Unelmien kudelmia

Mottoni on, että elämässä tulee aina olla unelmia. Kun olin nuori vastauskoontullut tyttö, koin syvää väärinkäsittelyä rakkaassa helluntaiherätyksessäni. Sitä tapahtui kaikkine pakkoparannuksineen ja syyttelyineen siitä, että tein jotakin syntiä, kun en parantunut. Rukoilin aina murheellisena vuoteessani, että liikkeemme heräisi kohtaamaan vammaiset normaalilla, terveellä tavalla.

Nyt vammaisuus on otettu käsittelyyn ja meidätkin huomioidaan jopa herätyksemme lehden sivuilla. Unelmani täyttymys odottaa jokaisessa seurakunnassa aikaansa ja paikkaansa.

Työ on alussa. On lähdettävä liikkeelle sielunhoidosta. Löytyy varmasti vammaisia, jotka ovat haavoittuneita ja jopa katkeroituneita pakkoparantelemisista ja ohikäymisistä. On vammaisia, jotka karttelevat ja jopa pelkäävät helluntaiherätystä.

Mutta nyt on unelmani saanut ihanan vastauksen. Valtakunnallinen vammaistyöryhmä uurastaa kovasti Anneli Karraksen johdolla vammaisten hyvinvoinnin puolesta seurakunnissamme. Hengellisiä lehtiä tuotetaan myös näkövammaisille ja lukemisesteisille, ja on myös Käsi kädessä -toiminta kehitysvammaisille. Itse saan ilon olla näkövammaistyöryhmään kuuluvassa näkövammaisten leiritoimikunnassa.

Olen tullut ja ollut herätyksessämme pakkoparanneltuna, syrjittynä ja hyvin yksinäisenä, mutta nyt on kaikki toisin. Itse en olisi jaksanut tätä tietä yksin käydä, mutta taivaallinen Isäni on ollut tukenani ja aina osoittanut minulle, että paikkani on juuri tässä herätyksessä. Ilman hänen turvaansa ja voimaansa en olisi tässä kirjoittamassa sinulle onnellisena unelmieni täyttymyksestä.

Unelmani jatkuvat. Saan niistä iloa ja mielenkiintoa arkiseen elämääni. Seuraava unelmani on elänyt sydämessäni lähes yhtä kauan kuin tämä ensimmäinenkin. En tiedä, uskallanko olla siihen itsekään vielä valmis. Siihen tarvittaisiin paljon luotettavia, sydämestään mukana olevia sisaria ja veljiä ja paljon – kuinkas ollakaan – rahaa.

Olen haaveillut aina, että vammaisilla olisi oma kristillinen lomakoti. Siellä vammainen voisi levätä niin henkisesti, hengellisesti kuin fyysisestikin. Hän voisi tulla sinne vaikkapa marjoja keräämään, omenia poimimaan tai kukkapenkkiä tai yrttitarhaa hoitamaan omien voimiensa ja halujensa mukaan. Tarvittaisiin myös monipuolista ja asiantuntevaa henkilökuntaa.

Raamatussa sanotaan: Pyytäkää minulta suuria. Tässä minun suuri unelmani on sinun katseesi alla. Jos haluat, voit tulla unelmaani mukaan rukoillen, sitä sydämelläsi kantaen. Ehkäpä joskus taivaallinen Isämme vastaa rukoukseemme.

Mitä sinä unelmoit tänään? Anna unelmille tilaa ja sijaa arkesi keskelle. Ne ovat mausteita sydämelläsi, vaikka ne eivät koskaan toteutuisikaan. Unelmat kohottavat mieltäsi ja jopa itsetuntoasi. Olethan olemassa, ja sinun kannattaa elää kaikesta huolimatta. Sinulla on Isä, joka tarkkaa sydämesi liikkeitä, ja mikä ihmeellisintä, Sanassa sanotaan, että hän vaikuttaa tahtomisesi ja tekemisesi.

Laita kätesi ristiin arkisen, synkänkin päiväsi jälkeen ja anna unelmiesi vaellella sydämesi olohuoneessa.


Tarja Varjonen

Kirjoittaja on näkövammainen kirjailija Keski-Suomesta.40/201

Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa