Sunnuntai 26. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Manu, Immanuel, Manne, Immo

Yksi askel kerrallaan - "Miten tunnistaa Jeesuksen seuraaja tänä päivänä?"

Jotta voimme olla 'Valloittava seurakunta vuonna 2035', meidän tulee olla Kristuksen läsnäolon valtaama seurakunta, Timo Raassina kirjoittaa.
Jotta voimme olla 'Valloittava seurakunta vuonna 2035', meidän tulee olla Kristuksen läsnäolon valtaama seurakunta, Timo Raassina kirjoittaa.

(1.3.2023) Lokakuun viidentenä päivänä vuonna 1974 yhdysvaltalaisen seikkailija David Kunstin matka maailman ympäri tuli päätökseen. Hänestä tuli ensimmäinen ihminen, joka on vahvistetusti kävellyt maapallon ympäri. Matka kesti neljä vuotta ja neljä kuukautta, 23 250 kilometriä, lähes 30 miljoonaa askelta ja 21 paria kenkiä. Matka on huima, mutta toisaalta jokainen meistä kävelee elämänsä aikana arviolta 100–200 miljoonaa askelta, joten siinä pääsisi maapallon ympäri ainakin kolme kertaa! 

 

Kun Israelin kansa lähti Mooseksen johdolla kohti luvattua maata, heillä alkoi kävelymatka, joka sisälsi koko elämän tunteiden kirjon. Askeleiden määrästä meillä ei ole tietoa, mutta heidän kenkänsä olivat selvästi taivaallista tekoa, sillä ne kestivät koko neljänkymmenen vuoden vaelluksen ajan (5. Moos. 29:4).

 

 

      Miten tunnistaa Jeesuksen seuraaja tänä päivänä?

 

Jumala halusi konkreettisella tavalla muistuttaa kansaansa siitä, että koko matkan hän kulkee heidän kanssaan ja antaa myös levon (2. Moos. 33:14). Muutamaa jaetta myöhemmin Mooses kysyy: ”Mistä muutoin voidaan tietää, että me olemme saaneet armon sinun silmissäsi, minä ja sinun kansasi, ellei siitä, että sinä kuljet kanssamme” (2. Moos. 33:16). Jumalan läsnäolo hänen kansansa keskellä erotti Israelin kansan muista. Se oli osoitus Jumalan armosta toisille kansoille. 

 

Miten tunnistaa Jeesuksen seuraaja tänä päivänä? Mikä tekee seurakunnistamme ja jumalanpalveluksistamme muista poikkeavan yhteisön? Olemmeko keskimääräistä paremmin käyttäytyviä kansalaisia? Emme välttämättä, vaikka siihen pyrimme. Osaammeko aina kohdata toisiamme rakkaudellisesti seurakunnassa tai muualla? Emme aina, vaikka sitä haluamme. Mutta meillä on jotain, joka on paljon enemmän kuin meidän käytöksemme tai onnistumisemme. Kristuksen läsnäolo on seurakuntiemme olemassaolon ydin. 

 

Kun olin muutamia viikkoja sitten mukana Jyväskylän helluntaiseurakunnan kansainvälisessä tilaisuudessa, meitä ei yhdistänyt kieli tai kulttuuri, vaan kaipaus Jumalan läsnäoloon toi meidät yhteen. 

Kun tulevana sunnuntaina kokoonnumme eri puolelle Suomea jumalanpalveluksiin, meillä on loistava mahdollisuus muistuttaa itseämme ja toisiamme siitä, että Kristus on kanssamme, myös yhteisöllisen matkamme jokaisella askeleella. Me tarvitsemme hänen läsnäoloaan, päivittäin ja viikoittain. Jotta voimme olla ”Valloittava seurakunta vuonna 2035”, meidän tulee olla Kristuksen läsnäolon valtaama seurakunta. 

 

Myös yksilötasolla Jumalan lupaus hänen läsnäolostaan on voimassa tänään. Hän kulkee kanssamme, sata miljoonaa askelta ja enemmän, alusta loppuun. Silloin kun askeleemme harhailevat, hän kutsuu meitä takaisin oikealle tielle. Silloin kun askeleemme ovat heikot ja matka etenee hitaasti, hän tukee ja auttaa eteenpäin. Ennen kuin tänään otat seuraavan askeleen, voit muistuttaa itseäsi tälläkin askeleella, että hän kulkee kanssasi. 

 

Timo Raassina 

 

Kirjoittaja toimii IK-opiston hallintopäällikkönä ja oppilaitospastorina.UUTISET