Sunnuntai 11. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Verna, Verna

Kannattajajäsenen paikka auki

Alkuvuodesta postitettavat kannattajajäsenlaskut tuottavat järjestöille yhteydenottoja, jotka kertovat kannattajien vähenemisestä. On koskettavaa saada viesti, joka kertoo uskollisen tukijamme muuttaneen taivaskotiin. Usein kymmeniä vuosia toimintaa rukouksin ja varoin tukenut ystävä on poissa.

Kannatusyhteys voi katketa myös sairauteen, ikääntymiseen tai muuhun muuttuneeseen elämän tilanteeseen. Joskus yhteydenotosta muodostuu sielunhoidollinen keskustelu- ja rukoushetki.

 

Turhauttavia ja harmittavia syitä jäsenyyden perumisille ovat tekijät, jotka eivät suoraan tai edes välillisesti liity yhdistyksen toimintaan. Tällaisia ovat esimerkiksi loukkaantumiset seurakuntaan, julistajan valintaan tai puheeseen. Joskus eroilmoitukseen riittää pelkkä Ristin Voiton tai Hyvä Sanoma -lehden artikkeli.

Onneksi tulee myös toisenlaisia yhteydenottoja. Kannustavat palautteet sekä muistutukset esirukoustuesta rohkaisevat. Osoitteenmuutoskin sisältää hyvän viestin: postimme on edelleen tervetullutta.

 

Kannattajajäsenet ovat Hyvä Sanoma ry:n työlle elintärkeitä. Seurakuntien tukeminen evankelioinnissa, diakoniassa ja koulutyössä ei onnistuisi ilman yksityisten kristittyjen tukea ja aktiivisuutta. Hyvä kannattajajäsenyys on vuorovaikutteista. Yhdistyksen uutiskirjeiden tarkoitus on rohkaista kannattajajäseniä rukoilemaan ja olemaan aktiivisia myös kotiseurakunnassaan.

Kannattajajäsenyydessä ei ole kysymys vain taloudellisesta tukemisesta. Yhdistys tarvitsee rohkaisijoita ja esirukoilijoita, samoin kuin seurakunnatkin. Tämän vuoksi on tärkeää, että kannattajajäsenet elävät samassa sykkeessä yhdistyksen kanssa ja vievät sen asiaa mukanaan seurakuntaan. Ja yhdistyksen antama ja saama tuki moninkertaistuu.

Vuorovaikutteiselle tuelle ei voi laittaa hintalappua. Sen vuoksi jäsenmaksun hoitamiselle on haluttu antaa vaihtoehtoja. Maksun voi suorittaa useammassa erässä tai sen voi sovittaessa suorittaa pienempänä. Rohkaisevaa on sekin, että monet maksavat kannattajajäsenmaksunsa korotettuna tai tukevat erikseen haluamaansa toimintasektoria.

 

Hyvä Sanoma ry ei ole ainoa herätysliikkeen järjestö, jossa kannattajajäsenten ja muiden yksityisten tuella on ratkaiseva merkitys. Uusien kannattajajäsenten löytäminen herätysliikkeen toiminnan tueksi on yksi isoista tulevaisuuden haasteista. Kysymys ei ole ensisijaisesti taloudellinen vaan hengellinen.

Seurakuntien tukeminen on hengellistä näkyä vaativa tehtävä. Etsimmekö aktiivisesti uusia näyn kantajia, ihmisiä, joita Jumala haluaa käyttää seurakuntien yhteyden, identiteetin ja yhteistyön tukemisessa? Saako tämä näky kasvutilaa seurakunnissa ja herätysliikkeessämme? Entä perheissämme?

 

Ainakin Hyvä Sanoma ry:ssä tarvitsemme uusia, seurakuntia tukevia, kannattajajäseniä. Uskovia, joiden sydämellä on näky helluntaiseurakuntien evankelioinnin, evankelistojen, vankilalähetystyön, diakonian, vammaispalvelun ja koulutyön tukeminen paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti.

 

 

Janne Lahti

 

Kirjoittaja on Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja.UUTISET