Pikavisiitti: ”Haluan pitää katseeni myönteisissä asioissa” - Niko Jokinen arvostaa erityisesti yhteyttä ja kohtaamista

Niko Jokinen on tänä syksynä aloittanut varhaisnuorisotyöntekijänä Helsingin Saalem-seurakunnassa.
Niko Jokinen on tänä syksynä aloittanut varhaisnuorisotyöntekijänä Helsingin Saalem-seurakunnassa.

Omien lahjojen löytäminen on mahtavaa. On uskomatonta löytää itsestään taitoja, joista voi huomata, että ne ovat Jumalan antamia. Samalla uskon lahjojen löytämisen olevan matka, joka tulee kestämään koko elämän. 

 

Ystävyydessä arvostan erityisesti luottamusta ja ymmärrystä. On hienoa nähdä, kun toinen ihminen ymmärtää omia joskus omituisiakin ajatuksia. Ilman luottamusta toiseen on vaikea päästää häntä lähelle. 

 

Viimeksi yllätyin iloisesti, kun näin taas, miten kauniiksi luonto muuttuu näin syksyisin. 

 

Harrastan tällä hetkellä salibandya ja frisbeegolfia. Olen kokeillut monia muitakin lajeja, kuten koripalloa, uintia ja parkouria. Edelleen talvisin harrastan hiihtoa ja laskettelua. Urheilukisojen aikaan olen myös aktiivinen penkkiurheilija. 

 

Seurakuntatyössä parasta on yhteys ja yhdessä tekeminen. Myös se on mahtavaa, kun pääsee näkemään ihmisten kasvun ja muutoksen, minkä Jumala saa aikaan. 

 

Palvelen mielelläni tekniikassa. Olen aloittanut seurakunnassa palvelemisen miksauspöydän takaa, ja sinne haluan aina palata. Yleensä sieltä löytää tilaisuuden nöyrimmän palvelijan. Onneksi korona-aika on osoittanut seurakuntalaisille, miten tärkeää tuo työ on. Olen ilokseni huomannut myös sen, että tekniikkatiimiin suhtaudutaan nykyään hyvin eri tavalla kuin ennen koronaa. Joskus saattaa kuulla myös myönteistä palautetta. 

 

Jos saisin ohjata elokuvan, se varmaankin kertoisi siitä, mitä tarkoittaa, kun on Jumalalle vähässä uskollinen. 

 

Minua huolestuttaa monikin asia, mutta yleensä pyrin pitämään katseeni myönteisissä asioissa. Jeesuskin näki usein kohtaamissaan ihmisissä sen hyvän, mitä heissä oli. Haluaisin erityisesti tuolla osa-alueella olla enemmän sellainen kuin Jeesus. 

 

Tällä hetkellä opettelen pitämään itsestäni huolta. 

 

Rukoilen, että elämäni saisi aina tuoda kunniaa Jumalalle.

 

Heli Markkunen

 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa