiminnanjohtaja Pekka Lund kaipaa kärjistämätöntä keskustelua.
PikavisiittiTerveyteen liittyvät haasteet ovat opettaneet Päivi Tyrnille armollisuutta, heikkouden hyväksymistä ja Jumalaan luottamista.
PikavisiittiKeski-Suomen helluntaiseurakuntien koulupastori Riikka "Riksu" Siltala tahtoisi olla nuorille se aikuinen, jollaista itse olisi tarvinnut nuorena.


Luonteeltani olen keskisuomalaist...
PikavisiittiLakimiehenä toiminut Timo Hakanen jännittää, saako hän tänä kesänä heitettyä tikassa yli 40 pistettä.
PikavisiittiBelgiasta Uuraisille kotiutuneen Saarijärven helluntaiseurakunnan lapsityöntekijän Sven Loosenin mielestä uskossa eläminen on elintärkeää – ja hauskaa.
PikavisiittiUudenkaupungin helluntaiseurakunnan pastori Odetta Lee-Simmons haluaa rohkaista toisia kulkemaan juuri sitä polkua, joka heille on tarkoitettu.
PikavisiittiSuolahden Kotikirkon aktiivi Tanja Kinnunen saa usein uusia ideoita, joita jalostetaan, kasvatetaan ja toteutetaan yhdessä.
PikavisiittiHelena Saarijärvi saa toteuttaa opettajan taipumuksiaan YouTube-videoilla, joissa esimerkiksi laitetaan ruokaa, askarrellaan ja leivotaan.
PikavisiittiAntti Sevanto viettää pääsiäistä töiden merkeissä, kun hän esittää monologeja hiljaisen viikon raamatunteksteistä.
UutisetLapsuuden haaveammattini oli diplomaatti. Minulla on pienestä pitäen ollut jonkinlainen maailmanparantajan kutsumus, jota on vaikea määritellä. Onneksi se kanavoitui vaimoni myötävaikutuksest...
PikavisiittiLapsuuden haaveammattini oli opettaja. Sitä minusta ei tullut, mutta olen saanut olla lasten opettajana pyhäkouluissa, kerhoissa, leireillä ja Jippii-kuorossa.


Perheeni elämä...
PikavisiittiHeikki Ekola valmistaa materiaaleja näkövammaisille.
PikavisiittiParhaiten luontoretkellä tai kävelylenkillä rentoutuva Asta Turunen sai vahvan hengellisen kutsun jo lapsena.
PikavisiittiAino Viitasella on joka viikko radion kautta hieno mahdollisuus rohkaista ihmisiä Raamatun äärelle.
PikavisiittiJo parinkymmenen vuoden ajan Pekka Rahkosen kuvitukset ja sarjakuvat ovat herättäneet oivalluksia ja viljelleet huumoria.
PikavisiittiSonja Havukainen on oppinut esikoiseltaan, ettei asioita kannata murehtia liikaa etukäteen.
PikavisiittiRavintoloitsija Jore Airola pyörittää Turussa legendaarista Masan Baaria. Hänen sydämensä sykkii Jeesukselle, musiikille ja jalkapallolle.
PikavisiittiPeiliin katsominen saa joskus Jaana Kekkosen syviin mietteisiin.
PikavisiittiJenni Jurvan tekemästä Autojen unilaulusta tuli vuoden 2020 hengellinen lastenlaulu.
PikavisiittiItävallassa asuva Tiia-Maria Heikkilä ilahtuu siitä, kun saa kohdata erilaisia ihmisiä ja löytää heihin yhteyden esimerkiksi huumorin kautta.
PikavisiittiGlobaalikasvatuksen koordinaattori Iina Mattila on etätyöaikana torjunut irrallisuuden tunnetta muun muassa tekemällä kollegoiden kanssa näytelmän Zoomissa.
PikavisiittiSiiri Salo odottaa, että pääsisi matkustamaan Yhdysvaltoihin parhaan ystävänsä luo.
UutisetElina Karosen ääni on tuttu monille Radio Dein kuuntelijoille, sillä hän on mukana useassa ohjelmassa.

Lapsuuden haaveammattini oli opettaja. Isäni oli musiikin- ja luokanopettaj...
Pikavisiitti80 vuotta täyttävälle Margit Rautiaiselle vapaaehtoistyö on sydämen asia.


Vietin lapsuuteni Nurmijärvellä kasvattiperheessä 2-vuotiaasta 16-vuotiaaksi asti. Se oli hyvä koti. Hei...
PikavisiittiErika Niemelän kärsivällisyys on kehittynyt korona-aikana lasten koulutehtävien äärellä.
En koskaan unohda hetkeä, kun olin 19-vuotiaana juuri palanut puolivuotiselta rinkkareissulta maailmalta...
PikavisiittiGraafikko, rumpali ja keskustelija Markus Tourunen voisi kuvitella olevansa puuseppä.
PikavisiittiJulia Vuorinen on kokenut välilä olevansa enemmän amerikkalainen kuin suomalainen.
PikavisiittiNykyään Vantaalla asuva Sirpa Matikainen kaipaa Lähi-idässä kokemaansa yhteisöllisyyttä ja vieraanvaraisuutta.
PikavisiittiEero Ketola kirjoittaa lehtijutuiksi lukuisilla matkoilla tapaamiensa ihmisten tarinat.
PikavisiittiLaulaja-lauluntekijä Jani Lakonen iloitsee akustisen trionsa mukavasta meiningistä ja tarinoita kertovasta musiikista.
PikavisiittiKokkolalainen Jaana Kallio nauttii työstään varhaiskasvatusopettajana englanninkielisessä kielikylpyesikoulussa - lasten avoimuus, luottamus ja oppimishalu koskettavat.
PikavisiittiSara Vesterinen nauttii spontaaneista keskusteluista.
Vapaa-ajalla harrastan kuntosalilla käyntiä. Tykkään kovasti myös lukemisesta, vaikka se monesti arkena saattaa jäädäkin melko vähäiselle. Aj...
PikavisiittiLuontokuvaaja Hannu Siitonen tervehtii aamulenkeillään kuukkeleita.
Minusta tuli luontoihminen, kun kiinnostuin pihan oravista ihan pienenä poikana. Sitten aloin seurata lintujen elämää pihapiiri...
PikavisiittiMusiikki on aina ollut osa Päivi Marjaana Salokarin palvelus­tehtävää.
Perheeseeni kuuluvat aviopuoliso Jouko, lapset Daniel (26) ja Sara (27), hänen puolisonsa Johnathan Peter ja heid...
PikavisiittiAri Talja unelmoi siitä, että saisi nähdä monien ihmisten elämän muuttuvan evankeliumin voiman vaikutuksesta.
Lapsuuden haaveammattini oli poliisi tai asianajaja. Kun olin tullut uskoon 19-vuotia...
PikavisiittiJyrki Palmi suunnittelee juoksuharrastuksen elvyttämistä ja haaveilee uuden kirjan kirjoittamisesta.
PikavisiittiKalkidan Mergia tähtää seuraavaksi raamattukouluun.
PikavisiittiFidalla logistiikkapäällikkönä työskentelevä Jukka Kärkkäinen iloitsee siitä, että vointi sallii taas lentopallon pelaamisen paikallissarjassa – rukouksessa on voimaa.
PikavisiittiMC Ogen ja Ristinkantajien musiikki on Spotifyssa tavoittanut noin 40 000 kuulijaa.
Suoritan siviilipalvelusta Lappeenrannan vapaaseurakunnassa. Nuortentyö ja ViaDia-työmuoto, jossa avustan...
PikavisiittiVauhdikkaan arjen keskellä elävä Jenni Laasonen arvostaa rauhallisia kävelylenkkejä luonnon helmassa.
Kun katson peiliin, näen tarmokkaan ja ehjistä yöunista haaveilevan naisen. Hänellä on lempeä...
PikavisiittiEveliina Mulenga toteutti tänä vuonna pitkäaikaisen haaveensa ja julkaisi ensimmäisen romaaninsa.
PikavisiittiSatu Panula selvisi hukkumisonnettomuudesta teini-ikäisenä.


En koskaan unohda hetkeä, kun sain esikoisemme syliini. Oman lapsen saaminen on jotain niin erityistä. Kuinka kauniita mestarit...
PikavisiittiMaarit Kattilakoski nauttii Israelin-matkoista ja iloitsee tätinä olemisesta.
Antoisinta tehtävässäni Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry:n Suomen työn koordinaattorina on kertoa työn tukijoille...
PikavisiittiLinzissä asuva Hanna Vuorinen ei pelkää tarttua haasteisiin.
Seurakuntien lapsi- ja perhetyö on yksi tärkeä avain seurakuntien kasvuun. Kun uskovat perheet alkavat elää uskoa todeksi omassa arjes...
PikavisiittiViulistina Helsingin Saalemin seurakuntaorkesterissa, LaHarim-yhtyeessä, Tuomasmessujen kokoonpanoissa – musiikki on Tapio Huhtasaaren palvelutehtävä.Viimeisin esiintymiseni oli Turun Kristillise...
PikavisiittiPitkään ulkomailla asunut Kati Ketola osaa arvostaa ihmisiä lähellä ja kaukana.
PikavisiittiJuha Koski on muuttanut usein.
PikavisiittiJoel Kaakinen valitsi siviilipalveluksen armeijan sijaan.
PikavisiittiKorkeakouluopinnot toivat Waqas Pervaizin Pakistanista Suomeen kymmenisen vuotta sitten.
PikavisiittiOpiskelija-yrittäjä Miika-Markus Järvelä rakastaa keskustella kaikenlaisten
asiantuntijoiden kanssa - aiheeseen katsomatta.
PikavisiittiLauluntekijää kiehtovat paitsi kappaleet, myös niiden laadukas tallentaminen.
PikavisiittiIntian-matkalla turistien suosimassa hindutemppelissäkin järjestyi luonteva hetki esirukoukselle – Mimmi Pekurinen on oppinut luottamaan johdatukseen.
Minulta kysytään jatkuvasti, mik...
PikavisiittiVirpi Mesiäislehto iloitsee naiseuteen ja vammaisuuteen liittyvien tabujen vähittäisestä murtumisesta työalueellaan itäisessä Afrikassa.
Lapsena ajattelin, että minusta tulee isona opettaja...
PikavisiittiKesässä parasta on, kun ei ole koulua ja on lämmintä. Kesän kohokohtia ovat kuitenkin aina Saalemin leirit. Niillä pääsee viettämään aikaa kavereiden kanssa ja oppimaan lisää Jumalasta. ...
PikavisiittiJuoksevasta pastorista on tullut kauhavalaisille tuttu näky.
PikavisiittiVastoinkäymiset ovat opettaneet pastorina työskentelevää Jani Alankoa kuuntelemaan ihmisten iloja ja suruja.
PikavisiittiAfrikassa työskennelleen Tapani Rantajääskön lähetyskenttä on nyt Kittilässä.
PikavisiittiEerika Kankkunen on yksi kevään 2019 ylioppilaista.
PikavisiittiVuosikymmenet orkesterisoittajana ja johtajana ovat kerryttäneet Gösta Ölanderin nuottivarastoja: materiaalia on pienen musiikkikirjaston verran.
PikavisiittiPastori harmittelee sitä, että kristityt ovat tehneet Jumalasta liian kesyn.
PikavisiittiTimo Koiviston mielestä seurakunnalla ja saarnalla tulee olla kristillistä vastinetta nykyajassa vaikuttaviin asioihin.
PikavisiittiMax Jaarmo virkistyy ystävien seurassa.
PikavisiittiIsä meidän -rukouksella päivänsä aloittava Joonatan Rautio iloitsee siitä, kun hän saa soittaessaan improvisoida.
PikavisiittiRistin Voitto päätti etsiä Suomen itäisimpänä asuvan helluntailaisen. Löytyi aviopari Veikko ja Marja Sissonen.
PikavisiittiTuula Karvosta ilahduttaa keskinäisen kunnioittamisen kulttuuri.
PikavisiittiHelena Päärni rakastaa elämäkertakirjoja ja haaveilee psykoterapiaopinnoista.
PikavisiittiJästipäisyys ärsyttää kristillisten kirjojen ystävää. Japanintuntemus antaa perspektiiviä arvoida maailmanmenoa.
PikavisiittiVeera Peltokangas auttaa työssään fysioterapeuttina ihmisiä oppimaan, miten heidän kehonsa toimii.
PikavisiittiMoottorien parissa viihtyvä Sauli Kemppainen on opetellut huomioimaan puolisoaan.
PikavisiittiPirjo Saranpää tietää, miten tärkeää on jo lapsena kuulla Jeesuksesta.
PikavisiittiSkeittareiden kanssa voi kokea olevansa osa joukkoa, Jyrki Liukkonen sanoo.
PikavisiittiTuomas Wilkman haaveilee majatalosta, jossa hän voisi auttaa särkyneitä ihmisiä uuteen alkuun.
PikavisiittiMinna Pollari suunnittelee lukevansa tänä vuonna yhden kirjan viikossa.
PikavisiittiVantaalle asettunut Martti Laiti on asunut työnsä vuoksi eri puolilla maailmaa.
PikavisiittiSeija Sarkkisen kutsumus on muuttumassa 35 uskossaolovuoden jälkeen.
PikavisiittiIhailen vanhoja uskovia, joista heijastuu uskon ilo, Rauni Kumpulainen sanoo.
PikavisiittiKyntö-, kylvö- ja heinänkorjuutyöt ovat kuuluneet kälviäläisen Juho Nissin arkeen yli 70 vuotta.
PikavisiittiKatarina Lahtela iloitsee luovista lahjoista, joilla hän saa rohkaista ja palvella toisia ihmisiä.
PikavisiittiIra Karhunen kerää Raamattua lukiessaan talteen vaatetukseen liittyviä viittauksia.
PikavisiittiNykyään musiikkia lähinnä itselleen tekevä Harri Helenius haaveilee lomasta ja kirjan lukemisesta bambukatoksen alla.
PikavisiittiInka-Erika Keltto ottaa keikalle tarpeen mukaan kitaran, alttoviulun, ukulelen tai
kosketinsoittimen.
PikavisiittiJärjestelmäarkkitehti ja vanhimmistoveli Jooram Mäkinen ottaa tehtävänsä vakavasti, vaikka elämässä muuten on koko ajan jokin vitsi meneillään.
PikavisiittiMarianne Kurki pitää tärkeänä uskon elämistä todeksi työpaikalla.
PikavisiittiErämiehen pöydässä tarjoillaan talvella itse pyydettyä riistaa.
PikavisiittiNiko Ijäksen elämässä yhdistyvät luontevasti ja monipuolisesti usko ja urheilu.
PikavisiittiMeteorologia kiehtovat rajut sääilmiöt ja Jumalan rakkaus.
PikavisiittiVapauduttuaan huumeiden ja rikosten täyttämästä elämästä Jarkko Lassila haluaa kertoa Jumalan muuttavasta voimasta.
PikavisiittiYlistysmusiikintekijänä tunnettu Sakari Heikkilä ihaili lapsuudessaan Ihmemiestä, joka ratkoi ongelmia älykkyydellään.
PikavisiittiHannele Kojo liikkuu mielellään luonnossa ja ilahtuu löytäessään jonkin harvinaisen sienen.
PikavisiittiKäsistään kätevä luokanopettaja suunnittelee naistentapahtuman tauoille pientä askaretta.
PikavisiittiSuurperheen äiti Nina Puustellia kiinnostaa arkeologia.
PikavisiittiPsykoterapeuttia suututtaa, jos masennusta pidetään ihmisen omana valintana.
PikavisiittiUskoontulo mullisti vakaumuksellisen ateistin elämän.
PikavisiittiIrene Vainio inspiroituu lasten aitoudesta ja nauttii ulkoilusta niin työpäivän aikana kuin perheenkin parissa.
PikavisiittiMusiikin ammattilainen kokeilee mielellään uusia asioita ja rentoutuu parhaiten päästessään pois tutuista ympyröistä.
PikavisiittiKatupaimenena tunnettu Jani Liukkonen kertoo mielellään Jeesuksesta.
PikavisiittiMilja Virranniemi toivoo tutustuvansa opiskelukaupungissaan uusiin ihmisiin
PikavisiittiMiika Hokkanen arvostaa esirukouksia ja haaveilee lähetystyöstä.
PikavisiittiMuusikko Asta Kokkarinen käy kesäisin laulamassa kadulla. Samalla hän kuuntelee ohikulkijoiden murheita ja rukoilee heidän puolestaan, jos he niin toivovat.
PikavisiittiJumala on luonut jokaisen omaksi kuvakseen. Meidän on helppoa nähdä ihminen Jumalan kuvana silloin, kun hän syntyy terveenä, kasvaa, perustaa perheen, tekee työnsä ja lopulta viettää hyvän vanhuuden...
PikavisiittiTerhi Laamasen rohkein teko on ollut talon rakentaminen.
PikavisiittiLähetystyöntekijä Henry Mononen viihtyy pikkutarkan työn ääressä.
PikavisiittiKesäaamuisin Virve Pellinen juo kahvinsa puutarhassa ja käy miehensä kanssa uimassa.
PikavisiittiTilda-Sofia Hämäläinen arvostaa ystävissä kykyä heittäytyä hassuihin juttuihin.
PikavisiittiIsyys on tie ainutlaatuiseen rakkauteen, pohtii Sami Elorinne.
PikavisiittiLahtelainen toimittaja ja teologi Heikki Kiseleff riehuu mielellään saksanpaimenkoiran kanssa.
PikavisiittiBrasilialaislähtöinen Roberto Brandao haluaa tuoda toivoa suomalaisille ja rohkaista heitä luottamaan Jumalan hyvään suunnitelmaan.
PikavisiittiKahden kultturin perheessä eläminen tuo arkeen uudenlaista näkökulmaa, Emilia Koivisto on huomannut.
PikavisiittiPirkko ”Pirre” Helenius vaihtaa kauppareissulla ruokareseptejä tuntemattomien ihmisten kanssa.
PikavisiittiPerhekerhoa organisoiva Elisa Harju juttelee Jumalalle pitkin päivää. Vapaa-ajalla Harjut menevät saunaan.
PikavisiittiSatu Ahlman hoitaa hankalat asiat heti aamusta ja pyrkii lukemaan koko Raamatun läpi kerran vuodessa.
PikavisiittiEspoossa helluntaiseurakunnan lapsi- ja nuorisotyössä palvellut Marianna Tiainen odottaa innokkaasti, minne Jumala seuraavaksi hänen perheensä johtaa.
PikavisiittiIK-opiston koulutussihteeri Merja Toukola matkusti armon varassa Ruotsiin ja katsoo peiliin lähinnä autossa ollessaan.
PikavisiittiVapahtajaa usein tulkitsevaa Panu Haavistoa kiehtoo myös Juudaksen tarina.
PikavisiittiTurvapaikanhakijoiden kohtelu harmittaa kemijärveläistä kelloseppää.
PikavisiittiPoliitikon puoliso ei rentoudu politiikan äärellä.
PikavisiittiMonipuolinen musiikintekijä Olli Helenius muuntautui rumpalista täysveriseksi solistiksi.
PikavisiittiSina Urmas on unelmahommissa maailman lasten parissa.
PikavisiittiTero Kuivalaisesta ei tullut koripalloilijaa, mutta työpaikka löytyi rakkaan lajin parista.
PikavisiittiKirjojen, lehtien ja levyjen kanssa päivittäin työskentelevä Aikamedian aluepäällikkö Sauli Manninen nauttii liikkuvasta työstä.
PikavisiittiRukouksen kohdistaminen olisi helpompaa, jos näkisi, kenelle puhuu, ivalolainen Anja Akujärvi pohtii.
PikavisiittiPorin helluntaiseurakunnan vanhin Jari Savikko tykkää kuunnella saarnoja, joissa on syvällistä opetusta.
PikavisiittiFidassa työskentelevän Katja Köykän titteli on vaikuttamistyön asiantuntija. Ystävien mielestä hän on myös idearikas ”höyrypannu”.
Pikavisiitti”Kasettimies” Jouni Kontulainen on kuunnellut ammattilaiskorvalla tuhansia puheita.
PikavisiittiPitkän uran lähetys- ja seurakuntatyössä tehnyt Veijo Grönholm nauttii nykyisin rinnallakulkijan roolista.
PikavisiittiMusiikkialalla yrittäjänä toimiva Jukka Hynynen haluaisi kirjoittaa laulun elämän tarkoituksesta.
PikavisiittiMerja Luukkonen kiertää eri puolilla Suomea kertomassa nukketeatterin avulla Raamatusta ja Jeesuksesta.
PikavisiittiSeurakunnan pastori rohkaisi Irmeli Sillmania kutsumaan kotiinsa ihmisiä, jotka pitävät käsitöiden tekemisestä.
PikavisiittiMilka Myllynen rentoutuu hyvän kirjan ja teekupin kanssa sohvalle hautautuneena.
PikavisiittiHannakaisa Shehu elää suurinta seikkailuaan parhaillaan todeksi.
PikavisiittiEriarvoisuus pohdituttaa matkoillaan erilaisiin ihmisiin tutustunutta taiteilijaa.
PikavisiittiKarri Lehtinen on hyvä piirtämisessä ja liikunnassa, mutta tanskaa hän haluaisi vielä oppia.
PikavisiittiPerheineen Thaimaassa asunut Mika Keisu kaipaa Suomeen lisää yhteisöllisyyttä.
PikavisiittiTansaniassa perheineen asuva Jarkko Korhonen iloitsee siitä, että hän saa tehdä hengellistä työtä yhdistettynä lentämiseen.
PikavisiittiKylväjän lähetysteologi Jukka Norvanto haluaisi kehittyä ihmisten kehumisessa.
PikavisiittiSuomen mestaruuden voittanut SPV:n salibandyvalmentaja Tommy Koponen haluaa tuoda huippu-urheiluun kristillisiä arvoja ja ainutlaatuista yhteishenkeä.
PikavisiittiKirjailija-kuvataiteilija Kaisu Rissanen on elämänsä aikana kirjoittanut noin 75 kirjaa ja kirjasta sekä maalannut tauluja ainakin yhtä kauan.
PikavisiittiArttu Koskelaa kiehtoo videon ja grafiikan sekoittaminen niin, ettei katsoja tiedä, mikä on mitäkin.
PikavisiittiTimo Luoto on ollut yhtä kauan naimisissa kuin hän on soittanut rumpuja Exit-yhtyeessä. Tänä vuonna rinnakkaiseloa tulee täyteen 30 vuotta.
PikavisiittiJuho Kilkki on osa Real Skifi -kaveriporukkaa, jonka tekemiä lasketteluvideoita on katsottu netissä jo yli viisi miljoonaa kertaa.
PikavisiittiJuuri eläkkeelle siirtynyt yläkoulun opettaja, historiantutkija ja kielenkääntäjä Benni Åström on myös ahkera marjojen poimija.
PikavisiittiPalomies-sairaankuljettaja Teemu Niininen joutuu työssään välillä vaarallisiin tilanteisiin. Silti häntä ei ole koskaan pelottanut.
PikavisiittiKristiina Nordmanin mielestä uskoa ei tarvitse työntää marginaaliin.
PikavisiittiTiina Matela tietää, että monet kadehtivat opettajien lomia mutta eivät heidän työtään.
Rakkain arkirutiinini olisi ehdottomasti ottaa iltapäivätorkut. Perheemme viisivuotias Hugo kuitenkin estää t...
PikavisiittiPirjo Backman on oppinut, että kuunteleminen on tie toisen ihmisen arvostamiseen.Rakkain arkirutiinini on pitää huolta koirastani, kun muut huollettavat ovat jo lentäneet pesästä pois.
PikavisiittiOliver Söderlund on kesän aikana syönyt jäätelöä, matkustellut ja viettänyt aikaa kavereiden kanssa.

Äitini on huolehtivainen ja haluaa minulle aina parasta, vaikkei siltä t...
PikavisiittiHelluntaiherätyksen virallinen väsynyt pastori Ari Vehosmaa haluaisi vielä laulaa kuorossa.
PikavisiittiTuuli Heinikari rentoutuu lukemalla ja purjehtimalla.
UutisetReijo Ruotsalainen on aina rakastanut kaksipyöräisiä kulkuneuvoja.
PikavisiittiTuomas Pukarisen pahin kulttuurikömmähdys sattui, kun hän kutsui ulkomaisen lähettipariskunnan saunomaan.
PikavisiittiVilpertiksi kaveriksi itseään kuvaava Joel Waris toivoo, että suomalaiset nuoret alkaisivat kertoa Jeesuksesta rohkeammin.
PikavisiittiICEJ:n Suomen osaston toiminnanjohtaja Kari O. Niemen mielestä suomalaisten Israel-rakkaus on poikkeuksellista koko Euroopassa.


Ollessani pieni poika muistan olleeni kesäisin isäni muk...
PikavisiittiJuhannuskonferenssissa Laura Siltala aikoo tutustua niin moneen ihmiseen kuin mahdollista.
PikavisiittiRukouksen miehenä tunnettu Turun helluntaiseurakunnan pastori Pekka Havupalo kaipaa maahan uutta uskonpuhdistusta, jossa Raamattu on horjumatonta Jumalan sanaa.Turussa iloitsen eri...
PikavisiittiMeribiologi ja kuntavaikuttaja Jere Riikonen nauttii vaeltelusta turistina omassa kotikaupungissaan. Merellä hän pohtii vastauksia luomakunnan suuriin kysymyksiin.


Kun katson peiliin, n...
Pikavisiitti70-vuotisjuhlia viettävä Thorleif Johansson tunnetaan kokeilijana ja kehittelijänä. Kuumailmapalloilu on yksi viime vuosien rakkaista lajeista.

En koskaan unohda hetkeä, jolloin... hetkinen, un...
PikavisiittiEspoonlahden helluntaiseurakunnan evankelista ja Uudellamaalla lukuisten seurakuntien kanssa tavoittavaa hengellistä työtä tekevän Citymissionin toiminnanjohtaja Ali Niemelä pakkaa peräkärryn tä...
PikavisiittiLapsi- ja nuorisopastori Jarkko Pylvänäinen nauttii elämästä nuoren perheen kanssa, mutta murehtii välillä kiireitä.

Hienointa kotikaupungissani Espoossa on monimuotoisuus. Täältä löytyy isoja...
PikavisiittiMiikkapekka Heikkilä opiskelee toista vuotta journalismia ja näytteli Turun helluntaiseurakunnassa esitetyssä Peset pois -musikaalissa Pietaria. Hänen perheeseensä kuuluu vanhempien lisäksi kaksi pikk...
PikavisiittiLäänintaiteilija Mertsi Lindgren toivoo, että kiireestä huolimatta tänä keväänä olisi aikaa huomata luonnon kauneus. Hän rakastaa stand up –komiikkaa. – Koomikot osaavat taitavasti tuoda vakaviinkin a...
PikavisiittiNastolan helluntaiseurakunnan nuorisopastori, Jonan aviomies ja kahden pojan isä Juha Kaukiainen rakastaa intiaaneja, muttei tiedä, miksi.

Kun katson peiliin, näen sieltä tarkat, kuulemma josku...
PikavisiittiSamuel Aro-Panula pääsi nuorena sijaisopettajaksi raamattukouluun. Kokemuksesta syttyi unelma omasta opettajuudesta.

Kun katson peiliin, näen armosta pelastetun ihmisen.

Kun kaipaan piri...
PikavisiittiLukion ensimmäistä luokkaa käyvä Loviisa Köykkä haluaisi oppia puhumaan espanjaa, stressaamaan vähemmän ja elämään täysillä tässä hetkessä.

Pori on hieno kaupunki, koska se on kotikaupunkini. S...
PikavisiittiItsekkyyden ja uhon retoriikka huolestuttaa Lassi Mäkistä.
PikavisiittiAnna Lehmuskoski on tamperelainen teologian ja pian myös yhteiskuntatieteiden maisteri sekä helluntailainen seurakunta-aktiivinen nainen.

Kun kaipaan piristystä, vaihdan kotona huonekalujen jär...
PikavisiittiAntti Hirviniemi on Turun helluntaiseurakunnan nuorten aikuisten ja perhetyön pastori sekä työnohjaaja.

Kun kaipaan piristystä, soittelen kitaraa tai lähden koiran kanssa kuvaamaan lähiluontoa...
PikavisiittiSointu Partanen on sosionomiopiskelija, kolmen alle kouluikäisen pojan äiti ja Lappeenrannan metodistiseurakunnan pastorin vaimo.

Kun kaipaan piristystä, nukun. Tässä elämäntilanteessa ai...
PikavisiittiLähestyvän eläkeiän Marja Suni odottaa tarjoavan sekä haasteita että mahdollisuuksia.
PikavisiittiTapio Huttunen on eläkkeellä oleva valokuvaaja ja helluntaiseurakunnan aktiivi Enontekiöltä. Hän piti pitkään yhtä Suomen pohjoisimmista valokuvaamoista. Huttusella ja hänen Pirjo-vaimollaan on...
PikavisiittiHyvinkääläispastori Jani Rossi on kuivan satakuntalaisen huumorin ystävä.
PikavisiittiMarko Halttunen on Iso Kirja ry:n johtaja ja Juhannuskonferenssiisäntä, joka on työskennellyt myös pastorina. Hän opiskeli teologian BA-tutkinnon Continental Theological Seminaryssa Brysselissä...
PikavisiittiJorma Kuosmasta on tituleerattu sekä Lohjan kylähulluksi että helluntailiikkeen tunnetuimmaksi joulupukiksi.
PikavisiittiMekdes Miettisen suhde Etiopiaan on syventynyt viime vuosina. Hänet adoptoitiin yksivuotiaana Suomeen.

Asun Helsingissä Vuosaaren Aurinkolahdessa, uudenkarheassa kivitalossa, jossa parast...
PikavisiittiWilliam Atkinson on brittiläinen tohtori ja raamatunopettaja ja Euroopan helluntailaiteologien järjestön EPTAn (European Pentecostal Theological Association) puheenjohtaja. Hän työskentelee tunn...
PikavisiittiTansaniassa lapsuutensa viettänyt Mika Karjalainen on kotiutunut Savoon. Suomalaisessa kulttuurissa hän arvostaa erityisesti ihmisten rehellisyyttä ja vaatimattomuutta.

Työskentelen projektiass...
PikavisiittiAriel Neulaniemi on muusikko ja Radio Dein aamuääni, joka juontaa Parempi Huomen -ohjelman lisäksi muun muassa debatteja. Arielin musiikkia voi kuunnella osoitteessa Fb.com/ArielVirallinen

Perh...
PikavisiittiHanna Jokimäki haluaa välittää turvattoman maailman keskellä lapsilleen turvallisuuden tunnetta.
PikavisiittiMarkku Holmi liikkuu paljon ja kannustaa muitakin ylös sohvalta varsinkin sosiaalisessa
mediassa.

En koskaan unohda hetkeä, jolloin rakastuin vaimooni. Hurmaannuin hänen valloittavaan olemuk...
PikavisiittiTanja Selkälä on intoa täynnä oleva muskaritäti ja Chariots-laulaja mutta ennen muuta vaimo ja kolmen koululaisen äiti. Perhe menetti esikoisensa jo ennen tämän syntymää. Vaikka syksy 2003 herättää tä...
PikavisiittiTitta Jakonen on terveydenhoitaja, joka työskentelee kehitysyhteistyöntekijänä Laosissa. Kuvassa hän seuraa jalkapalloturnauksen finaalia Savan Centre -nuorisokeskuksella. – Kaikki ovat elämässä oppij...
PikavisiittiTapio Luoma-aho on Suomalainen usko 2017 -juhlavuosikoordinaattori Suomen Evankelisella Allianssilla. Hän asuu tätä nykyä Helsingissä.

Kun kaipaan piristystä, menen kahvilaan, juon kupin hyvää...
PikavisiittiAntti Kakriainen on pelannut mikkeliläisseurojen lisäksi muun muassa keuruulaisessa KeuPassa.

Hienointa kotikaupungissani Mikkelissä on järvet ja kaunis luonto, sekä läheiset. Ja seurakunta. My...
PikavisiittiInkeri Riihinen on saarijärveläinen opettaja, joka kuuluu helluntaiseurakuntien Toinen Toisellemme -avioliittotyön johtoryhmään. Viime talven hän työskenteli vastaanottokeskuksessa.

Kun k...
PikavisiittiDavid Lehtimäki on kevytmoottoripyörän omistava Royal Rangers- eli rangeriohjaaja Järvenpäästä. David puhuu toisena kotikielenään ruotsia, mistä on hänen mukaansa ollut hyötyä muun muassa rangereiden...
PikavisiittiEvankelista-opiskelija Ilkka Kujala nauttii purjehduksesta ja syvällisistä keskusteluista. Kujala on tullut tunnetuksi Operaatio Joulun lapsi -kampanjan koordinaattorina.

Päädyin opiskelemaan t...
PikavisiittiAnneli Karras on eläkkeellä oleva helsinkiläinen seurakunta-aktiivi, joka teki pitkän työuran Fidan humanitaarisen avun päällikkönä. Vapaa-ajalla hän on toiminut muun muassa Hyvä Sanoma ry:n vam...
PikavisiittiMatias Villberg on kohta 25-vuotias radiotoimittaja. Tällä hetkellä hän pitää ”raamattubreikkiä” Ison Kirjan Follow-opetuslapseuskoulussa tyttöystävänsä kanssa ja on jo ehtinyt heittää opiston frisbee...
PikavisiittiElina Salmiselle yksi elämän rikkauksista on keski-ikäistyvät tyttökaverit. Tällä hetkellä voin kirjoittaa ihan hyvällä mielellä vaikka maton raidoista ja rakkaudesta, ja silti näen, että Jumala...
PikavisiittiJouni Kuitunen esiintyy usein kiekkoleijonien paita yllään. Suosikkiseurajoukkuetta hän ei suostu nimeämään.

En koskaan unohda hetkeä, kun lensin epäonnekseni rikkinäisellä lentokoneella ja oli...
PikavisiittiEljas Riihisen karkinvärinen menopeli kerää katseita. Monien on vaikeaa uskoa, ettei kyseessä ole kesäauto.

En koskaan unohda hetkeä, jolloin ajoin ensimmäistä kertaa autoa.

Kun kaipaan...
PikavisiittiAnitta Sarén ärsyyntyy törttöilevistä kuskeista ja piristyy turinatuokion avulla.
Perheeni mielestä olen hauska, säätäjä, stressaaja, tavaroiden löytäjä ja hukkaaja sekä ihan hyvä kokki...
PikavisiittiAvioliittoleirit ja oman puutarhapalstan hoito täyttävät Hanna Ranssi-Matikaisen
kesän.
PikavisiittiRodrigo Campos juhlii Saaransa kanssa kesällä 10-vuotishääpäivää.
PikavisiittiAnu Niskanen-Similä ohjaa nuoria etsimään Jumalan eikä ihmisten tahtoa.
PikavisiittiTommi Hakkari, 37, ei enää itse tee videoita ja touhuile somessa. Nuotta.comissa sisältöä tuottavat nyt nuoremmat.

Lapsuuden haaveammattini oli ammattijääkiekkoilija tai liikunnanopettaja, kosk...
PikavisiittiJori Asikainen on kalastusta, bassonsoittoa ja kristillisen Lelulaatikko-lastenohjelman juontamista harrastava äänentoistoalan ammattilainen, joka asuu vaimonsa kanssa Askolassa. Hän aloitti keväällä...
PikavisiittiJuha Pekka ”JP” Laitinen on viisikymppinen syntyperäinen keuruulainen. Hän tekee työkseen tietokonehommia sairaalaympäristössä. Laitinen harrastaa musiikkia, vanhoja autoja, mökkeilyä, luonnossa kävel...
PikavisiittiMatti Kankaanniemi on vapaaottelija-akateemikko, joka tunnetaan myös helluntaiherätyksen keskeisenä kebabasiantuntijana.

En koskaan unohda hetkeä, jolloin jouduin pitämään vastasyntynyttä ja pa...
PikavisiittiTuula Portin työskentelee sairaalateologina ja keikkailee laulajana. Hän julkaisi viime vuonna esikoislevynsä Risti vain jäljelle jää (Aikamedia).
Portin tunnetaan myös vuoden 1986 Miss Suomena....
PikavisiittiSampsa Simpanen on koomikko, jonka perheeseen kuuluu ”kolme alle 10-vuotiasta lasta ja yksi täysi-ikäinen vaimo”. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa helluntaiseurakunnissa, luterilaisessa kirkos...
PikavisiittiKainuussa asuva maailmankansalainen kuuntelee korpien kuiskintaa ja Jumalan puhetta. Heikki Penttinen kuuluu Sotkamon helluntaiseurakunnan vanhimmistoon ja on entinen lähetystyöntekijä.


Vai...
PikavisiittiJyrki Liukkonen on kuopiolainen muusikko ja nuorisopastori, joka on näyttänyt aina samalta. Liukkonen on myös äitienpäivää odotteleva aviomies ja seitsemän lapsen isä.

En koskaan unohda hetkeä,...
PikavisiittiHeli Ahvenainen-Saaristo säestää hengellisen musiikin huippusolisteja. Vastaviritetty flyygeli on suuri nautinto.Yksi Heli Ahvenainen-Saariston viime vuosien sydämen projekteista on ollut ruandalaisla...
PikavisiittiJouko Varjonen haluaa ihmisten tietävän, että vammainenkin voi elää tavallista, onnellista elämää ilman parantamisen pakkoa.
PikavisiittiKuopuksena kasvaminen opetti Hannu Vuoriselle, että hän on ainutlaatuinen muttei ainoa.
PikavisiittiSatakuntalainen kirjailija, koulutyöntekijä, kansalaissodan asiantuntija ja rutikuivan huumorin mestari Jukka Mäkinen rakastaa puhua puuta heinää.

Me satakuntalaiset olemme tunteitamme hyvin av...
PikavisiittiMirja Vehosmaa on tulimummoiksi kutsutun julistajaparin toinen osapuoli. Hänen perheeseensä kuuluvat aviomies Lauri, kaksi lasta ja viisi lastenlasta, jotka ovat kaikki poikia ja ”harvinaisen komeita”...
PikavisiittiJeesus on Euroopan mestari Sami Niemisen supersankari.
PikavisiittiChristian Valtanen, 31, on urheiluun erikoistunut valo- ja videokuvaaja. Valtasen repertuaariin ovat kuuluneet muun muassa muutamat viimeisimmät olympialaiset.

Kun katson kameran etsimen läpi,...
PikavisiittiHanna Pasanen on Iso Kirja -opiston pääemäntä. Hän asuu Keuruulla, ja perheeseen kuuluvat puolison lisäksi 8- ja 6-vuotiaat pojat, 3-vuotias tyttö sekä seitsenkuinen koiranpentu.

Suurtalousesim...
PikavisiittiKangasalla asuva laulaja-lauluntekijä Pekka Simojoki, 58, on Suomen tunnetuimpia kristittyjä artisteja. Hän on julkaissut eri kokoonpanojen kanssa noin 70 äänitettä ja tehnyt yli 700 laulua joko...
PikavisiittiJason Lepojärvelle vaikein hyve on itsehillintä.

Kun kaipaan piristystä, ostan pari englantilaista bitteriä, keitän kahvit ja kutsun ystäväni Andreas Murtosen pelaamaan Axis & Allies -sotal...
PikavisiittiPikaluistelijana tunnettu Mika Poutala ehti jo laittaa uransa hyllylle Sotshin olympialaisten jälkeen, mutta luistin on alkanut taas kulkea. Viime vuonna julkaistu elämänohjekirja Mitä menestyminen va...
PikavisiittiIlman mielikuvitusta Jumalan sana ei avautuisi, Lea Kranz sanoo.
PikavisiittiParasta elämässä on nauru, vapaus ja sauna, stand-up-koomikko Mikko Vaismaa sanoo.
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan