Eskatologia kokemassa ylösnousemuksen

Siitä on vierähtänyt jo vuosikymmeniä, kun Suomen helluntaiseurakunnissa puhuttiin tai opetettiin lopun ajan tapahtumista. Pitkähkön hiljaiselon jälkeen on viime aikoina ollut jälleen havaittavissa orastavaa kiinnostusta aihetta kohtaan.

Joissakin seurakunnissa on eskatologiaa käsitelty jo jonkin verran, ja aiheesta on myös kirjoitettu Ristin Voitto -lehdessä. Netissä ei tarvitse kovin kauan surffailla ennen kuin löytää paljon lopun aikoja käsittelevää materiaalia monilla kielillä.

 

Muun muassa koronapandemia on nostanut esille maitten ja kansojen haavoittuvuuden ja tuonut pintaan kysymyksen, mihin tämä kaikki johtaa. Asian ympärille on kehittynyt paljon spekulaatiota ja salaliittoteorioita, mikä osoittaa, että myös maailmanlopun ennustajat ovat heränneet.

Tästäkin syystä Avainmedia on syksyn aikana julkaissut UskoTV-kanavallaan 20-osaisen opetussarjan Raamattu ja ihmiskunnan tulevaisuus.

Ohjelmissa käsitellään aiheita, jotka ovat keskeisiä eskatologiassa, kuten Raamatun profetiat, ylöstempaus, Herran päivä eri vaiheineen, Jeesuksen näkyvä paluu, Israelin rooli lopun ajoissa sekä tuhatvuotinen valtakunta ja sitä seuraavat vaiheet.

Sarjan tavoite ei ole synnyttää pelkoa vaan valaa toivoa luvatusta paremmasta maailmasta ja synnyttää luottamusta Jumalan suvereeniin hallintaan.

 

Monet asiat viittaavat siihen, että ihmiskunta elää parhaillaan maailmassa, joka kulkee vääjäämättömästi yhden aikakauden loppua kohden.

Koska ihmiset ovat Raamatun ilmoituksen mukaan ikuisuusolentoja, heillä on oikeus tietää, mitä tulevaisuus pitää sisällään. Jos uskomme Jeesuksen paluuseen, taivaaseen ja kadotukseen, on suorastaan edesvastuutonta olla kertomatta, mitä Raamattu näistä asioista meille paljastaa.

Koska eskatologiaa on käsitelty seurakunnissa niin vähän, on juuri julkaistun ohjelmasarjan avulla tarkoitus selkiyttää lopun ajan tapahtumia tavalliselle uskovalle ja myös asiasta enemmän kiinnostuneelle. Kun Raamatun sisällöstä yli 26 prosenttia on profeetallista, on tärkeää, että pyhiä kirjoituksia lukevat saavat myös jäsenneltyä tietoa aiheesta. Kun tutkitaan Raamattua ja sen ennustuksia, ollaan tekemisissä Jumalan kanssa, joka tietää tulevaisuuden ja on kertonut meille siitä olennaisen. 

 

Valmistuneen ohjelmasarjan tarkoitus on jakaa Raamatusta versovaa tietoa siitä, mitä ihmiskunnalla on edessään. Tavoite on myös saada sarjan seuraajat miettimään elämänsä arvoja ja pohtimaan, mihin elämässä kannattaa panostaa.

Jos jo alkuseurakunta odotti palavasti Jeesuksen tuloa, tulisi tämänkin päivän uskovien tehdä niin. Sillä on vaikutusta elämäämme, prioriteetteihimme ja halukkuuteemme palvella lahjoillamme.

Avainmedian apulaistoiminnanjohtaja, pastori Marko Selkomaa haastattelee ja luotsaa Raamattu ja ihmiskunnan tulevaisuus -ohjelmia. Asiantuntijana puhuu Avainmedian toiminnanjohtaja, pastori Niilo Närhi, joka on käsikirjoittanut sarjan.

Sarjaa voi katsoa veloituksetta Avainmedian UskoTV:stä osoitteessa . Kukin jakso on 24 minuutin mittainen.

 

 

Niilo Närhi


Kirjoittaja on Avainmedia Lähetysjärjestön toiminnanjohtaja.
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita